ΕΛΙΖΑ: Επιμόρφωση 1.200 γιατρών, 2.000 παιδιών, 1.100 εκπαιδευτικών

Date:

Share post:

Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, διοργάνωσε η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού.

Με κεντρικό μήνυμα «Υψώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών», η εκδήλωση στόχο είχε να αναδείξει την αξία της πρόληψης και της συλλογικής δράσης στον αγώνα για την προστασία των παιδιών.

Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 400 θεατές βρέθηκαν στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και παρακολούθησαν μουσικό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, καθώς και τη μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τη Διεύθυνση του Ανθ/μου, Ιωάννη Μητσόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας – Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ξ. Δημητρίου, η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ – Μ. Καρέλλα, εκπρόσωποι της εισαγγελίας, καθώς και πλήθος παιδιών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

H εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που υλοποιεί το ΕΛΙΖΑ, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης ή / και παραμέλησης του παιδιού, μέσα από καινοτόμα προγράμματα σε εθνικό επίπεδο.

Tο ΕΛΙΖΑ στις αρχές του 2016, ξεκίνησε την 1η Πανελλαδική Εκστρατεία κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Εθνικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE & IOWA, το The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children (NYSPCC) – τον 1ο οργανισμό παγκοσμίως που ασχολήθηκε με το φαινόμενο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο το ΕΛΙΖΑ επιμόρφωσε:

1.220 επαγγελματίες υγείας, στην πλειονότητά τους ιατροί

2.000 παιδιά

600 γονείς

1.100 εκπαιδευτικούς

Η μουσική εκδήλωση με την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί την απαρχή μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το ΕΛΙΖΑ, καθώς το 2018 πρόκειται να ξεκινήσει η πανελλαδική εκπαίδευση και επιμόρφωση του Σώματος, γύρω από θέματα που αφορούν τη διαχείριση του φαινομένου της κακοποίησης των παιδιών.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας δήλωσε: “Η Ελληνική Αστυνομία δεν επικεντρώνεται μόνο στον συνήθη συμβατικό της ρόλο. Δεν περιορίζεται στην εξασφάλιση της ευνομίας και στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο ρόλος της και η αποστολή της έχουν ευρύτερη κοινωνική διάσταση και η ίδια μια άλλη εικόνα, ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο. Ένα πρόσωπο στραμμένο προς την κοινωνία, προς τον άνθρωπο, προς το παιδί. Ένα πρόσωπο και μια αντίληψη που επιβάλλουν την παράλληλη και ισότιμη εκδήλωση τόσο της συμβατικής επιχειρησιακής της δραστηριότητας όσο και άλλων, εξίσου, ίσως, σημαντικών πρωτοβουλιών που προάγουν το ήθος, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρώπινη ευαισθησία…”.

Με αφορμή την εκδήλωση η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα, δήλωσε “…Σήμερα ξεκινά η συνεργασία του ΕΛΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία. Με τους ανθρώπους που στις δύσκολες και επείγουσες στιγμές βρίσκονται δίπλα σε όλους τους πολίτες και φυσικά στα παιδιά μας…”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content