Environmental Team of the Year αναδείχθηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον 

Date:

Share post:

Εξι σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η CocaCola Τρία Έψιλον στα φετινά Environmental Awards, για τη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη και τις δράσεις που υλοποιεί προς μια κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα. Η εταιρεία, που επενδύει συστηματικά σε ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών από την ευρύτερη αλυσίδα αξίας της, τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, διακρίθηκε ως  Environmental Team of the Year, αποσπώντας 5 βραβεία – 4 χρυσά και ένα χάλκινο. 

Ο Γιώργος Χαντουμάκος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο δήλωσε: : «Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν όλους ιδιαίτερα περήφανους. Αποτελούν  μία σημαντική αναγνώριση της συνεχόμενης προσπάθειάς μας να αναπτυσσόμαστε βιώσιμα,  στο πλαίσιο μίας αειφόρου και ανθεκτικής εφοδιαστικής αλυσίδας. Μέσα από συνέργειες με προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες θα συνεχίζουμε να  αναζητούμε ευκαιρίες και λύσεις για να πετύχουμε τη δέσμευσή μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς μας, μέχρι το 2040». 

Συγκεκριμένα, στα φετινά Environmental Awards, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, απέσπασε τα εξής βραβεία: 

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Supply Chain» & Χάλκινο στην κατηγορία «Μείωση εκπομπών άνθρακα»  για τη στρατηγική και τις δράσεις που υλοποιεί με στόχο τη μείωση των εκπομπών σε όλη την αλυσίδα αξίας της, μέχρι το 2040.  Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξοικονόμηση ενέργειας στις μονάδες παραγωγής της, τη διάθεση ψυκτικού εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και τη δημιουργία του προγράμματος πράσινου στόλου. 
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Environmental CSR» για τη δωρεά  ύψους 1,8 € εκατ. για την αποκατάσταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου, το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής.

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Product or Service» για τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στη πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.  Η νέα συσκευασία,  που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας,  είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά και ισοδυναμεί με μείωση εκπομπών άνθρακα κατά 480 τόνους, ετησίως.  

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Μείωση κατανάλωσης νερού́» για τις πρακτικές που υλοποιεί για την ορθή διαχείριση του νερού και τη μείωση χρήσης του. Χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η εταιρεία είναι ότι τα εργοστάσια παραγωγής νερού και αναψυκτικού της, αποτελούν τα μοναδικά εργοστάσια της Ελλάδας με διάκριση Platinum για υπεύθυνη διαχείριση νερού, από την  Alliance for Water Stewardship. 

Μάθετε περισσότερα για τις δεσμεύσεις και την πρόοδο της εταιρείας στην πρόσφατα δημοσιευμένη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το 2021, εδώ

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.