EEΣ: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Date:

Share post:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), διοργανώνοντας μεγάλη εκδήλωση για παιδιά και εφήβους στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, στην Πλατεία Καπνικαρέας και ώρες 12-2 μ.μ., ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησε δράση για παιδιά και εφήβους, στοχεύοντας στη διάδοση του Ερυθροσταυρικού πνεύματος και της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στους νέους. Ο Ε.Ε.Σ. απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε παιδιά όλων των ηλικιών να συμμετέχουν το Σάββατο (4/12) στην Πλατεία Καπνικαρέας για να συναντήσουν από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» αλλά και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους δράση, τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και προς όφελος των αδύναμων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματική δράση με αφορμή τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος και να γνωρίσουν μέσα από δραστηριότητες τη μακρά ιστορία του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Οργανισμού παγκοσμίως. Στο τέλος της δράσης θα διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ οι δραστηριότητες ήταν διαμορφωμένες κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Γιάννης Ρούντος: H κλιματική κρίση απειλεί και τα μνημεία της αρχαιότητας

Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος και η κλιματική-περιβαλλοντική κρίση έχουν άμεσο αντίκτυπο στα δύο κορυφαία πλουτοπαραγωγικά αποθέματα του...

Άσυλο Ανιάτων: Δωρεά τροφίμων από OK! Anytime Markets και Ολυμπιακή Ζυθοποιία 

Η προσφορά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ενέργειας για τη στήριξη του Ασύλου Ανιάτων και θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών αναγκών των 140 περιθαλπόμενων του Ιδρύματος. 

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύει μακροπρόθεσμα στο Περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού.

ΕΕΣ: Διοργάνωσε Ναυαγοσωστικούς αγώνες σε Αρτέμιδα και ΟΑΚΑ

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ., ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, αφορούσαν την κατηγορία Qualifying, που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και στην κατηγορία Open.