efood και «Μαζί για το Παιδί» για την Βόρεια Εύβοια

Date:

Share post:

Το efood και η Ένωση Μαζί για το Παιδί, στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief, το οποίο δημιούργησαν από κοινού, με στόχο την παροχή βοήθειας στην πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, προχώρησαν στην ανάπλαση του νηπιαγωγείου Κηρίνθου καθώς και των  προαύλιων χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγίας Άννας, δύο περιοχών που βρέθηκαν στο κέντρο των καταστροφικών πυρκαγιών του 2021.

Το efood, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, το Love Delivered, ενεργοποιώντας τους χρήστες της πλατφόρμας του, για την άμεση παροχή βοήθειας σε έκτακτες ή διαρκείς κοινωνικές ανάγκες. Το πρόγραμμα Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief, το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με το Μαζί για το Παιδί, έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του efood να συνεισφέρουν οικονομικά στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021, συγκεντρώνοντας συνολικά το ποσό των 90.000 ευρώ, το οποίο αξιοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για την πλήρη αναμόρφωση υποδομών στις σχολικές του μονάδες. 

Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε την ανάπλαση της παιδικής χαράς του νηπιαγωγείου Κηρίνθου και των προαύλιων χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγίας Άννας, προσφέροντας στα 21 παιδιά του νηπιαγωγείου και τους οι 62 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πάλι με ασφάλεια τους χώρους παιχνιδιού και άθλησης.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε σχετικά: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θεωρήσαμε χρέος μας να βρεθούμε δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας. Πέραν της οικονομικής στήριξης που παρέχουμε εδώ και αρκετούς μήνες στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω της νέας παιδικής χαράς και των αναπλασμένων σχολικών γηπέδων στοχεύουμε στο να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των νέων της περιοχής προσφέροντας τους μέσω του παιχνιδιού και του αθλητισμού μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία efood που αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και συνέβαλλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση των έργων». 

Η Βίκυ Πετρουνάκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας του efood, δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, βλέποντας ότι η προσφορά στην τοπική κοινωνία, που είναι ο βασικός στόχος των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης του efood, γίνεται πραγματικότητα για τα παιδιά της Κηρίνθου και της Αγίας Άννας. Νιώθω έμπρακτα την ελπίδα ότι μέσα από τη στήριξη των συνανθρώπων μας μπορούν κάποια πράγματα να επιστρέψουν εκεί που ήταν. Είναι στο DNA του efood και των efooders η έμπρακτη προσπάθεια για ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του συνανθρώπου και του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο. Η χαρά των παιδιών και η επιστροφή σε μία ανέμελη καθημερινότητα είναι η δική μας επιβράβευση».

Η πολύτιμη συνεργασία του efood με την Ένωση Μαζί για το Παιδί έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από το 2019, με τη δημιουργία του προγράμματος Προσφέρω Γεύματα, μέσω του οποίου παρέχετε ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τη στιγμή που ενισχύεται το πνεύμα της προσφοράς και της ομαδικότητας των εθελοντών και των χρηστών της πλατφόρμας. 

Το efood, σύμφωνα με σχετική ανακοινωση, συμμετέχει ενεργά σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, έχοντας δημιουργήσει έναν μηχανισμό άμεσης ενεργοποίησης σε γεγονότα που η συμμετοχή της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη. Έτσι, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας τους πυροσβέστες και τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών, τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας περισσότερα από 10.000 γεύματα, είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρονικών συσκευών, προσφέροντας οικονομική βοήθεια ύψους 124.000€ καθώς και καλύπτοντας ανάγκες σίτισης και συμβάλλοντας στην ανακαίνιση υποδομών. Το efood βρέθηκε στους σεισμούς της Κρήτης (Σεπτέμβριος 2021), της Ελασσόνας (Μάρτιος 2021), στις πλημμύρες του Μουζακίου (Οκτώβριος 2020), στις πυρκαγιές στην Εύβοια (Αύγουστος 2019), στο Μάτι (Αύγουστος 2019), στην Εύβοια, στα Βίλια και στην Βαρυμπόμπη (Αύγουστος 2021) και θα συνεχίσει να ενεργοποιεί τον μηχανισμό προσφοράς, όταν και όπου υπάρχει ανάγκη.

Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NUQrILw-5XU

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.