Έκθεση Βιωσιμότητας από το Boston Consulting Group

Date:

Share post:

Η Boston Consulting Group (BCG) δημοσίευσε την έκθεση Progress in a Year of Adversity: 2020 Annual Sustainability Report. Η έκθεση παρουσιάζει το φάσμα των δραστηριοτήτων της BCG σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, τη συμμέτοχή της σε έργα σχετικά με την κλιματική αλλαγή αλλά και σχετικά με τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία.

Η φετινή έκδοση είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύει την συνεισφορά της BCG στην κατάρτιση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης («ΣΔΑΜ») στo πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής. Το έργο αυτό εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Υπερταμείου για λογαριασμό του ΣΔΑΜ σε συνεργασία με την Grant Thornton και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το πλάνο θέτει τον ορίζοντα για τον μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου έως το τέλος της δεκαετίας.  Αποτελεί πρότυπο δίκαιης μετάβασης στην ΕΕ, με την δημιουργία 8.000 νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας και επενδύσεων ύψους €7 δισ., και την παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20 μετρικών τόνων ανά έτος.

Η έκθεση επισημαίνει την πρωτοφανή αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο στις συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βιωσιμότητα που προσέφερε η εταιρεία στους πελάτες της εντός του 2020. H BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 έργα σχετικά με την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα, για 600 φορείς, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, δημόσιους φορείς και ΜΚΟ. Σε σχέση με την πανδημία, η BCG  υλοποίησε περισσότερα από 300 έργα σε 40 χώρες σχετιζόμενα με την διαχείριση των προκλήσεων της COVID-19.

Η BCG, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030, και στην ετήσια έκθεση αναφέρει για το 2020 μείωση κατά 70% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που παράγει (σε σύγκριση με το 2018). Αυτή η μείωση οφείλεται μεν σε μεγάλο βαθμό στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν, αλλά η BCG εφαρμόζει ευρέως πολλές από τις βέλτιστες πρακτικές που προέκυψαν σχετικά με τους νέους τρόπους εργασίας, με στόχο τη διατήρηση χαμηλότερων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η BCG πιστοποιήθηκε ως εταιρεία CarbonNeutral® για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Λόγω της δράσης της για την κλιματική αλλαγή, διακρίθηκε το 2020 με την υψηλότερη βαθμολογία “Α” από τον Οργανισμό CDP Climate Disclosure, το άριστο πρότυπο εταιρικής διαφάνειας για το κλίμα.

Η έκθεση αναφέρεται επίσης στη διαχρονική δέσμευση της BCG για την προάσπιση της διαφορετικότητας, της ισότητας. Το προσωπικό της BCG το 2020 αποτελούνταν κατά 44% από γυναίκες, και το 42% των νέων συμβούλων που προσλήφθηκαν εντός του έτους ήταν γυναίκες. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η BCG έχει επιτύχει ίσα ποσοστά απασχόλησης και εξέλιξης μεταξύ των γυναικών και ανδρών συμβούλων. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε το 2020 ένα σύνολο δεσμεύσεων που στοχεύουν στη φυλετική ισότητα, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο τη στήριξη οργανισμών ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και ανισότητες στις ΗΠΑ.

Ο CEO της BCG, Rich Lesser, δήλωσε: «Το έτος που διανύσαμε ανέδειξε την προσήλωση της εταιρείας μας στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η ‘Έκθεση Βιωσιμότητας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο εκπληρώνουμε αυτή μας τη δέσμευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να συνεχίσουν να εξελίσσουν την επιχείρησή μας, να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και να προστατεύουν τον πλανήτη μας».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Στηρίζουν παιδιά με καρκίνο

Το La Fondation La Roche-Posay αρωγός στο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Σιδενόρ: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με τη θυγατρική της Sovel

Σιδενόρ και Sovel συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις θεωρώντας καθήκον τους να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες.

Γιάννης Ρούντος: Περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “σαν σήμερα” για πάντα

Στο “ημερολόγιο καταστρώματος” κατά τον διαιωνιζόμενο πλου της ανθρωπότητας, η 25η Σεπτεμβρίου καταγράφεται ως η ημέρα κατά την...

SolidarityNow: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Το SolidarityNow βρέθηκε από τις πρώτες ώρες της καταστροφής στο Βόλο, όπου στήθηκε σταθμός ρευματοδότησης με γεννήτρια της οργάνωσης.
Skip to content