ΕΛΒΑΛ: Καμπάνια ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει»

H ΕΛΒΑΛ, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ήταν ο μεγάλος χορηγός της καμπάνιας Ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει» που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 15 χώρες σε όλη την Ευρώπη στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021.

Ειδικότερα, το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε παραλίες, πάρκα, πλατείες και εμπορικούς δρόμους, αγόρια και κορίτσια κουβαλώντας μεγάλα καταπράσινα σακίδια κατέκλυσαν ολόκληρη την Ευρώπη. Η αποστολή τους ήταν να ενθαρρύνουν τους πολίτες να διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς και να τους βοηθήσουν να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτάκια αναψυκτικών και μπίρας, όπου κι αν βρίσκονται.

Αυτή η πρωτότυπη, δυναμική εκστρατεία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 15 χώρες και 19 τοποθεσίες και είναι μία πρωτοβουλία του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» (Every Can Counts), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την αύξηση της ρύπανσης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου οι δημόσιοι χώροι έγιναν οι αποκλειστικοί χώροι συνάντησης και άθλησης.

Στην Ελλάδα, το βασικό μήνυμα της καμπάνιας μεταδόθηκε με θετική ενέργεια μέσω των νέων που συμμετείχαν στο European Recycling Tour 2021 στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου μπροστά από τον Λευκό Πύργο, αλλά και στην Αθήνα, στις παραλίες και τους πεζόδρομους του Αλίμου.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο όραμά μας για το 100% της ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου. Η ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται με την ανακύκλωση (95%) του αλουμινίου αντιστοιχεί σε ανάλογη μείωση εκπομπών GHG. Έτσι κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια πραγματικά κυκλική οικονομία”, είχε πει ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΑ.

Σε περσινή δημοσκόπηση του «Κάθε Κουτί Μετράει» σε όλη την Ευρώπη, ενώ το 81% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν συχνά ή πάντα τις συσκευασίες αναψυκτικού και μπίρας εντός σπιτιού, μόνο το 55% τις ανακυκλώνει σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, το 96% των Ελλήνων θα ήθελε να δει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης σε δημόσιους χώρους, πάρκα και παραλίες.

Από την πλευρά της ΕΛΒΑΛ, του Τομέα Έλασης Αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Γιάννης Κουφοπάνος δήλωσε: “Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές και στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το σωστό διαχωρισμό χρησιμοποιώντας κάθε φορά το σωστό κάδο. Μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η χωριστή διαλογή και η ανακύκλωση των απορριμμάτων μπορούν να κάνουν τη διαφορά για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη”.

Ταυτόχρονα με τις δύο ελληνικές πόλεις, δράσεις έγιναν στο Άμστερνταμ, την Αρντέτσε, το Βελιγράδι, το Μπρνο, το Βουκουρέστι, την Μπούντβα, το Δουβλίνο, τη Γένοβα, το Κότορ, την Κρακοβία, τη Λιουμπλιάνα, τη Μαδρίτη, το Μάντσεστερ, την Πράγα, το Σιόφοκ, τη Βιέννη και το Βρότσλαβ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!