Ελληνικό Ίδρυμα Επιμέλειας του Παιδιού

Date:

Share post:

Κοινωφελές ίδρυμα το οποίο συστάθηκε το 1991 από την κυρία Μαριάννα Λάτση, κατόπιν εκδόσεως σχετικού προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ Β 269/17-04-1992).

Περιουσία του Ιδρύματος αποτελεί το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων δολαρίων ($ 300.000), το οποίο δώρισε η ιδρύτρια του κατά τη σύσταση.
Οι πόροι του Ιδρύματος είναι τα εισοδήματα από την εκμετάλλευση της ως άνω περιουσίας του, καθώς και οι δωρεές τρίτων προς αυτό. Σκοπός του Ιδρύματος, σύμφωνα με τον Οργανισμό διοίκησης και διαχείρισης αυτού, είναι η ανάληψη εξόδων για την παροχή νοσηλείας, περιθάλψεως και αρωγής σε άπορα, ανήλικα παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος στα γραφεία αυτού στο Κεφαλάρι αξιολογούν με τη συνδρομή ιατρών όλα τα αιτήματα που λαμβάνουν από τις οικογένειες ανηλίκων παιδιών, τα όποια ασθενούν, και όπου απαιτείται πραγματοποιούν επισκέψεις στους υποβάλλοντες αίτηση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΙΝΙΑ
διεύθυνση: Ξενίας 4, Αθήνα, τηλ. 210-6282000  φαξ: 210-6282323

 

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content