Connect with us

Βραβεία

ΕΛΠΕ, Τιτάν και Εθνική βραβεύθηκαν από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Τρεις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων βραβεύθηκαν στο πλαίσιο καθιερωμένου ετήσιου διαγωνισμού του Υπουργείου Οικονομίας πΓΔΜ για τη δράση τους σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με το Γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων των Σκοπίων της τοπικής Πρεσβείας μας, στις 15 Νοεμβρίου βραβεύθηκαν για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) οι εταιρείες: ΟΚΤΑ (του ομίλου ΕΛΠΕ), που τιμήθηκε για τη συνεισφορά της στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, η Cementarnica Usje (του ομίλου ΤΙΤΑΝ) για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της και η Stopanska Banka Skopje (του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας) για τη διοργάνωση ημερήσιας εκδήλωσης με θέμα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Z. Zaev, o Υπουργός Οικονομίας, Κ. Bekteshi, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, M. Carovska και ο Πρόεδρος της εγχώριας Ένωσης Επιχειρήσεων, M. Boskov.

Σοφία Εμμανουήλ (semmanouil@csrindex.gr)

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βραβεία

Chivas Venture: Στηρίζει τους κοινωνικούς startuppers

Το Chivas Venture, παγκόσμιος διαγωνισμός που προσφέρει χρηματοδότηση 1 εκατ. δολ. σε επιχειρηματίες με θετικό αντίκτυπο, στηρίζει και φέτος το ελληνικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας συμμετέχοντας σε επιλεγμένες δράσεις και προσφέροντας mentoring & coaching τους υποψηφίους που θέλουν να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31 Οκτωβρίου στο chivas.com.

Ο διαγωνισμός του Chivas Venture παρουσιάστηκε από τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, στρατηγικό συνεργάτη του Chivas Venture για φέτος, στο Startup Weekend Athens Women, που διοργανώθηκε στο The Cube με στόχο τη δημιουργία νέων πυρήνων επιχειρηματικότητας, φέρνοντας κοντά γυναίκες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν όμως τη γνώση και το ταλέντο να σχεδιάσουν πρωτότυπες και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελούν το ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης.

Δημιουργώντας έναν ανοικτό διάλογο για τις δυνατότητες του κοινωνικού επιχειρείν στην Ελλάδα, το Chivas Venture διοργάνωσε mentoring workshop για κοινωνικούς επιχειρηματίες στο Impact Hub Athens. Η κεντρική εισήγηση και παρουσίαση του διαγωνισμού έγινε από τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, ενώ σημαντικά στοιχεία για το πώς μπορεί μια κοινωνική επιχείρηση να είναι κερδοφόρα έδωσε ο Δημήτρης Κοκκινάκης, συν-ιδρυτής του Impact Hub Athens, που με την ομάδα του, καθοδήγησε τους υποψηφίους σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης τους.

Η ιδρύτρια της Ingred.io, Ζωή Κούρνια που ήταν και η Ελληνίδα νικήτρια του Chivas Venture 2018-2019 και εκπροσώπησε τη χώρα μας τον περασμένο Μάιο στον παγκόσμιο τελικό, μοιράστηκε τα μυστικά μιας επιτυχημένης κοινωνικής επιχείρησης με τους υποψήφιους, κλείνοντας το workshop.

Το επόμενο βήμα για το Chivas Venture, έρχεται λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης στον διαγωνισμό, με τη στήριξη του θεσμού στο Abilities Athens, ένα ολοήμερο συνέδριο που αφορά στην επιχειρηματικότητα γύρω από τη στήριξη ατόμων με φανερές ή αόρατες αναπηρίες και που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Hall και που διοργανώνεται από τον Δημήτρη Κοντοπίδη, τον ιδρυτή της Humane. Ο Δημήτρης Καλαβρός–Γουσίου, θα παρουσιάσει το θεσμό σε κοινωνικούς επιχειρηματίες που προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε καίρια ζητήματα που συνδέονται με την κοινωνία και την υγεία, ώστε να μάθουν πώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Chivas Venture, και να διεκδικήσουν μερίδιο χρηματοδότησης από το 1 εκατ. δολ. που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Περισσότερα

Βραβεία

Η Ομάδα Σύμπραξις στους 3 φιναλίστ του 2019.eu web awards

Μια ευρωπαϊκή διάκριση ήρθε να σφραγίσει τα 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας της Ομάδας Σύμπραξις.

Η εταιρεία κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στους 3 φιναλίστ του ευρωπαϊκού διαγωνισμού 2019.eu web awards και συγκεκριμένα, στην κατηγορία “The Better World”. Μέσω της διεθνούς ιστοσελίδας της, sympraxis.eu, η εταιρεία συμμετείχε στα 2019.eu web awards, τα οποία επιβραβεύουν καινοτόμες ιστοσελίδες με την κατάληξη .eu. Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορία “The Better World” αφορά τις ιστοσελίδες που έχουν ως αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική προσφορά.

Τo sympraxis.eu αναδεικνύει -μεταξύ άλλων- την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ομάδας Σύμπραξις, η οποία επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών στην Ελλάδα, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την επίλυση κοινών προκλήσεων για μια καλύτερη, ενωμένη Ευρώπη. Περισσότερα στο www.eurid.eu/en/news/2019-web-awards-finalists/

Περισσότερα

Tοπική Αυτοδιοίκηση

Τιμή στον εκπαιδευτικό από τον Δήμαρχο Αθηναίων

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα τίμησαν για άλλη μία χρονιά, τον Έλληνα Δάσκαλο, στο ομώνυμο μνημείο της πλατείας Μαδρίτης (περιοχή Hilton).

Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/10/19 χαιρετισμό απηυθύναν ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα,Ελένη Ι. Δούκα.

Το Μνημείο στον Έλληνα Δάσκαλο αποτελεί δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προς το Δήμο Αθηναίων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ