ΕΛΠΕ: 70 χρόνια στο Μαυροβούνιο – Επενδύσεις και κοινωνικό αποτύπωμα

Date:

Share post:

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Dusko Markovic και τον Υπουργό Οικονομίας Dragica Sekulic είχε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στη Ποντγκόριτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου Ρομπέρτο Καραχάννα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Jugopetrol ADΑντώνη Σεμελίδη.

Το υψηλόβαθμο κλιμάκιο στελεχών του oμίλου μετέβη στη χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων δυναμικής παρουσίας της “Jugopetrol AD” στην αγορά του Μαυροβουνίου, αλλά και των 15 ετών από τη λειτουργία της εταιρείας ως θυγατρικής του oμίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Η εταιρεία διαθέτει δίκτυο 43 πρατηρίων υγρών καυσίμων, δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο, τα ναυτιλιακά και αεροπορικά καύσιμα, απασχολεί συνολικά 500 εργαζόμενους, τηρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και κατέχει ηγετική θέση στην τοπική αγορά, όπου παράλληλα διευρύνει σταθερά το κοινωνικό της αποτύπωμα. Η εταιρεία υλοποιεί σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη στήριξη Σχολείων, Νοσοκομείων, κέντρων αποκατάστασης και κατάρτισης για άτομα με αναπηρία, ενώ επιχορηγεί Επιστημονικούς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Φορείς. Εξάλλου, από εφέτος χορηγεί υποτροφίες στους αριστούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου για περαιτέρω εκπαίδευση στην Ελλάδα, μέσω Μεταπτυχιακών σπουδών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης επεσήμανε ότι η Jugopetrol εγγυάται και διασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό του Μαυροβουνίου. Επιπλέον με συνολικές επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή και ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων και με άλλα 5 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων στο λιμάνι του Bar δημιουργούνται προϋποθέσεις για άνοιγμα θέσεων εργασίας.

Στη ΦΩΤΟ: Ο Γενικός Διευθυντή Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jugopetrol AD Αντώνης Σεμελίδης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content