Εκδήλωση στο “Αγία Σοφία” από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Date:

Share post:

Μια γιορτή για τα παιδιά οργανώθηκε προχθές στην Ογκολογική Μονάδα “Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη” του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Πρωταγωνιστές ήταν μικρά παιδιά αλλά και η Άβιταλ Ντβόρι και ο Σάχαρ Χούρεβιτς, θεραπευτές κλόουν από το “Dream Doctors Project”.

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα σε συνεργασία με νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας που θα επισκεφθούν η Άβιταλ και ο Σάχαρ, ενώ στο “Αγία Σοφία”, συμμετείχε στην διοργάνωση και το “Make a Wish”.

Η Άβιταλ Ντβόρι είναι κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία “Hemek” και “Meir” στο Ισραήλ τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μία από τις κύριες θεραπεύτριες του «Dream Doctors Project» (Ιατρικό Έργο Ονείρων- κλόουν-θεραπευτές σε δράση). Ο Σάχαρ Χούρεβιτς τη συνοδεύει παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας κι εκείνος με τη σειρά του στα παιχνίδια. Μάλιστα, η επίσκεψη των Ισραηλινών “θεραπευτών-κλόουν” συμπίπτει με την εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός) καθώς και τα Χριστούγεννα.

Η Άβιταλ και ο Σάχαρ έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και έχουν συναντήσει παιδιά με σοβαρές αρρώστιες και ανίατες ασθένειες. Στην Ελλάδα η Άβιταλ Ντβόρι και ο Σάχαρ Χούρεβιτς έχουν επισκεφθεί επίσης την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων καθώς και τον οίκο ευγηρίας “Άκτιος” στη Βάρη (χθες), σήμερα θα συνεχίσουν με επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας “Ρέστειον”, ενώ ολοκληρώνουν τις δράσεις τους με επισκέψεις στην Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και τον Οίκο Ευγηρίας “Ζωγράφειος”.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο νοσοκομείο και μοιραζόμαστε με τα παιδιά μία χαρούμενη δραστηριότητα πριν τα Χριστούγεννα», επισήμανε η Σαουσάν Χασόν, σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας. «Η πρεσβεία του Ισραήλ αποφάσισε ότι θα είναι η τελευταία μας δραστηριότητα για το 2017 για να απολαύσουμε αυτή τη χαρά και ευτυχία μαζί με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους σε Αθήνα και Ιωάννινα. Είναι μία καλή ευκαιρία να δώσουμε χαμόγελο στα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο και υποφέρουν πολλές φορές από τον πόνο», προσέθεσε.

Από την πλευρά της η Άβιταλ Ντβόρι τόνισε: «είμαι εδώ χάρη στην ισραηλινή πρεσβεία που διοργάνωσε αυτή τη δράση ειδικά για τα Χριστούγεννα και για τη Χανουκά. Αποφάσισαν να προβούμε σε αυτή τη δραστηριότητα για τα παιδιά και το νοσοκομείο και για τους ηλικιωμένους… Ήρθαμε στο νοσοκομείο για να “σπείρουμε” τη χαρά και να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους την εσωτερική τους δύναμη. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content