Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Date:

Share post:

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποτέλεσε Σωματείο από το ξεκίνημα του με ειδική μέριμνα, την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης του έγινε καταστατική υποχρέωση, όπως και διδαχή των Λειτουργών Υγείας με συστηματικά μαθήματα και κατανοητές απλές ομιλίες προς το κοινό σε πανελλήνια κλίμακα.

Εμπνευσμένοι άνθρωποι, φύσει και θέσει, ηγετικές προσωπικότητες οδήγησαν το πλήθος εθελοντών που πρόσφεραν από το υστέρημά τους όλη τη δύναμη που χρειαζόταν, ώστε σήμερα μετά από πενήντα χρόνια η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να έχει κερδίσει την αναγνώριση και καταξίωση στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο για τον Αντικαρκινικό Αγώνα που διεξάγει.

Οι ιδρυτές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αξιόλογοι επιστήμονες με περισσή αφοσίωση και αγάπη για τον άνθρωπο, αείμνηστοι Γεώργιος Κατσαφάδος και Αλέξανδρος Τζαζόπουλος ήταν το δίδυμο, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα. Σ’ αυτούς οφείλονται οι βάσεις που θεμελίωσαν την επιτυχημένη μακρά πορεία και κοινωνική αναγνώριση της Εταιρείας, με πρωτεύουσα και κυριαρχική δραστηριότητα τον Αντικαρκινικό Αγώνα, την πρόληψη του καρκίνου, ενημέρωση όλων, συμμετοχή στην οργάνωση και ανάδειξη Αντικαρκινικών Νοσοκομείων, φιλοξενία και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση καρκινοπαθών.

Διεύθυνση: Αν. Τσόχα 18-20, 115 21 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210.64.56.713 και 210.38.26.600, Fax: 210.38.31.406

E-mail: info@cancer-society.gr

 

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content