Έκθεση του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ για την εξάλειψη της βίας

Date:

Share post:

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιηθήκαν στο Zonars τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στα Εξώφυλλα», που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με τη L’Oréal Paris και τα Hondos Center.

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση έχει στόχο να στηρίξει το έργο της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» και την προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί κλήθηκαν να επιλέξουν ένα τεύχος από το αρχείο επτά δεκαετιών του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ και να παρέμβουν στο εξώφυλλό του με την προσωπική εικαστική τους ματιά. Τα έργα τέχνης που προέκυψαν θα παραμείνουν στον χώρο του Zonars έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Οι καλλιτέχνες διέθεσαν τις δημιουργίες τους για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Οργανισμό «Καταφύγιο Γυναίκας», τον οποίο στηρίζει ενεργά με αυτή τη δράση το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και για δεύτερη συνεχή χρονιά η L’Oréal Paris και τα Hondos Center.

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των media, φίλοι και συνεργάτες του περιοδικού τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, για να ενισχύσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Για τη συγκεκριμένη σύμπραξη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών μίλησε ο εκδότης του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, Δημήτρης Αργυρόπουλος, η Δάφνη Ζουμπουλάκη από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η Δήμητρα Πετρίδη, Communications Manager CPD της L’Oréal Hellas, και η Κωνσταντίνα Μοσχοτά από το «Καταφύγιο Γυναίκας».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί (αλφαβητικά): Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Daniel Egneus, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Βένια Μπεχράκη, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content