Connect with us

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

Εκστρατεία του ΠΣΦ ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ξεκινάει εκστρατεία στα διεθνή και περιφερειακά συλλογικά όργανα των φυσικοθεραπευτών, καλώντας τα να καταδικάσουν ευθέως την Τουρκία, έτσι ώστε να πειστεί η ηγεσία της γειτονικής χώρας να αλλάξει την εντελώς λανθασμένη απόφαση που έλαβε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην επιστολή που έχει αποστείλει στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπείας, αλλά και στις χώρες-μέλη τους ξεχωριστά, ο Π.Σ.Φ. υπερτονίζει ότι η απόφαση της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, βάζει σε κίνδυνο τη διαθρησκειακή ειρήνη και τις παγκόσμιες πολιτιστικές αξίες.

Όπως αναφέρει επί λέξει η επιστολή «Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, μας πληγώνει βαθιά».

Η μετατροπή όμως της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από την αλλοίωση του οικουμενικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα αυτού του κορυφαίου μνημείου της ελληνορθόδοξης, αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μια πράξη που πλήττει την  καρδιά του παγκόσμιου πολιτισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Π.Σ.Φ., δεν αποτελεί μόνο ένα ελληνικό εθνικό ζήτημα, αλλά ένα ευρύτερο θέμα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα.

Κι αυτό γιατί, με τη συγκεκριμένη κίνησή, η Τουρκία οδηγείται στην αυτό-απομόνωση, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις δυτικές αξίες του κοσμικού κράτους, από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και συνεπώς, από την ευρωπαϊκή ενταξιακή της προοπτική. Η συνεχιζόμενη προκλητική παραβατική συμπεριφορά της δε, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Π.Σ.Φ. καλεί όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει να συντονιστούν, σε μία προσπάθεια ευθείας καταδίκης της Τουρκίας, ώστε να πειστεί η πολιτική της ηγεσία να αλλάξει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

ΕΥ: Η νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση ενισχύει την εμπιστοσύνη

Webcast με αντικείμενο τη νέα νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση στην Ελλάδα και τα αναμενόμενα οφέλη της για τις εισηγμένες εταιρείες, διοργάνωσε η EY Ελλάδος, την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν διεξοδικά οι αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση των εισηγμένων εταιρειών, καθώς και το τι προβλέπεται για τη σύνθεση και τον ρόλο των Διοικητικών Συμβουλίων.

Το webcast άνοιξε ο Ειρηνικός Πλατής, Εταίρος στη συνεργαζόμενη με την EY Ελλάδος δικηγορική εταιρεία «Πλατής-Αναστασιάδης και Συνεργάτες», ο οποίος υπογράμμισε ότι η χρονική στιγμή της εισαγωγής του νέου νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση, είναι κατάλληλη, καθώς ήδη έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την ψήφιση του προηγούμενου νόμου, γεγονός που καθιστούσε επιτακτικό τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου κατά τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Επίσης, αναγκαίο ήταν και ένα μήνυμα ανανέωσης και ανασυγκρότησης πέρα από τα αρνητικά φαινόμενα του πρόσφατος παρελθόντος.

Κατά την παρέμβασή της, η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρθηκε στη σημασία της αναμόρφωσης της εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και τις ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, η κα Λαζαράκου τόνισε ότι «μία βελτιωμένη δομή εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης επενδύσεων και συμβάλει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την ίδια την εταιρεία». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το νέο πλαίσιο θα θέσει τις βάσεις για την ενίσχυση και θωράκιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ούτως ώστε να γίνει πιο ελκυστική και ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Πετροδασκαλάκης, Associate Partner στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Enterprise Risk Leader, αναφέρθηκε στη σημασία των αλλαγών που εισάγονται για την ενίσχυση του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, τονίζοντας την κρισιμότητά του για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των εισηγμένων εταιρειών, και της οικονομίας συνολικότερα. Ο ομιλητής παρουσίασε τις τροποποιήσεις και προσθήκες που εισάγει η νέα νομοθεσία και, πιο συγκεκριμένα, τις διατάξεις που αφορούν τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τις επιμέρους επιτροπές του, την επέκταση και οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του, καθώς και τις προβλέψεις της νέας πολιτικής καταλληλότητας των μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο του webcast, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά δημοσκοπικών ερωτήσεων αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση και τις επιχειρήσεις τους. Σε σχετική ερώτηση, 81% των συμμετεχόντων απάντησαν πως θεωρούν ότι η εφαρμογή καλών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης συμβάλει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την επιχείρησή τους και ότι οι νέες διατάξεις βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, μόλις 2% απάντησαν ότι δεν αναμένουν οι νέες διατάξεις να δημιουργήσουν επιπρόσθετη αξία για τις εισηγμένες εταιρείες και την αγορά.

Η Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος, παρουσίασε τις τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα παγκοσμίως, σε σχέση με τον ρόλο και τις προτεραιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων, με βάση τα ευρήματα σχετικών ερευνών της ΕΥ, αλλά και τις αναλύσεις του EY Center for Board Matters. Το βασικό ερώτημα, σύμφωνα με την κα Κασελάκη, είναι το πώς μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο, για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κύριων ενδιαφερόμενων μερών. 

Η κα Κασελάκη, τόνισε τη σημασία του να αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο από μέλη με εύρος εμπειριών και προσόντων, να ενθαρρύνεται η εποικοδομητική αμφισβήτηση και η συνεισφορά με διαφορετικές οπτικές, να προσελκύονται περισσότερες γυναίκες, τόσο σε εκτελεστικούς, όσο και σε μη εκτελεστικούς ρόλους, αλλά και τη σημασία της συχνής επίσημης αξιολόγησης, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι το οποίο επιζητούν οι θεσμικοί επενδυτές. Σύμφωνα με την ομιλήτρια, οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν, μεταξύ άλλων, εάν ευθυγραμμίζεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με την κουλτούρα της εταιρείας και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, καθώς και κατά πόσο ευθυγραμμίζεται το πρόγραμμα αμοιβών των στελεχών με τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας.

Από την πλευρά της, η Τζούλια Πουρναρά, Associate Partner στη συνεργαζόμενη με την EY Ελλάδος δικηγορική εταιρεία «Πλατής-Αναστασιάδης και Συνεργάτες», προχώρησε σε μια συγκριτική ανάλυση του παλαιού και νέου νομικού πλαισίου των νόμων 3016/2002 και 4706/2020, αναφορικά με τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Η κα Πουρναρά στάθηκε ιδιαίτερα στη συνολική αναβάθμιση του ρόλου των ανεξαρτήτων μελών και την εξασφάλιση αυξημένου βαθμού ανεξαρτησίας, τα οποία επιδιώκουν ενάριθμες διατάξεις του νέου νόμου. Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι αυτές οι διατάξεις, σε συνδυασμό με τα κριτήρια καταλληλότητας που για πρώτη φορά υιοθετούνται με το άρθρο 3 του νέου νόμου και σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με εχέγγυα ήθους, φήμης, εμπειρίας και εξειδικευμένης γνώσης, επιτυγχάνεται μία ολιστική και αναβαθμισμένη προσέγγιση της αξίας που θα πρέπει να διαθέτουν και τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να παράγεται αξία και για την εισηγμένη εταιρεία.

Στο σημείο αυτό ζητήθηκε η άποψη των συμμετεχόντων ως προς την ενίσχυση του ρόλου των ανεξάρτητων μελών, σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών. Η πλειοψηφία (82%) εκτιμά ότι μία τέτοια ενίσχυση θα συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, με το 73% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι θα συντελέσει και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ 54% θεωρούν ότι θα βελτιώσει τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων.

Ο Μιχάλης Πετροδασκαλάκης, κατά τη δεύτερη παρέμβασή του, μίλησε για τις αλλαγές που εισάγει ο νέος νόμος σχετικά με οργανωτικές ρυθμίσεις, όπως η υιοθέτηση συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης, η ανανέωση του κανονισμού λειτουργίας των εισηγμένων εταιρειών με ειδικές διατάξεις – μεταξύ άλλων, για το σύστημα εσωτερικού ελέγχου – η εξέλιξη των οργανωτικών και λειτουργικών θεμάτων της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και η εφαρμογή Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, ο οποίος θα πρέπει να έχει καταρτιστεί από φορέα εγνωσμένου κύρους. Επίσης, ο κος Πετροδασκαλάκης αναφέρθηκε και στις διατάξεις του νέου νόμου που σχετίζονται με την ενημέρωση επενδυτών.

Αρκετά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, σε σχετική ερώτηση, οι μισοί συμμετέχοντες εκτιμούν πως οι εταιρείες τους είναι έτοιμες σε πολύ μεγάλο βαθμό να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου, καθώς ήδη εφαρμόζονται σχετικές πρακτικές, ενώ ένα εξίσου σημαντικό 39% απαντούν ότι οι επιχειρήσεις τους είναι μερικώς έτοιμες. Τέλος, οι συμμετέχοντες κρίνουν τις τροποποιήσεις που αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο (47%) και τις οργανωτικές ρυθμίσεις (40%), ως τις δύο σημαντικότερες αλλαγές που εισάγουν οι διατάξεις του νέου νόμου.

Κλείνοντας το webcast, ο κος Πετροδασκαλάκης, παρουσίασε την προσέγγιση της EY, η οποία απαντά σε τρία στάδια – στο σήμερα, το αύριο και το μετέπειτα – και αποτελείται από τη γρήγορη αξιολόγηση συμμόρφωσης με τη νέα νομοθεσία, την ανάπτυξη ενός πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και τη συνεχή βελτίωσή του.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Eνιαίος Οργανισμός Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων

Την κοινή τους βούληση να ολοκληρωθούν σύντομα οι προσπάθειες και οι διαπραγματεύσεις για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, εξέφρασαν σε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΕΔΕΜ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/7/2020 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Λίνας Μενδώνη παρουσία του ΓΓ Νίκου  Γιατρομανωλάκη και στελεχών του ΥΠΠΟΑ.

Τον Οργανισμό Αυτοδιαχείριση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Αντύπας και η Γενική Διευθύντρια  Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου και τον Οργανισμό  ΕΔΕΜ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Φοίβος Δεληβοριάς και η Γενική Διευθύντρια Λούκα Κατσέλη.

Οι εκπρόσωποι των δύο Οργανισμών αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημοσίως την Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις πρωτοβουλίες, το ενδιαφέρον, και την υποστήριξή της προς τους δύο Οργανισμούς, στο μέτρο και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΜ, στις πρώτες εξήντα ημέρες λειτουργίας της ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στα πνευματικά δικαιώματα και τη συλλογική διαχείριση, με δημιουργικότητα, ταχύτητα και συνέπεια. Ολοένα και περισσότεροι δημιουργοί, δικαιούχοι και εκδότες, εμπιστεύονται το έργο τους στην «Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ». Ήδη από τις πρώτες μέρες  της λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, αλλά και ξένων μουσικών έργων, μέσω πολυεθνικών και ανεξάρτητων Ελλήνων εκδοτών μουσικής. Μέχρι στιγμής στη βάση δεδομένων της ΕΔΕΜ, βρίσκονται περίπου 2.000.000 έργα, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δεδομένων της ΕΥΕΔ, προγραμματίζεται από την ΕΔΕΜ έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η πληρωμή στους δικαιούχους της τελευταίας διανομής που είχε κάνει η  ΕΥΕΔ.

Η πρώτη διανομή δικαιωμάτων της ΕΔΕΜ θα γίνει τον Ιανουάριο του 2021.

Η διαδικασία της τεκμηρίωσης, σημαντική για την αδειοδότηση μουσικών χρήσεων και την  εξασφάλιση  της δίκαιης και ορθής διανομής δικαιωμάτων, διεκπεραιώνεται με τη βοήθεια νέων και προηγμένων τεχνολογικά εργαλείων που εξασφάλισε η ΕΔΕΜ  και τα οποία είναι πλήρως συμβατά με τα διεθνή πρότυπα.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΜΚΟ: Συστάσεις για τη χρήση κονδυλίων της ΕΕ για τους πρόσφυγες

Τέσσερις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης στην Ελλάδα, δημοσίευσαν σύνοψη πολιτικής με συστάσεις προς τις εθνικές αρχές σχετικά με την καλύτερη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ για την ένταξη των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα.

Παρά τη διαθεσιμότητα κονδυλίων, οι προσπάθειες για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα, είναι μέχρι τώρα περιορισμένες και κατακερματισμένες, σύμφωνα με ανακοίνωση της SolidarityNow. Οι πολύπλοκες διαδικασίες χρηματοδότησης, η περιορισμένη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και συχνά η έλλειψη πολιτικής βούλησης, είναι μερικά από τα εμπόδια για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών. Αυτά μάλιστα τα ζητήματα, σε συνδυασμό με τις πολιτικές αποκλεισμού και τις έντονες συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο, συχνά οδηγούν σε ρατσιστικές συμπεριφορές και ακόμη και βία κατά των μεταναστών, των προσφύγων και εκείνων που τους βοηθούν.

Η επικείμενη έλευση του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) – του επταετούς σχεδίου δαπανών της Ευρώπης – είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να βελτιώσει τις κοινωνικές της πολιτικές για όλους και να επανεξετάσει την προσέγγιση και τη στρατηγική της για την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών. Μια ευκαιρία που δεν μπορεί να χάσει η χώρα, ειδικά μετά την κρίση του Covid-19, η οποία θα έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στις κοινωνίες, τις οικονομίες και τις ευάλωτες ομάδες, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η σύνοψη πολιτικής των SolidarityNow, Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity, Greek Forum of Refugees και Terre des hommes Hellas, προτείνει τρόπους βελτίωσης της διαχείρισης κονδυλίων και προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εξετάζει εις βάθος τις τρεις βασικές πτυχές της ένταξης – εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, απασχολησιμότητα και στέγαση- προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες για τη βελτίωσή τους. Όλες οι συστάσεις είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων μεταξύ πολλών φορέων που ασχολούνται με τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών εθνικών και τοπικών αρχών, θεσμικών οργάνων της ΕΕ, φορέων της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος. 

Οι οργανώσεις καλούν τις ελληνικές αρμόδιες αρχές να λάβουν υπόψη τους τις προτεινόμενες συστάσεις κατά την υποβολή των προτάσεών τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επόμενη περίοδο χρηματοδότησης και να χρησιμοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους της ΕΕ για να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να δημιουργήσουν μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία για όλους.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ