Connect with us

Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου Quest

O Όμιλος Quest δημοσίευσε για 6η συνεχόμενη χρονιά την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019, παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες του oμίλου, αλλά και ειδικότερα των εταιρειών Info Quest Technologies, Uni Systems, iSquare και ACS σχετικά με τα κύρια θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Η Έκθεση έχει καταρτιστεί σύμφωνα  με τα Πρότυπα GRI (GRI Standards), εναρμονίζεται με τους  17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Εργασία, το Περιβάλλον και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας.

Για πρώτη φορά, στην έκθεση περιλαμβάνονται επιλεγμένοι  βασικοί, προηγμένοι και κλαδικοί δείκτες του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG 2019 του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ έχει ληφθεί  εξωτερική διασφάλιση τόσο για επιλεγμένους δείκτες του Προτύπου GRI, όσο και για δείκτες του Οδηγού ESG.

Για πρώτη φορά, επίσης, στην φετινή Έκθεση, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και τη μεγαλύτερη διαφάνεια, έχει γίνει ξεχωριστή μελέτη ουσιαστικότητας και ανάλυση θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης για κάθε μία από τις τέσσερεις θυγατρικές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το 2019, μεταξύ άλλων, ο Όμιλος Quest:

 • Επέτυχε σημαντική αύξηση σε όλα τα οικονομικά του μεγέθη, έχοντας πλέον 4  εταιρείες με έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ (Info Quest Technologies, iSquare, Uni Systems & ACS) και ~ 17% του κύκλου εργασιών του να προέρχεται από  πωλήσεις εκτός Ελλάδος.
 • Υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις ύψους 34 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του καθαρού δανεισμού που αναλήφθηκε) σχετιζόμενες κυρίως με την ανάπτυξη των εργασιών του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Επικαιροποίησε το πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνησης και τις διαδικασίες Διαχείρισης Κινδύνων.
 • Συνέχισε τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.
 • Ενίσχυσε την Καινοτομία, με σειρά ενεργειών και ενσωμάτωση στην στρατηγική και την κουλτούρα κάθε εταιρείας
 • Δημιούργησε 161 νέες θέσεις εργασίας επενδύοντας συνεχώς στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των γνώσεων και των ικανοτήτων τους , καθώς και την ανάδειξη του ταλέντου, αυξάνοντας τη σχετική επένδυση περισσότερο από 25%. 
 • Συνέχισε της δράσεις μείωσης του ανθρακικού του αποτυπώματος, βελτιώνοντας τους δείκτες που παρακολουθεί κατά 14%.
 • Συνέχισε τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, συνεισφέροντας στην κοινωνία στους τομείς της καινοτόμου επιχειρηματικότητας (startups), της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και της υποστήριξης ευπαθών ομάδων.  

H Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest, Έφη Κουτσουρέλη δήλωσε σχετικά : «Με όραμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη το τρίπτυχο «Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» και ισχυρά εδραιωμένοι στη χώρα μας, συνεχίζουμε με αισιοδοξία το έργο μας, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε τον διεθνή προσανατολισμό των δραστηριοτήτων μας.  Επιδίωξή μας είναι η σύνδεση των εννοιών της Βιώσιμης Ανάπτυξης με το μοντέλο Δημιουργίας Αξίας και την κατανομή της παραγόμενης αξίας ως προς τα οφέλη στα ενδιαφερόμενα μέρη».

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στο https://www.quest.gr/el/corporate-social-responsibility 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

ΑΒ: Η έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019» αναδεικνύει τις αξίες της εταιρείας

Το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να κάνεις τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων δεν είναι μόνο ένας στόχος, είναι ένας σκοπός, σύμφωνα με την ΑΒ που τονίζει σε ανακοίνωση της ότι πρόκειται για το κοινωνικό άθροισμα δράσεων που ξεκινούν από σκέψεις και πρωτοβουλίες που γεννούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 

Η ομάδα της ΑΒ Βασιλόπουλος αφουγκράζεται, παρατηρεί, λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και των κοινωνικών ομάδων και προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου και ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Θέλει να κρίνεται, όπως σε όλα, από το αποτέλεσμα.  Η ομάδα της ΑΒ δηλώνει ικανοποίηση και υπερηφάνεια που παρουσιάζει στις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019» το αποτέλεσμα, τον απολογισμό της κουλτούρας προσφοράς, που την χαρακτηρίζει ως εταιρεία για περισσότερα από 80 χρόνια. Η φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες, η έγνοια για το περιβάλλον, η στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα, η εμμονή στην ποιότητα, στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας, αλλά και στοιχεία του «χαρακτήρα» της ΑΒ Βασιλόπουλος -όπως η αποφασιστικότητα, η ταχύτητα, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα- αναδεικνύονται με σύγχρονο, εύληπτο τρόπο στην πολυσέλιδη έκθεση, καθώς και στο σχετικό βίντεο.

Ενδεικτικά, παρουσιάζεται:

 • Το ενδιαφέρον της ΑΒ Βασιλόπουλος για τους ανθρώπους της και η επιλογή της να δίνει έμπνευση και ευκαιρίες σε ανθρώπους με ιδέες και όραμα. Μέσα στο 2019, δημιουργήσαμε 379 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε περισσότερους από 14.500. Προσφέραμε επίσης 173.900 ώρες εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, επενδύσαμε 15,4 εκατ. ευρώ σε παροχές στο προσωπικό μας. 
 • Η στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Προσφέραμε πάνω από 3,1 εκατ. ευρώ σε δωρεές τροφίμων μέσα από τα Προγράμματά μας. Μέσω 250 φορέων, στηρίξαμε 123.000 συνανθρώπους μας και παρείχαμε μέσα από προγράμματα δωρεάς προϊόντων πάνω από 868.000 γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διαθέσαμε, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.

Περισσότερα

Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

MYTILINEOS: 281 νέες θέσεις και διανομή οικονομικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ το 2019

Η MYTILINEOS συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, με κύριο μέλημά της να παραμένει μια υγιής και βιώσιμη επιχείρηση που θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία προς όλους, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται και στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019, τη 12η έκδοση έκθεση Μη Χρηματοοικονομικών Στοιχείων, που επικεντρώνεται στην ανάλυση του τρόπου που διαχειρίζεται η MYTILINEOS, κατά την άσκηση της δραστηριότητάς της, κάθε θέμα που είναι Ουσιαστικό τόσο για τις ομάδες των Κοινωνικών της Εταίρων όσο και για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με παράλληλη παρουσίαση των επιδόσεων της σε θέματα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβέρνησης (ESG). 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των επενδυτών για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την ενσωμάτωση Μη Χρηματοοικονομικών στοιχείων στη διαδικασία των επενδυτικών τους αποφάσεων, εισήγαγε καινοτομίες όπως η ενότητα «Σύνοψη Επίδοσης ESG», ο 1ος απολογισμός συνεισφοράς της MYTILINEOS (περίοδος 2015-2019) στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030) με συγκεκριμένα μετρήσιμα στοιχεία και τα αποτελέσματα της ευθυγράμμισης της εταιρείας, με τον νέο Οδηγό δημοσιοποιήσεων ESG – 2019 του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.

Στα πιο σημαντικά επιτεύγματα της MYTILINEOS για το 2019 περιλαμβάνονται:

 • H διανομή οικονομικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ (επενδύσεις, αμοιβές εργαζομένων, φόροι, δαπάνες προς εγχώριους προμηθευτές, πληρωμές σε παρόχους κεφαλαίων, κοινωνικές & περιβαλλοντικές επενδύσεις) 
 • Η περαιτέρω αύξηση της συνολικής απασχόλησης (άμεσης & έμμεσης) κατά 8,3%, και δημιουργία 281 νέων θέσεων εργασίας σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης.
 • Η MYTILINEOS εντάχθηκε για πρώτη φορά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good (Emerging Index) μετά από σχετική ανεξάρτητη αξιολόγηση που έλαβε από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE και σε αναγνώριση της διαχρονικής δέσμευσής της στη βιώσιμη ανάπτυξη.
 • Η συμμετοχή του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS,  στην παγκόσμια Πρωτοβουλία Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου, Aluminium Stewardship Initiative (ASI) που ευθυγραμμίζει τις εταιρίες του κλάδου αλουμινίου στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης παραγωγής.
 • Η μείωση του αριθμού και του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων με διακοπή εργασίας στην άμεση απασχόληση κατά 80% και 84% αντίστοιχα. 
 • Η ολοκλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας χωρίς ατύχημα στον Τομέα Μεταλλουργίας.
 • Η περαιτέρω ενίσχυση των πρακτικών R&D στον Τομέα Μεταλλουργίας με συνολικές επενδύσεις 1,5 εκατ. σε εξοπλισμό πιλοτικών μονάδων στο εργοστάσιο αλουμινίου, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2020, με στόχο την ολιστική αξιοποίηση καταλοίπων βωξίτη.  
 • Η αύξηση κατά 36,2%, από το 2018, της παραγωγής καθαρής ενέργειας (ΑΠΕ), επί του συνόλου παραγωγής  ενέργειας της Εταιρίας. 
 • Η μείωση κατά 25,3% της συνολικής άντλησης πόσιμου νερού από δημόσια επιχείρηση (σχεδόν 25.000 κυβικά λιγότερα από το 2018).   
 • Η μείωση κατά 7,5% της συνολικής ποσότητας των στερεών αποβλήτων. 
 • Η υλοποίηση και υποστήριξη 20 βασικών κοινωνικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών επενδύοντας περισσότερα από 3,4 εκατ. ευρώ προς όφελος σχεδόν 30.000 χιλιάδων πολιτών.
 • Η οικειοθελής υιοθέτηση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καλύπτοντας το 60% των σχετικών απαιτήσεων κατά τον πρώτο χρόνο ενσωμάτωσης. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο σύνταξης της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2019, η κρίση της πανδημίας COVID-19 άλλαξε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής όλων, επηρεάζοντας την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία κατά τρόπο πρωτοφανή. Η MYTILINEOS έγκαιρα προνόησε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και συνεργατών της, διατηρώντας ανεπηρέαστες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και το σύνολο των μονάδων της σε λειτουργία. Η εταιρεία, κατανοώντας ότι η τρέχουσα συγκυρία επηρεάζει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, κοινωνικών και επιχειρηματικών, συνεπώς και την οικονομία τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και σε αυτή την πρόκληση.

Περισσότερα

Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

PwC: 3ος Απολογισμός Βιωσιμότητας για την περίοδο 2018/2019

Τον τρίτο της Απολογισμό Βιωσιμότητας για τα οικονομικά έτη 2018 και 2019, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI, δημοσίευσε η PwC Ελλάδας.

Η στρατηγική της εταιρείας για την Εταιρική Υπευθυνότητα εστιάζει σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα: Η PwC δεσμεύεται για την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας την ηθική, τη διαφάνεια και ασφάλεια σε όλο το εύρος των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, η εταιρεία συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας μέσω της καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που για τα 2018 και 2019, ανήλθαν σε 87.727.686 ευρώ και 91.370.738 ευρώ αντίστοιχα. Σημαντική είναι η συμβολή της και στην αγορά εργασίας αφού στο εξεταζόμενο διάστημα αύξησε το προσωπικό της από 1.057 το 2018 σε 1.172 άτομα. Αντιστοίχως, προχώρησε σε 266 και 285 προσλήψεις για τη στελέχωση των γραφείων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ανθρώπινο δυναμικό και εργασιακό περιβάλλον: Η PwC επιδιώκει να παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών στους ανθρώπους της και επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους. Επιπλέον, εντείνει τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει πετύχει την ίση κατανομή φύλων με ποσοστό 52% γυναίκες και 48% άντρες. Ανάλογη είναι η κατανομή και στις προαγωγές με ποσοστά 50% – 50%. 

Υποστήριξη της κοινωνίας: Παγκόσμιος στόχος μέχρι το 2022, αποτελεί η επένδυση στην ανάπτυξη 15 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνεργάζονται με μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το νέο ψηφιακό περιβάλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ελλάδα και με όχημα τους εθελοντές εργαζομένους της, η PwC φέρνει κοντά επιχειρήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς, στηρίζει νεοφυείς και κοινωνικές επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια και ΜΚΟ. Μέσα σε τρία χρόνια οι εργαζόμενοι της αφιέρωσαν περισσότερες από 12.000 ώρες εθελοντισμού ενώ κατά τα έτη 2018-2019 η εταιρεία υποστήριξε 19 ΜΚΟ, 340 μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις και πάνω από 1,000 άτομα με εκπαιδεύσεις και επαγγελματικές συμβουλές.

Περιβαλλοντική διαχείριση: Κεντρικό άξονα στρατηγικής για την Εταιρική Υπευθυνότητα της PwC αποτελεί η αποτύπωση και η περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς και η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των εργαζομένων της σε υπεύθυνες περιβαλλοντικές πρακτικές. 

Η Αλεξάνδρα Κλήμη, Eπικεφαλής Human Capital & Corporate Responsibility της PwC Ελλάδας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα της PwC έχει διάρκεια και θέτει στο επίκεντρο την επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Από την πλευρά της η Βίβιαν Τσαμαδού, Senior Manager Corporate Responsibility, σχολίασε ότι η υφιστάμενη κρίση αναδεικνύει τη σημαντικότητα των αξόνων δράσης που έχουν επιλεγεί.

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ