Εκστρατεία του ΠΣΦ ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Date:

Share post:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ξεκινάει εκστρατεία στα διεθνή και περιφερειακά συλλογικά όργανα των φυσικοθεραπευτών, καλώντας τα να καταδικάσουν ευθέως την Τουρκία, έτσι ώστε να πειστεί η ηγεσία της γειτονικής χώρας να αλλάξει την εντελώς λανθασμένη απόφαση που έλαβε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην επιστολή που έχει αποστείλει στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας, αλλά και στις χώρες-μέλη τους ξεχωριστά, ο Π.Σ.Φ. υπερτονίζει ότι η απόφαση της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, βάζει σε κίνδυνο τη διαθρησκειακή ειρήνη και τις παγκόσμιες πολιτιστικές αξίες.

Όπως αναφέρει επί λέξει η επιστολή «Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, μας πληγώνει βαθιά».

Η μετατροπή όμως της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από την αλλοίωση του οικουμενικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα αυτού του κορυφαίου μνημείου της ελληνορθόδοξης, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μια πράξη που πλήττει την  καρδιά του παγκόσμιου πολιτισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Π.Σ.Φ., δεν αποτελεί μόνο ένα ελληνικό εθνικό ζήτημα, αλλά ένα ευρύτερο θέμα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα.

Κι αυτό γιατί, με τη συγκεκριμένη κίνησή, η Τουρκία οδηγείται στην αυτό-απομόνωση, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις δυτικές αξίες του κοσμικού κράτους, από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και συνεπώς, από την ευρωπαϊκή ενταξιακή της προοπτική. Η συνεχιζόμενη προκλητική παραβατική συμπεριφορά της δε, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Π.Σ.Φ. καλεί όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει να συντονιστούν, σε μία προσπάθεια ευθείας καταδίκης της Τουρκίας, ώστε να πειστεί η πολιτική της ηγεσία να αλλάξει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.