Eνημερωτική Επιστολή Fairlife L.C.C.

Date:

Share post:

Η FairLife L.C.C., ο πρώτος μη κερδοσκοπικός φορέας για τον Καρκίνο του Πνεύμονα με επιστολή του ενημερώνει ότι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 11.00-12.30 π.μ. παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της 6ης έκθεσης του φορέα Lung Cancer Europe (LuCE) με θέμα “Εμπειρίες και ποιότητα ζωής των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη”.

Σύμφωνα με την επιστολή: Θεωρούμε τη συγκεκριμένη έρευνα ιδιαίτερα σημαντική, διότι εστιάζει στην καθημερινή εμπειρία και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα αλλά και οι φροντιστές τους, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, διερευνώνται οι ψυχικέςκαι σωματικές ανάγκες του ασθενή αλλά και του φροντιστή, ο οποίος αναλαμβάνει τον υποστηρικτικό ρόλο σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο. Η FairLife LCC, ο πρώτος μη κερδοσκοπικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα και πλήρες μέλος του Lung Cancer Europe, έχει ενώσει τη φωνή της με τον Ευρωπαϊκό φορέα και προωθεί στην Ελλάδα την καμπάνια “GetChecked”, “Μην αναβάλλεις τις εξετάσεις σου”.

Στην έρευνα του LuCE συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας ώστε να στηρίξει, με τη σειρά της την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της νόσου, που επιχειρείται από το Lung Cancer Europe.

Την έκθεση παρουσίασε η Πρόεδρος του Lung Cancer Europe, Dr. Anne-Marie Baird. O κος Tomislav Sokol, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου (BECA) και η κα Lavinia Magee, Σύμβουλος Νοσηλευτικής, Ογκολογία Θώρακος, Royal Papworth Hospital του Ηνωμένου Βασιλείου, δίνουν αντίστοιχα την προοπτική τους πάνω στο θέμα που πραγματεύεται η έρευνα. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσίαση της προσωπικής οπτικής των ασθενών και των φροντιστών, τους οποίους εκπροσωπούν η κα Sally Hall, επιζούσα από καρκίνο του πνεύμονα και ο κος Γιώργος Σιαράβας, μέλος της ομάδας της FairLife, που μοιράζεται τη δική του ιστορία ως φροντιστής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού με την ολοκλήρωση της παρουσίασης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.