Έλληνες Πρόσκοποι: Διάκριση στο Posidonia Cup 2018

Date:

Share post:

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 τρία Ναυτοπροσκοπικά σκάφη έκλεψαν τις εντυπώσεις στον αγώνα παραδοσιακών σκαφών του “Posidonia Cup 2018”.

Το Posidonia Cup διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2002 (ανά διετία) από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης “Ποσειδώνια” και συμμετέχουν σε αυτόν οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στον κόσμο.

Τα ναυτοπροσκοπικά σκάφη “Άγιος Νικόλαος”, 10κωπη λέμβος του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, “Απηλιώτης” και “Ναυσιθόη”, 6κωπες λέμβοι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού και συμμετείχαν με αξιώσεις στον αγώνα των παραδοσιακών σκαφών, με τη “Ναυσιθόη” να κερδίζει την πρώτη θέση της κατηγορίας, ακολουθούμενη από τον “Απηλιώτη” στην δεύτερη και τον “Άγιο Νικόλαο” στην τρίτη.

Το πλήρωμα της “Ναυσιθόης”, με κυβερνήτη την Έφορο Ναυτοπροσκόπων ΠΕ Ανατολικής Αττικής Δήμητρα Λαδά και μαζί της τη Φωτεινή Γεωργάκη (επίσης κυβερνήτη του ΣΕΠ), τη Μαρία-Αθηνά Αντύπα, την Κατερίνα Καλλία και την Άννα Λάγια, παρευρέθηκε στην τελετή απονομών του αγώνα μαζί με τον Αρχηγό Συστήματος του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού και κυβερνήτη του Απηλιώτη, Παύλο Κανέτη, όπου τιμήθηκαν με το κύπελλο της πρώτης θέσης στην κατηγορία.

Η παρουσία Ναυτοπροσκοπικών σκαφών ανάμεσα σε 60 υπερσύγχρονα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση για τη Ναυτιλία, απέδειξε για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης που διακρίνει τους Ναυτοπροσκόπους, τον σεβασμό στο υδάτινο στοιχείο και την αγάπη μας στην παραδοσιακή ναυτική τέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.