ENEL Green Power Hellas: Εθελοντική δράση στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας

Date:

Share post:

Η Enel Green Power Hellas, στο πλαίσιο του εθελοντικού της προγράμματος «Be The Hero», που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, πραγματοποίησε μία ακόμα δράση εθελοντικού καθαρισμού στηρίζοντας το σκοπό του εθελοντικού κινήματος “Save Your Hood”, αυτή τη φορά στην ακτογραμμή που περικλείει τον υδροβιότοπο της Βραυρώνας.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/vv3iJGIBta8 

Συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Αττικής βρίσκεται στην περιοχή της Βραυρώνας στην εκβολή του ποταμού Ερασίνου, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύνθετο υγροτοπικό οικοσύστημα και ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, μέσα στα χρόνια, το πανέμορφο φυσικό τοπίο βάλλεται από τη ρίψη απορριμμάτων.

Εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas μαζί με τα παιδιά τους επισκέφθηκαν την περιοχή και μαζί με το εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood» έγιναν μία ομάδα και ξεκίνησαν τον καθαρισμό της έκτασης γύρω από τον υδροβιότοπο. Συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων αλλά και υλικών προς ανακύκλωση, όπως πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες αλουμινίου, οι εθελοντές συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 3.300 λίτρα απορριμμάτων, σε ακτογραμμή που ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο.

Συνεχής δέσμευση για καθαρό περιβάλλον 

Σε συνέχεια του καθαρισμού στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, τον περασμένο Νοέμβριο, η αεικίνητη εθελοντική ομάδα της Enel Green Power Hellas για μία ακόμα φορά απέδειξε την ευαισθησία της για περιβαλλοντικά ζητήματα. Στόχος αυτή τη φορά ήταν να δώσουν νέα πνοή στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας και να στείλουν έναν ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Σε απόλυτη συνάρτηση με την παγκόσμια στρατηγική και στόχους της εταιρείας, η Enel Green Power Hellas δεσμεύεται να συνεχίσει τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εμπλέκοντας ενεργά τους ανθρώπους της προς την επίτευξη του οράματός της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω της πράσινης μετάβασης. 

Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στους Στόχους 13: Δράση για το Κλίμα, 15: Ζωή στη Στεριά και 17:Συνεργασία για τους Στόχους.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content