Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας

Date:

Share post:

Επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1988, αριθμεί 200 ενεργά μέλη, δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και αποτελεί έναν υγιή και σημαντικό για την επιστημονική γνώση οργανισμό.

Η εταιρεία επικεντρώνεται τόσο στο αμιγώς επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας της παιδιατρικής αιματολογίας-ογκολογίας, όσο και στην κοινωνική και ψυχολογική διάσταση και στήριξη των νοσούντων και των οικογενειών τους.

Στους στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Η διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας κάθε 2 χρόνια, ώστε να παρουσιάζονται μεταξύ των συναδέλφων ιατρών τα νέα δεδομένα και οι επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.
  • Η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
  • Ο σχεδιασμός και η διενέργεια πολυκεντρικών κλινικών μελετών για τα κακοήθη νοσήματα και τις χρόνιες ασθένειες του αίματος στα παιδιά.
  • Η δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής (registry) των παιδικών νεοπλασματικών νόσων πανελλαδικά.
  • Η έκδοση οδηγιών μέσω της ιστοσελίδας μας για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από κακοήθη ή άλλη χρόνια αιματολογική νόσο.

Συγχρόνως με τα παραπάνω, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) προσπαθεί διαρκώς να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση- πληροφόρηση του κοινού, γύρω από θέματα πρόληψης και θεραπείας, με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο Μέσο (έντυπο, ηλεκτρονικό κλπ). Η διαφώτιση της κοινής γνώμης και κάθε αρμοδίου φορέα για την κοινωνικοοικονομική σημασία των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας, όπως και η υποκίνηση του ενδιαφέροντος όλων μας για τη συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και βλαστικών κυττάρων ομφαλίου αίματος, αποτελούν μερικούς από τους πιο σημαντικούς στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), ώστε να προωθηθεί και να στηριχθεί η θεραπεία και η αντιμετώπιση των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παπαδιαμαντοπούλου 92, Αθήνα, τηλ. 210-7792200, 2107467303, fax: 210-7792200
https://www.eepao.gr

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content