ElvalHalcor: Διακρίσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη και βιομηχανική αριστεία 

Date:

Share post:

Με τρία χρυσά βραβεία διακρίθηκε η ElvalHalcor στα «Made in Greece Awards 2022», λαμβάνοντας το Gold Award Βιομηχανικής Αριστείας, το Gold Award Εξαγωγικής Αριστείας Non Food και το Gold Award Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων του θεσμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα και φορέων της Βιομηχανίας και της Οικονομίας.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής επιχειρηματικής πορείας της ElvalHalcor με στρατηγικές επενδύσεις και έμφαση στην τεχνολογία, στην Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία και στη δημιουργία προϊόντων και βιώσιμων λύσεων αλουμινίου και χαλκού υψηλής προστιθέμενης αξίας που ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες μεγα-τάσεις σχετικά με την κυκλική οικονομία, την ηλεκτροκίνηση, την αστικοποίηση και τις ΑΠΕ.

Ο θεσμός των βραβείων “Made in Greece” εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων βασισμένων στην ποιότητα, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση, τις στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά εμπορικά σήματα (brand names). Σκοπός του θεσμού αυτού είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων και οργανισμών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική Οικονομία.  

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας ήταν η συμβολή της εγχώριας παραγωγικής δραστηριότητας σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο, οι βιομηχανικές επενδύσεις και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός παραγωγικού εξοπλισμού την τελευταία πενταετία, οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη ως ποσοστό του κύκλου εργασιών, διεθνείς αναγνωρίσεις και διακρίσεις.

Για το Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας αξιολογήθηκαν το ύψος και η διαχρονική εξέλιξη των εξαγωγών σε απόλυτα μεγέθη και αναλογικά με τον εγχώριο κύκλο εργασιών, η χρονική διάρκεια εξαγωγικής προσπάθειας και ο μελλοντικός εξαγωγικός σχεδιασμός.

Για το Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης εξετάστηκαν οι πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στην παραγωγική διαδικασία και στη λειτουργία της Εταιρίας, τα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον από την υιοθέτηση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης της ElvalHalcor. 

Κοινό κριτήριο αξιολόγησης σε όλες τις κατηγορίες ήταν η συμμετοχή ελληνικών παραγωγικών συντελεστών (εργασία, εγκαταστάσεις, πρώτες ύλες, εισροές). 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».