ENEL: Στην υψηλότερη θέση του κλάδου στον δείκτη Dow Jones

Date:

Share post:

Η ηγετική θέση της Enel στον τομέα της βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στον υψηλού κύρους παγκόσμιο δείκτη Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), μετά την ετήσια αξιολόγηση των πρακτικών βιωσιμότητας των εταιρειών που διενεργεί η S&P μέσω του μοντέλου Global Corporate Sustainability Assessment. Στην έκδοση του 2022, περίπου 250 επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αξιολογήθηκαν από την S&P και η Enel πέτυχε για πρώτη φορά βαθμολογία 90 στα 100, σχεδόν τριπλάσια από τον μέσο όρο του κλάδου και τη δεύτερη υψηλότερη. Τ

Ο Francesco Starace, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Enel, δήλωσε: «Αυτή η αναγνώριση από το DJSI World αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές μας επιδόσεις, ιδίως στο σημερινό δύσκολο, ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ενσωματώνοντας την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές πρακτικές του Ομίλου Enel, ηγούμαστε της ενεργειακής μετάβασης προς ένα μοντέλο μηδενικών εκπομπών, προστατεύοντας το περιβάλλον και μεγιστοποιώντας παράλληλα την κοινή αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας.»

Ο DJSI αναγνώρισε τον προληπτικό ρόλο της Enel στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση ενός ενεργειακού μοντέλου μηδενικών εκπομπών, ενώ η Εταιρεία αρίστευσε επίσης σε άλλα κριτήρια που εστιάζουν στην αξιολόγηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, όπως η διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, η διαχείριση καινοτομίας, οι ευκαιρίες της αγοράς, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το νερό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών. Τέλος, αναγνωρίστηκε η δέσμευση της Enel στην προώθηση της διαφάνειας όσον αφορά τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Επιπλέον, ο ρόλος της Enel ως παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε και στην ετήσια ανασκόπηση δύο άλλων παγκοσμίως αναγνωρισμένων δεικτών που επιλέγουν τις κορυφαίες επιδόσεις βιωσιμότητας: τη σειρά δεικτών FTSE4Good και τους δείκτες Euronext Vigeo-Eiris (V.E), που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο κορυφαίων δεικτών βιωσιμότητας στους οποίους έχει παρουσία η Enel, όπως οι MSCI ESG Leaders Indices, CDP Climate “A” List, STOXX Global ESG Leaders index, ISS “Prime” rating, Bloomberg Gender-Equality Index, Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion Index, Equileap’s Top 100 Gender Equality Global Ranking και οι δείκτες ECPI.

Η αυξανόμενη σημασία των μη χρηματοοικονομικών στοιχείων για τη μακροπρόθεσμη αξία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι η Enel προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των Κοινωνικά Υπεύθυνων Επενδυτών, των οποίων η συμμετοχή στην εταιρεία από το 2021 αντιπροσωπεύει το 14,6% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2014.

Ο Όμιλος συμπεριλαμβάνεται διαχρονικά στους κορυφαίους δείκτες βιωσιμότητας παγκοσμίως, γεγονός που συμπληρώνεται από τη δέσμευσή του σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα με στόχο την εξεύρεση λύσεων στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης με την επέκταση του δικτύου υποδομών που απαιτείται για την ευρεία ανάπτυξή της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κύριες δράσεις της Enel σε αυτόν τον τομέα μπορείτε να βρείτε εδώ:https://www.enel.com/company/stories/articles/2022/09/challenges-development-electric-mobility

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.