ΕΕΣ: Στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων στο Σχίνο Κορινθίας

Date:

Share post:

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Μαΐου 2021 κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου μετέβη στο Σχίνο Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αλεποχωρίου, προκειμένου να συνδράμει τα σώματα της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή, προσφέροντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.  

Αρχικά το κλιμάκιο μετέβη προς το Μάζι, όπου παρείχε πρώτες βοήθειες στο πυροσβεστικό προσωπικό και πραγματοποίησε περιπολίες σε σπίτια που είχαν εγκαταλειφθεί για λόγους ασφαλείας μετά από σχετική σύσταση της Πολιτικής Προστασίας,  ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα λόγω της δυνατής φωτιάς.  

Εν συνεχεία, οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο Αλεποχώρι όπου τους παραχωρήθηκε το κτίριο του περιφερειακού  Ιατρείου Αλεποχωρίου, το οποίο και μετέτρεψαν άμεσα σε Σταθμό Πρώτων Βοηθειών και Φιλοξενίας Κατοίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την βοήθεια νέου κλιμακίου που κατέφτασε από την Αθήνα προχώρησαν στην καταγραφή των κατοίκων, προσφέροντας τους τις πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης μέχρι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο προς τα Μέγαρα.

Τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. θα διανυκτερεύσουν στην περιοχή και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία θα επέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content