ΕΛΠΕ: Πρότυπο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών σε Γυμνάσιο του Δ. Δέλτα

Date:

Share post:

Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, το Πρότυπο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, που δημιουργήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα και εξοπλίστηκε πλήρως με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου Γ. Ερκοτίδης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ενώ ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Εκ μέρους του Ομίλου ΕΛΠΕ, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Παραγωγής και Διακίνησης Χημικών στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Δημήτρης Σωτηριάδης, η Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Διασφάλισης Ποιότητας ΒΕΘ Βασιλική Μουκριώτου, καθώς και η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ Ράνια Σουλάκη.

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών αξιοποιείται ήδη από τους μαθητές του Γυμνασίου και στοχεύει στην ενίσχυση της βιωματικής διδασκαλίας στα μαθήματα των Θετικών Επιστημών, ούτως ώστε οι διδασκόμενοι να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο εύρος έναν επιστημονικό χώρο που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα παρέμενε ένα θεωρητικό σχήμα χωρίς πρακτική διάσταση. Ο εργαστηριακός εξοπλισμός επιλέχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΚΦΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για ασφαλή χρήση σε σχολικό περιβάλλον, ενώ και ο εξοπλισμός επίπλων έχει την απαιτούμενη εγγύηση καταλληλότητας.

Η πρότυπη αίθουσα Φυσικής διαθέτει πλούσιο σχολικό εργαστηριακό εξοπλισμό, όπως γεννήτριες, αμπερόμετρα, βολτόμετρα, μετασχηματιστές, συσκευές ηλεκτρόλυσης, πηνία, μετρητή μήκους κύματος τού φωτός, διαθλασίμετρο, γεννήτρια ήχου, παλμογράφο, μικροσκόπια, θερμόμετρα ποικίλων τύπων, υδραντλίες, ζυγούς σύγκρισης και σταθμά, τα οποία καλύπτουν τα αντίστοιχα κεφάλαια του Ηλεκτρισμού, Μαγνητισμού, Οπτικής, Ακουστικής, Βιολογίας – Ανθρωπολογίας, Θερμότητας, Μηχανικής της ύλης τού μαθήματος της Φυσικής. Παράλληλα, η αίθουσα έχει εξοπλιστεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μηχανήματα προβολής, οθόνες και σύνδεση με το διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους κατά τη διάρκεια τού μαθήματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Διαθέτει επίσης, κατάλληλη επίπλωση για φύλαξη οργάνων Χημείας, όπως ποτήρια ζέσης, Ογκομετρικές φιάλες και κυλίνδρους, δοκιμαστικούς σωλήνες, σιφώνια, προχοΐδες, ψήκτρες, θερμόμετρα κ.ά, καθώς και μεγάλο αριθμό χημικών αντιδραστηρίων. Για το μάθημα της Βιολογίας, το Πρότυπο Εργαστήριο έχει εξοπλιστεί με μικροσκόπια, προπλάσματα, παρασκευάσματα για μικροσκόπια και καλυπτρίδες.

Τις ευχαριστίες του στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία εξέφρασε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία αναγνωρίζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη κάθε εταιρίας, όταν και όπου αυτή εκδηλώνεται».

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου ΕΛΠΕ  Ράνια Σουλάκη, τόνισε: «Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα πρότυπο εργαστήριο φυσικών επιστημών στο Δήμο Δέλτα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη στήριξη της Νέας Γενιάς, δίνοντας έμφαση στις Θετικές Επιστήμες (S.T.E.M), με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και θα διευρύνουν τις γνώσεις των μαθητών».

O Όμιλος ΕΛΠΕ ενισχύει ακόμα περισσότερο τους διαχρονικούς δεσμούς του με την κοινωνία και σχεδιάζει την επόμενη μέρα του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας τις δράσεις του ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του Πρότυπου Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content