Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας

Date:

Share post:

Επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1988, αριθμεί 200 ενεργά μέλη, δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και αποτελεί έναν υγιή και σημαντικό για την επιστημονική γνώση οργανισμό.

Η εταιρεία επικεντρώνεται τόσο στο αμιγώς επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας της παιδιατρικής αιματολογίας-ογκολογίας, όσο και στην κοινωνική και ψυχολογική διάσταση και στήριξη των νοσούντων και των οικογενειών τους.

Στους στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Η διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας κάθε 2 χρόνια, ώστε να παρουσιάζονται μεταξύ των συναδέλφων ιατρών τα νέα δεδομένα και οι επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.
  • Η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
  • Ο σχεδιασμός και η διενέργεια πολυκεντρικών κλινικών μελετών για τα κακοήθη νοσήματα και τις χρόνιες ασθένειες του αίματος στα παιδιά.
  • Η δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής (registry) των παιδικών νεοπλασματικών νόσων πανελλαδικά.
  • Η έκδοση οδηγιών μέσω της ιστοσελίδας μας για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από κακοήθη ή άλλη χρόνια αιματολογική νόσο.

Συγχρόνως με τα παραπάνω, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) προσπαθεί διαρκώς να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση- πληροφόρηση του κοινού, γύρω από θέματα πρόληψης και θεραπείας, με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο Μέσο (έντυπο, ηλεκτρονικό κλπ). Η διαφώτιση της κοινής γνώμης και κάθε αρμοδίου φορέα για την κοινωνικοοικονομική σημασία των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας, όπως και η υποκίνηση του ενδιαφέροντος όλων μας για τη συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και βλαστικών κυττάρων ομφαλίου αίματος, αποτελούν μερικούς από τους πιο σημαντικούς στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), ώστε να προωθηθεί και να στηριχθεί η θεραπεία και η αντιμετώπιση των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής ηλικίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παπαδιαμαντοπούλου 92, Αθήνα, τηλ. 210-7792200, 2107467303, fax: 210-7792200
https://www.eepao.gr

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.