Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: Ενημέρωση για την Ημέρα Αντιβιοτικών (18/11)

Date:

Share post:

Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα αντιβιοτικά έχουν σωθεί εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά σήμερα, ασθένειες που θεραπεύονταν, έχουν και πάλι γίνει σοβαρή απειλή για την υγεία και την ζωή μας.

Σύμφωνα με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. λίγοι δεν γνωρίζουν τις δυσκολίες θεραπείας των λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια ή και την μοιραία κατάληξή τους ακόμα, για άτομα ευάλωτα. Κι αυτό, επειδή έχουμε κάνει μεγάλη κατάχρηση, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε την άμυνα των διαφόρων μικροβίων, με αποτέλεσμα τα αντιβιοτικά να μην έχουν αποτέλεσμα πλέον και διάφορες ασθένειες να προκαλούν τον θάνατο 25.000 Ευρωπαίων κάθε χρόνο.

Χρειάζεται να δράσουμε τώρα όλοι μας, αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν κάνουν πια έρευνα για καινούργια αντιβιοτικά αλλά έχουν προσανατολιστεί στην έρευνα φαρμάκων που είναι πιο κερδοφόρα, όπως αυτά του καρκίνου, τα αντιϋπερτασικά και άλλα.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι χρειάζεται να δράσουμε όλοι μας τώρα, ειδικά στην χώρα μας που είναι πρώτη στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών και στις λοιμώξεις από βακτήρια που είναι μάλιστα ανθεκτικά όχι σε ένα, αλλά ταυτόχρονα σε πολλά αντιβιοτικά.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί το κοινό να συμμετάσχει στις δράσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αντιβιοτικών (18 Νοεμβρίου), που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) στις 13-19 Νοεμβρίου. Η συμβουλή των ειδικών είναι να αποφεύγουμε να παίρνουμε αντιβιοτικά όταν δεν τα χρειαζόμαστε πραγματικά, όπως σε μια ίωση, αποφεύγοντας να τα παίρνουμε χωρίς την γνώμη και συνταγή γιατρού.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content