ENEL Green Power Hellas: Κατέκτησε “χρυσό” στη διαφορετικότητα

Date:

Share post:

Η Enel Green Power Hellas απέσπασε το Χρυσό βραβείο στην τελετή απονομής των Diversity & Inclusion Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. Η εταιρεία διακρίθηκε για την υλοποίηση μίας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και την κοινωνία, ορίζοντας τη σεζόν 2022 – 2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης. 

Έχοντας καλλιεργήσει μια εταιρική ταυτότητα που βασίζεται στις αξίες της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης, η Enel Green Power Hellas έγινε η πρώτη εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2022. Έτσι, επιβεβαιώνεται έμπρακτα η δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίξει όλους τους τύπους διαφορετικότητας και συμπερίληψης με βάση τέσσερις βασικούς πυλώνες: μηδενικές διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες, χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και σεβασμός στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (work-life balance). 

Η σημασία της ψυχικής υγείας

Η Enel Green Power Hellas, θέλοντας να φέρει στο επίκεντρο το θέμα της ψυχικής υγείας και να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων της, ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα Break the Stigma. Η πρωτοβουλία Break the Stigma, που διακρίθηκε με Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best Mental Health Initiatives», αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια αντιμετώπισης του «στίγματος» που προκαλείται  από προκαταλήψεις, στερεότυπα ή διακρίσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχικής υγείας, όπως βιωματικά εργαστήρια, ασκήσεις και ειδικά sessions που προάγουν την έννοια της ευεξίας και τη σημασία της ψυχικής ισορροπίας. 

Ισότητα και στο χώρο εργασίας

Η Enel Green Power Hellas θέτει την ισότητα των φύλων ψηλά στην ατζέντα της και γι΄ αυτό το λόγο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε μια συνάντηση στα γραφεία της, με τρεις ξεχωριστές γυναίκες: τη Γεωργία Καλτσή, την Πέγκυ Τσουροπλή και τη Φίλια Μητρομάρα. Οι τρεις προσκεκλημένες μοιράστηκαν τα βιώματα και την πορεία τους με τους εργαζόμενους της εταιρείας, εμπνέοντας και αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν μεγάλους στόχους, αγωνιζόμενες ενάντια στις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες της πατριαρχικής κοινωνίας.

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για την υλοποίηση μιας σπουδαίας πρωτοβουλίας. Επωφελούμενες από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, που ασχολείται με την ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στο χώρο και έμαθαν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακόμα, η εταιρεία έχει αναλάβει μία σειρά από δράσεις που ενδυναμώνουν και ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία «Her Community» είναι μία ευκαιρία για τις εργαζόμενες της εταιρείας να συζητήσουν με ειδικούς καλεσμένους πάνω σε θέματα που τις απασχολούν, ενώ το πρόγραμμα «Women engineers at schools» δίνει τη δυνατότητα σε μαθήτριες να συνομιλήσουν με γυναίκες στελέχη της εταιρείας για τις ευκαιρίες και προκλήσεις που έχει το επάγγελμα του μηχανικού. 

Η συμπερίληψη στο επίκεντρο

Με σκοπό την ενίσχυση της ενσωμάτωσης και της αποδοχής της διαφορετικότητας στην εταιρεία, έχουν υλοποιηθεί διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση θεατρικής παράστασης με θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στο περιβάλλον εργασίας και την καθημερινότητα τους, αλλά και το σεμινάριο με θέμα «Αόρατη Αναπηρία: Φάσμα Αυτισμού» με ομιλητή τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και Autism Awareness Motivator, Δημήτρη Παπανικολάου.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση της δέσμευσης της Enel Green Power Hellas για ίσες ευκαιρίες, η εταιρεία υποστηρίζει από το 2021 τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ, Γιώργο Μουχθή, στην προσπάθεια του για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Τέλος, ορόσημο της φετινής χρονιάς Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης αποτέλεσε το κάλεσμα σε εργαζόμενους του Ομίλου παγκοσμίως να λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκπρόσωποι από 12 χώρες, που ανήκουν σε διαφορετικά φύλα, ηλικίες, κουλτούρες, επαγγέλματα και εθνικότητες, ταξίδεψαν στην Ελλάδα και έγιναν μία δυνατή ομάδα μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της διαφορετικότητας. 

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content