Connect with us

SDG's

Economist: 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist

Υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου λαμβάνει χώρα στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist.

Οι προκλήσεις που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, ο αντίκτυπος της γαλάζιας και της κυκλικής οικονομίας στην ανάπτυξη, η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής, ο τουρισμός, οι νέες εταιρικές σχέσεις και οι τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στο πλαίσιο της επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης τίθενται στο επίκεντρο στο 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται μαζί με το United Nations Sustainable Development Solutions Network (SDSN) Greece σε συνεργασία με το UN SDSN Mediterranean, το UN SDSN Black Sea και το EIT Climate-KIC Hub Greece, ενώ –μεταξύ άλλων– συμμετέχουν:

 • Jeffrey Sachs, καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs)
 • Κώστας Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χάρης Θεοχάρης,
 • Υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπλ. υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
 • Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO
 • Φαλή Βογιατζάκη, πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Ά
 • ντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του ΕΟΤ
 • Μάρι Δασκαλαντωνάκη, διευθύνουσα σύμβουλος, Grecotel
 • Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
 • Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών
 • Σίσσυ Ηλιοπούλου, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων, επικοινωνίας και βιώσιμης ανάπτυξης, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, Coca-Cola Company
 • José Herrera, υπουργός Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Μάλτας
 • Masamichi Kono, αναπλ. Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ
 • Jadranka Kosor, πρ. Πρωθυπουργός της Κροατίας
 • Σπύρος Κουβέλης, programme director, SDGs Centre for Governance and Public Law
 • Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπρόεδρος του UN SDSN Greece
 • Zlatko Lagumdzija, πρώην πρωθυπουργός Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
 • Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών
 • Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος, Action Finance Initiative-AFI, συνιδρύτρια, World Human Forum
 • Θεοφάνης Μυλωνάς, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος, Eurobank Asset Management M.F.M.C.
 • Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, μέλος του Global SDSN
 • Ανδρέας Παπανδρέου, συνιδρυτής, Sustainable Development Solutions Network Greece (SDSN Greece)
 • Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων
 • Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, εκτελεστικός πρόεδρος, Polyeco Group
 • Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
 • Assia Bensalah Alaoui, Ambassador at Large of His Majesty Mohamed VI, Βασίλειο του Μαρόκου
 • Filip Vujanović, τ. Πρόεδρος του Μαυροβουνίου
 • Σωκράτης Φάμελλος, τ. αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Χορηγός Επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το www.csrindex.gr

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SDG's

AstraZeneca Ελλάδας: Πρωτοβουλίες με θετική επίδραση στην Κοινωνία

Στο πλευρό των ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Κιβωτός του κόσμου», «MakeAWish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» και «Υγεία για όλους», βρέθηκε αυτά τα Χριστούγεννα, η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Ελλάδας. Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας, η εταιρεία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας πιο δίκαιης και ευημερούσας κοινωνίας. Στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, που στοχεύει μεταξύ άλλων στη συνεισφορά για την ενίσχυση της κοινωνίας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της στήριξαν εθελοντικά για ακόμη μία φορά το έργο των ΜΚΟ, προσφέροντας έμπρακτα τη βοήθειά τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Γιώτα Κοτσεκίδου

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της, Χριστουγεννιάτικο Bazaar, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο οποίο οι εργαζόμενοι ενίσχυσαν το έργο του Οργανισμού. Επιπλέον, για 7η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας στήριξαν την «Κιβωτό του Κόσμου», που επιτελεί σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τα παιδιά και τις οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το «MakeAWish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» έγιναν «Ανάδοχοι ευχών».

Ακόμα, η AstraZeneca προσέφερε οικονομική ενίσχυση στο έργο του νέου επιχειρησιακού προγράμματος δράσης «Υγεία για Όλους». Η Υγεία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ευημερία της Κοινωνίας, γι’ αυτό και η εταιρεία υποστηρίζει προγράμματα, όπως η εν λόγω πρωτοβουλία, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κοινοτήτων, επιτυγχάνοντας βελτίωση της πρόσβασης στην Υγειονομική Περίθαλψη.

Η Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director, AstraZeneca Ελλάδας, δήλωσε: «Στην AstraZeneca ηγούμαστε με γνώμονα την Υγεία. Τα καινοτόμα φάρμακα, οι επενδύσεις και οι συνεργασίες μας, «αγγίζουν» τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε στην ευημερία των ασθενών, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους. Μέσα από τη Στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας που ακολουθούμε, ευελπιστούμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας υγιέστερης κοινωνίας. Η υποστήριξη του σπουδαίου έργου που επιτελούν οι ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Κιβωτός του κόσμου», «Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» και «Υγεία για όλους», εντάσσεται στη στρατηγική για τη βιωσιμότητα που ακολουθεί η AstraZeneca και σχετίζεται με τη δυνατότητα να ασκήσουμε ουσιαστική επίδραση εκεί που η κοινωνία το χρειάζεται – στην Υγεία».

Περισσότερα

SDG's

Η Generali στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως για το 2020

Η Generali συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών παγκοσμίως για το 2020, σύμφωνα με την 16η έκδοση της Corporate Knights, μετά από αξιολόγηση 7.395 εταιρειών, με έσοδα άνω του 1 δις ευρώ.
Μεταξύ των 100 διακεκριμένων εταιρειών, οι 49 είναι από την Ευρώπη, οι 29 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, 18 από την Ασία, 3 από την Νότια Αμερική και μία από την Αφρική.

Αυτή η σημαντική αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Generali για βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που παίζει καταλυτικό ρόλο στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου «Generali 2021».

Η Generali έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2021 να διαθέσει 4,5 δις ευρώ σε «πράσινες» και βιώσιμες επενδύσεις και να παρουσιάσει αύξηση κατά 7-9% στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε πράσινα και κοινωνικά προϊόντα.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2019 η Generali εξέδωσε το πρώτο Πράσινο Ομόλογο του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού τομέα, ύψους 750 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις άμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το 2018, οι ενεργειακές ανάγκες του Ομίλου καλύφθησαν κατά 88% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η δέσμευση της Generali για βιωσιμότητα επιβεβαιώνεται και από τη διάκρισή της σε πολλούς ακόμα δείκτες βιωσιμότητας, όπως ο δείκτης Dow Jones Sustainability World, ο δείκτης Dow Jones Sustainability Europe, οι δείκτες MSCI ESG Leaders, FTSE4Good Europe και Euronext Vigeo Europe 120.

Περισσότερα

SDG's

Στη λίστα με τις πιο υπεύθυνες εταιρείες των ΗΠΑ η MetLife

Η MetLife Inc. (NYSE: MET) αναδείχθηκε ως μια από τις πιο υπεύθυνες εταιρείες της Αμερικής, σύμφωνα με την κατάταξη που ανακοίνωσε πρόσφατα το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Newsweek. Συγκεκριμένα, η MetLife κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών οργανισμών και τη 19η θέση στο σύνολο των 300 εταιρειών, που συμπεριελήφθησαν στην τελική κατάταξη. «Στη MetLife, λειτουργούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται για να προστατέψουμε τις οικογένειές τους, τα οικονομικά τους και το μέλλον τους, κάνοντας παράλληλα τον κόσμο μας καλύτερο. Η κατάταξή μας μεταξύ των πιο υπεύθυνων εταιριών της Αμερικής μας χαροποιεί, καθώς αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς μας» δήλωσε σχετικά ο Tim Ring, Chief Sustainability Officer της MetLife. Για την κατάρτιση της λίστας με τις πιο υπεύθυνες εταιρείες της Αμερικής, το Newsweek συνεργάστηκε με τη διεθνή εταιρεία έρευνας δεδομένων Statista Inc. Στην αρχική αξιολόγηση συμπεριελήφθησαν 2.000 εταιρείες, ενώ ακολούθησε μια διαδικασία τεσσάρων σταδίων, η οποία στηρίχθηκε μεταξύ άλλων στη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σε 6.500 πολίτες των Η.Π.Α., καθώς και σε ανάλυση βασικών δεικτών απόδοσης, που δημοσιεύθηκαν σε ετήσιους απολογισμούς, εκθέσεις εταιρικής υπευθυνότητας και εκθέσεις βιωσιμότητας. Η αξιολόγηση κάλυψε τις επιδόσεις των εταιρειών στους τομείς της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Η πλήρης λίστα με τις πιο υπεύθυνες εταιρίες της Αμερικής για το 2020 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα https://www.newsweek.com/americas-most-responsible-companies-2020.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ