ΕΕΑΑ: Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Date:

Share post:

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συνέχισε και το α’ εξάμηνο του 2019 τις ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανακύκλωση συσκευασιών.

Το 2019 πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού και τσάντας ανακύκλωσης πόρτα – πόρτα στο Δήμου Αμαρίου για την έναρξη του έργου ανακύκλωσης στην περιοχή. Στοχεύοντας στην ανάδειξη της συνεργασίας μεταξύ των συμβεβλημένων επιχειρήσεων, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων, η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ομιλητή στην Ημερίδα του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Δημόσιο Χώρο που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης συμμετείχε στο Συνέδριο Δικτύου ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στους Δελφούς και σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε στο 6ο Οnassis Fast Forward Festival με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Η συμμετοχή της ΕΕΑΑ σε ενημερωτικές δράσεις συνεχίστηκε με ενημερωτικό περίπτερο της εταιρείας στην 3Η έκθεση Verde Tec της Αθήνας.

Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ΟΤΑ για την εκπαίδευση της νέας γενιάς πραγματοποίησε 50 εκδηλώσεις ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά. Παράλληλα διοργάνωσε εκδηλώσεις JAZZ με ανακυκλώσιμα υλικά σε αρκετούς Δήμους ενώ συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών και στη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Ηλιούπολης. Στην ίδια κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν από την ΕΕΑΑ περίπου 730 παρουσιάσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ υποστήριξε τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι Δήμοι Παλλήνης, Αρταίων, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ιωαννιτών, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ζίτσα με την βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ανακύκλωσης. Σχετικά με την ενημέρωση των επιχειρήσεων για την Ανακύκλωση, η ΕΕΑΑ πραγματοποίησε 11.000 ενημερωτικές επισκέψεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα για το πρόγραμμα του μπλε κώδωνα και διοργάνωσε ενημερωτικές ενέργειες σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις όπως Mattel, Unilever, Colgate – Palmolive. Επίσης συνέχισε τη συνεργασία της με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗELMEPA) για τον καθαρισμό ακτών εντός Αττικής, (Σχινιάς παραλία Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας).

Η EEAA στο α’ εξάμηνο του 2019 υλοποίησε καμπάνια ενημέρωσης για την ανακύκλωση των πλαστικών με μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών. Ταυτόχρονα, με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Ανακύκλωσης Συσκευασιών στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πλαστικά, η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (περιβαλλοντική ΜΚΟ), η οποία με τη χρηματοδότηση του Coca – Cola Foundation oργανώνει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών με τη συνεργασία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content