Ελλα-Δικα Μας: Ο Α.Πιστιόλας μιλά στο CSRIndex για την EKE και την προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής

Date:

Share post:

Με μια συντονισμένη κινητοποίηση τα μέλη της πρωτοβουλίας “Ελλα-Δικα Μας” βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία κατοίκους της Δυτικής Aττικής αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δυναμική που έχει αποκτήσει η εθελοντική αυτή κίνηση, της ένωσης των δυνάμεων επιχειρήσεων που αναπτύσσουν παραγωγή στην Ελλάδα, όπως αναφέρει στο CSRIndex ο Άγις Πιστιόλας, Διευθυντής Marketing και Εξαγωγών της Agrino και Πρόεδρος της πρωτοβουλίας “Ελλα-Δικα Μας”.

Tης Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

“Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ βασίζει την ισχύ της στις συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ εταιρειών που βλέπουν την Ελλάδα σαν βάση των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων τους. Στρατηγικός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση και στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας”, σημειώνει στο CSRIndex ο κ. Πιστιόλας.

Εξηγεί ότι στην περίπτωση των συνεπειών της ισχυρής βροχόπτωσης στη Μάνδρα, “κινητοποιήθηκαν άμεσα όλα τα μέλη της πρωτοβουλίας και εστάλησαν και στέλνονται ακόμα σημαντικές ποσότητες άμεσων προς χρήση προϊόντων ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου για τη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας”.

Ειδικότερα, τα μέλη-επιχειρήσεις του Ελλα-Δικα Μας συγκέντρωσαν και προσέφεραν μέχρι στιγμής τα εξής προϊόντα ώστε οι πληγέντες να καλύψουν ορισμένες από τις πρώτες, άμεσες ανάγκες τους: 20.000 μπουκάλια νερό 1,5L, 22.000 τεμάχια προσωπικής υγιεινής, 1.944 τεμάχια λεμονάδα 250ml, 110 κιβώτια τοματικά, 120 κιβώτια κατεψυγμένα ζυμαρικά, 1.200 κιβώτια ζυμαρικά Σπαγγέτι, 240 κιβώτια αλεύρι, 1.300 τεμάχια αρτοποιήματα, 2 παλέτες χαρτικά και 120 κιβώτια φιάλες υγραερίου.

Η στήριξη της κοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα της συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων “Ελλα-Δικα Μας”, η οποία, στο πλαίσιο της αποστολής της για την προώθηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θέτει στο επίκεντρο των δράσεών της πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη διεύρυνση υποστηρικτικών κοινωνικών δομών.

Ο κ. Πιστιόλας, τονίζει αρκετές φορές στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο CSRIndex, την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ως τον πυρήνα της πρωτοβουλίας “Ελλα-Δικα Μας”, που είναι άλλωστε το κοινό όραμα τόσο των ιδρυτικών μελών (μεταξύ των οποίων Agrino, Έψα, Ζαγόρι, Λουξ, Kalamata Papadimitriou και Νιτσιάκος) όσο και των νέων μελών που προστίθενται και έχουν φθάσει αισίως τα 35.

Τα μέλη

Σήμερα στην πρωτοβουλία “Ελλα-Δικα Μας” συμμετέχουν οι εταιρείες: Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, Ήλιος, Νήσος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Eυβοϊκή Zύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, Κύκνος, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aυγά Βλαχάκη, Χαϊτογλου, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Olive Mill.

Ο κ. Πιστιόλας μας εξηγεί ότι επιλέξιμες για την πρωτοβουλία “Ελλα-Δικα Μας” είναι οι οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: (1) Παραγωγή, (2) Έδρα και (3) Ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

Aν και αυξάνονται συνεχώς οι συμμετέχουσες στην πρωτοβουλία ελληνικές επιχειρήσεις, είναι σαφές ότι παραγωγή, έδρα και ιδιοκτησία στην Ελλάδα διατηρούν πλέον λίγες εταιρείες. Όπως εξηγεί ο κ. Πιστιόλας, “πρόκειται για μια ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούμε υψηλότερη σχετική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρείες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρείες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατα πλειοψηφία σε πολυεθνικές”.

Οι στόχοι

Ο κ. Πιστιόλας τονίζει ότι στόχος των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων είναι να επιστρέφουν αξία από την δράση τους στην ελληνική κοινωνία, από την οποία και προέρχονται, ως οικογενειακές επιχειρήσεις οι περισσότερες. Με στόχο να πολλαπλασιαστεί το όφελος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία η πρωτοβουλία προσελκύει ολοένα νέα μέλη έχοντας ήδη καλύψει όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιφέρειες. Επίσης ενώ η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ομάδα εταιρειών από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, σήμερα στο “Ελλα-Δικα Μας” συμμετέχουν επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα της βιομηχανίας, από χαρτοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες καλλυντικών, οι οποίες συντηρούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Eurolife FFH:  Στήριξε το φεστιβάλ του «Μαζί για το Παιδί»

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή, ήταν το Εργαστήριο Κηπουρικής της Eurolife FFH.

Δήμος Αθηναίων: Νάσος Δάφνης, City Walls, Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα εννέα (9) πρωτότυπα έργα της σειράς City Walls του του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Νάσου Δάφνη.

Υπερταμείο, Microsoft και BYTE Computer: Συμφωνία για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Ομιλικά οφέλη ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εταιρική διακυβέρνηση και τον εξορθολογισμό δαπανών, με εξοικονόμηση 25% σε επίπεδο τριετίας.

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Skip to content