EΛΟΠΥ: Πρόγραμμα επικοινωνίας της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Τυνησία 

Date:

Share post:

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα: «Βιώσιμες πρακτικές υδατοκαλλιέργειας – εκπαιδευτικό συνέδριο για νέες γυναίκες από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα», που έλαβε χώρα στην Τυνησία, υπό την αιγίδα της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). 

Το εκπαιδευτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Τυνησίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας της Τυνησίας και τοπικούς φορείς και απευθυνόταν αποκλειστικά σε 20 νέες γυναίκες κάτω των 40 ετών. 

Στόχος του συνεδρίου ήταν η μύηση σε νέες τεχνολογίες και καλές πρακτικές της υδατοκαλλιέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έχουν έναν σπουδαίο ρόλο στην υδατοκαλλιέργεια και συνεισφέρουν ενεργά σε όλους τους τομείς -από τη διαδικασία εκτροφής των ψαριών μέχρι τον ποιοτικό έλεγχο και την έρευνα. Στις περισσότερες χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν από 17% έως 26% του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ στην Τυνησία, η έρευνα στην υδατοκαλλιέργεια γίνεται ως επί το πλείστον από γυναίκες – σε ποσοστό άνω του 56%. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου, παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Αναγνωρισιμότητα και κοινωνική αποδοχή μέσω ενός καινοτόμου προγράμματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων – το success story της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η Ισμήνη Μπογδάνου αναφέρθηκε στη στρατηγική προσέγγιση της ΕΛΟΠΥγια την εδραίωση και ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και διεθνώς, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και στις ενέργειες της ΕΛΟΠΥ για να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στην ιχθυοκαλλιέργεια, μέσω της συνεργασίας της με σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας και μέσω προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν, επίσης, αξιωματούχοι της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Μαρία Δαμανάκη, πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.