EEAA: Δράσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για ανακύκλωση γυαλιού

Date:

Share post:

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA), με εμπειρία 15 ετών στην ανακύκλωση στη χώρα μας, εντείνει τις προσπάθειές της για την συστηματικότερη ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και παράλληλα εφαρμόζει σύγχρονες πρακτικές αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, η εμπιστοσύνη στα έργα του Μπλε κώδωνα αυξάνεται συνεχώς και το γεγονός αυτό αντανακλάται και στους αριθμούς: σχεδόν 19.000 επιχειρήσεις σε 230 δήμους χρησιμοποιούν 8.762 Μπλε κώδωνες για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΑΑ έχει προγραμματίσει τέσσερις κύκλους ενημερώσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας που θα υλοποιούνται περιοδικά, και για τρείς μήνες σε 230 δήμους στοχεύοντας να καλύψει 19.000 επιχειρήσεις.

Με στόχο την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της καθώς και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, εκτός από το ενημερωτικό και τεχνικό υλικό που διανέμει στις επιχειρήσεις, λαμβάνει υπόψη και την εμπειρία των χρηστών μέσω σύντομων συνεντεύξεων σχετικά με το πρόγραμμα, στις οποίες καταγράφονται και λαμβάνονται υπ’ όψιν τυχόν παρατηρήσεις ή παράπονα.

Παράλληλα, η ΕΕΑΑ αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και εισάγει νέο application (εφαρμογή για smartphones, android και ios), καινοτόμο και φιλικό στον χρήστη, το οποίο εντοπίζει τον πλησιέστερο τοποθετημένο κώδωνα σε χάρτη, με την χρήση GPS. Πρόκειται για ένα εργαλείο επικοινωνίας που τέθηκε σε ισχύ το 2017 και διατίθεται δωρεάν από το App Store (Ανακύκλωση Γυαλιού). Επίσης, περιέχει πληροφορίες όπως γενικά στοιχεία για το πρόγραμμα, τον αριθμό τοποθετημένων κωδώνων, καθώς και τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιχειρήσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ιστοσελίδα www.herrcoglass.gr περιγράφει αναλυτικά το πρόγραμμα γυαλιού, προσφέροντας στον επισκέπτη της  την δυνατότητα εύρεσης του πλησιέστερου κώδωνα με την χρήση GPS.

Ακόμη ένα εργαλείο είναι η έναρξη λειτουργίας του call center της Ανακύκλωσης. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό 80 1111 9999 (και στο glass@herrco.gr) , στον οποίο οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν αιτήματα για τοποθέτηση νέου κώδωνα ή άλλο ανάλογο αίτημα. Χαρακτηριστικό της αμεσότητας της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι πως τα αιτήματα φτάνουν στην ΕΕΑΑ και τον συμβεβλημένο εργολάβο της περιοχής σε 5 λεπτά, ενώ εντός 3 ημερών ο Μπλε Κώδωνας έχει τοποθετηθεί.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content