Έντονη και πολυ-επίπεδη η κοινωνική συνεισφορά της Celestyal Cruises για το 2016

Date:

Share post:

Στήριξη τοπικών κοινωνιών – Προορισμοί γνώσης και βιωσιμότητας  Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών, που διεξήχθη με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της Celestyal Cruises σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων της Πάτμου με τη συμβολή του δήμου Πάτμου (σε σύνολο 459 μαθητών). Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε όλα τα σχολεία Νηπιακής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Πάτμου, από έμπειρους ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών του Μουσείου Ηρακλειδών, οι οποίοι προσκάλεσαν τους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από τα δια-δραστικά εκθέματα του μουσείου. Επιπλέον, η Celestyal Cruises φέτος προσέφερε 25 πλαστικούς κάδους απορριμμάτων για την τοποθέτηση τους σε κεντρικά σημεία του λιμένα Σκάλας στην Πάτμο, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εικόνας του νησιού για τους ξένους επισκέπτες.

Στήριξη της ναυτιλιακής εκπαίδευσης – τεχνογνωσία κρουαζιέρας

Στο πλαίσιο προώθησης της τεχνογνωσίας της κρουαζιέρας, η Celestyal Cruises για ακόμη μια χρονιά προσέφερε υποτροφίες ενός έτους, ύψους 6000€ συνολικά στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Σύρου (ΑΕΝ) και Χίου (ΑΕΧ), για έναν σπουδαστή που επιθυμεί να σταδιοδρομήσει στην κρουαζιέρα.

 Στήριξη της επιχειρηματικότητας  

Με στόχο τη στήριξη των νέων και τη δημιουργία προοπτικών εξέλιξής τους, η Celestyal Cruises φέτος διεύρυνε τον πρώτο «εν πλω» επιχειρηματικό διαγωνισμό CruiseINN, δίνοντας τη δυνατότητα σε διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, μέσα από τη διοργάνωση δύο κρουαζιέρων. Αναλαμβάνοντας ενεργά το ρόλο του Χρυσού Χορηγού, απένειμε το χρηματικό έπαθλο αξίας 7.000 ευρώ στους πρώτους νικητές που αναδείχθηκαν και από τις δύο κρουαζιέρες, ενώ στήριξε ιδέες συναφείς με τη δραστηριοποίησή της στο χώρο του τουρισμού, δωρίζοντας στους εμπνευστές τους από μία τριήμερη κρουαζιέρα.

 Στήριξη στον άνθρωπο  

Σημαντικός άξονας της κοινωνικής δράσης της εταιρίας, επίσης, αποτελεί η προσφορά στις ευπαθείς ομάδες και η στήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία για μια ακόμη χρονιά, έχοντας αγκαλιάσει τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», παρείχε μια πολυ-επίπεδη συνεισφορά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτήν, προσφέροντας την εμπειρία της κρουαζιέρας για συνολικά 150 παιδιά, διαθέτοντας είδη πρώτης ανάγκης, παρέχοντας ενημέρωση για τη δράση της οργάνωσης, αλλά και συλλογή χρημάτων εν πλω, στις κρουαζιέρες της.

Παράλληλα, φέτος τον Σεπτέμβριο, η εταιρία προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, τη δημιουργία Κοινής Τράπεζας Αίματος για τους εργαζόμενούς της αλλά και τις οικογένειές τους, με την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων τόσο των γραφείων όσο και των πλοίων της εταιρίας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 115 φιάλες αίματος, ενώ άνοιξε το δρόμο ώστε πλέον στην Ελλάδα αλλοεθνείς εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, έχοντας την προσωπική κάρτα εθελοντή από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη με κάθε εθελοντή.

Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises: «Η κοινωνική προσφορά είναι στο DNA της εταιρίας μας. Ως πολιτική μας από την αρχή της λειτουργίας μας, έχουμε υιοθετήσει το σχεδιασμό δράσεων που χαρακτηρίζονται από συνέχεια και συνέπεια, παραμένοντας κάθε χρόνο πιστοί στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε, και με το όραμα να τις εξελίσσουμε και να τις διευρύνουμε, στοχεύοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες». – See more at: https://www.celestyalcruises.gr/el/entoni-kai-poly-epipedi-i-koinoniki-syneisfora-tis-celestyal-cruises-gia-to-2016#sthash.Mbuzx3H8.dpuf

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content