Ελληνική διάκριση στο Shell Eco Marathon 2017 – Turkey

Date:

Share post:

Η ομάδα Ποσειδών του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. απέσπασε το πρώτο βραβείο στη συμπληρωματική διοργάνωση οικονομίας καυσίμου Shell Eco-Marathon 2017- Turkey, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης διένυσε 504km/kWh, απόσταση που αντιστοιχεί σε ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη με κόστος περίπου μόλις 20 σέντς.

Η βράβευση της ομάδας προλειαίνει το έδαφος και δημιουργεί ακόμα περισσότερες αξιώσεις για την παρουσία της στον ερχόμενο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα πραγματοποιηθεί το 2018, καθώς σκοπός της συμμετοχής αυτής ήταν να συντονίσει το όχημά της και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις επιδόσεις της. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αποσπά διακρίσεις, καθώς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Λονδίνο, κατέκτησε το 1ο Βραβείο Σχεδιασμού Οχήματος.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., σχολίασε: «Η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. συμμετείχε στο Shell Eco-Marathon 2017 – Turkey με το νέο carbon fiber monocoque σασί, το οποίο σχεδιάστηκε, υπολογίστηκε και κατασκευάστηκε πλήρως από τους φοιτητές. Χορηγοί της ομάδας είναι οι: ΝΕΑ ELECTRA S.A., VI.E.PA – Industrial Production Applications, Mondial Forwarding Hellas S.A., MSc in Advanced Industrial & Manufacturing Systems, TGS Special Parts, de CODE, Kkervvit (ΞENAKHΣ), ΦΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, Aegean Airlines, Ranco-Pak, ΜM Motorsport Branding – Design, KiniSi bikes, solidThinking.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.