Connect with us

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Η ΕΚΟ μοιράζει παιχνίδια, χαρά και χαμόγελα

Στα παιδιά εστιάζει αυτή τη φορά η ΕΚΟ, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές με την υλοποίηση διαδοχικών δράσεων για την κοινωνία και τους πολίτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, η ΕΚΟ προχώρησε σε μια κίνηση αγάπης προς τους μαθητές, μοιράζοντας σε σχολεία όλης της χώρας ορισμένα από τα πλέον δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια, όπως Scramble, Uno, Pictionary κ.α.

Από τις αρχές του έτους, περισσότερα από 100.000 παιχνίδια έχουν διανεμηθεί σε συνολικά 216 δημοτικά σχολεία της Αττικής, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, του Αιγαίου και όλης της Επικράτειας.

Υπόσχεση της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά χαρά με τις δράσεις της.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βιομηχανία

Χρυσό στα Environmental Awards για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για τη συνεισφορά του στην μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Environmental Awards 2020.

Ο Όμιλος έλαβε χρυσό βραβείο για την πράσινη πρακτική της αξιοποίησης δευτερογενών υλικών (εναλλακτικών καυσίμων και πρώτων υλών) στην κατηγορία «Waste Management – Κυκλική Οικονομία». 

Συνεπής στη δέσμευσή του να υπηρετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει συστηματικά σε πράσινες πρακτικές που προάγουν την κυκλική οικονομία. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εξοικονόμησης των φυσικών πόρων, εφαρμόζει στα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου την καινοτόμα μεθοδολογία της «συν-επεξεργασίας», που αφορά στην υποκατάσταση ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά για την ενεργειακή τους αξιοποίηση. Υιοθετώντας την πρακτική αυτή, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πετυχαίνει τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των Εργοστασίων του και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά την παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε παγκόσμιο επίπεδο, πρωταγωνιστεί στην ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων των σύγχρονων κοινωνιών, για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς απορρίμματα. 

Η Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Δραστηριότητας Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση για τον Όμιλό μας, που αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαχρονικές προσπάθειες που καταβάλλουμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας αναφορικά με το περιβάλλον. Μία ουσιαστική επιβράβευση που επιτεύχθηκε χάρη στους ανθρώπους μας και την προσήλωση που επιδεικνύουν στη στρατηγική και το όραμα της εταιρίας για έναν πιο πράσινο και καθαρό κόσμο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προαγωγή των αρχών της κυκλικής οικονομίας».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Ελληνικός Χρυσός: Χρηματοδοτεί επισκευή 10 σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη

Η Ελληνικός Χρυσός, συνεπής στη δέσμευσή της για συστηματική και ουσιαστική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη, ανέλαβε την χρηματοδότηση απαραίτητων εργασιών επισκευής σχολικών κτηρίων στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης των σχολικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, που υλοποιείται από τον Δήμο Αριστοτέλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται καλύπτουν άμεσες ανάγκες 10 συνολικά σχολείων στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: συντήρηση τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση υποστυλωμάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επισκευαστούν και οι στέγες σχολικών αιθουσών που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές στο Στρατώνι, το Παλαιοχώρι, τη Στρατονίκη και την Αρναία θα έχουν στη διάθεσή τους ανανεωμένες και πιο ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις ώστε να εστιάζουν απρόσκοπτα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την μάθηση.

Η Ελληνικός Χρυσός παραμένει σταθερή αρωγός της τοπικής κοινωνίας, ως ενεργό μέλος που συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.  Από το 2012 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ σε πρωτοβουλίες & δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον τουρισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την κοινωνική και περιβαλλοντική μέριμνα στην ΒΑ Χαλκιδική.

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Cate Blanchett και Franziska Gsell συζητούν για τη βιωσιμότητα

Η αναγνωρισμένη ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett, ambassador της IWC από το 2006 και η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Franziska Gsell, διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC συνομίλησαν μέσω βίντεο κλήσης για τα θέματα βιωσιμότητας.

Η Cate Blanchett δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε με τη Franziska το 2015, ανακαλύψαμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τα θέματα βιωσιμότητας. Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις μεγάλες εταιρείες να αναθεωρήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να κάνουν σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη της εταιρικής τους βιωσιμότητας. Η έννοια της διαφάνειας είναι πολύ βασική, δεδομένου ότι πλέον, οι πελάτες επιθυμούν να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένα πολυτελές προϊόν». 

«Η Cate και εγώ συζητάμε συχνά για τη βιωσιμότητα καθώς είναι ένα θέμα που μας ευαισθητοποιεί πλήρως. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συναντηθώ μαζί της μέσω βίντεο κλήσης και εκτιμώ τη συμβολή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε με στόχο τη μετατροπή μας σε μια πλήρως βιώσιμη εταιρεία πολυτελείας», προσέθεσε η Franziska Gsell. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Blanchett και η Gsell συζήτησαν για τη διαχρονικότητα των IWC ρολογιών, τα οποία κατασκευάζονται με στόχο να είναι μια πραγματική κληρονομιά για πολλές γενιές. Επίσης, μίλησαν για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και τον περιορισμό των απορριμμάτων. Για παράδειγμα, η νέα συσκευασία της IWC γίνεται ταξιδιωτική θήκη, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται για χρόνια αντί να πεταχτεί. Ένα ακόμη σημείο που συζητήθηκε ήταν η υπεύθυνη εξόρυξης πρώτων υλών και η πιστοποίηση για το πρότυπο 2019 Code of Practices που έχε λάβει η IWC από το Responsible Jewellery Council (RJC). 

Σημειώνεται ότι η IWC δημοδίευσε τον περασμένο Ιούλιο τη δεύτερη έκδοση της έκθεσης σχετικά με τη βιωσιμότητα σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI), υπογραμμίζοντας την ηγετική της θέση στη βιώσιμη κατασκευή πολυτελών ρολογιών. Το 2018, η IWC ήταν η πρώτη Ελβετική ωρολογοποιία που δημοσίευσε έκθεση σύμφωνα με τα παραπάνω παγκόσμια πρότυπα καλής πρακτικής. Στην έκθεση, η εταιρεία περιγράφει τον βαθμό με τον οποίο ανταποκρίθηκε στους στόχους που είχε θέσει το 2018 και παράλληλα έθεσε νέους, για το 2022. Η δημοσίευση της διετούς έκθεσης αποδεικνύει την πρόοδο που έχει σημειώσει η IWC στην ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή λήψη αποφάσεων, καθώς και στην υπεύθυνη διαχείριση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αντίκτυπου. 

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ