Envolve Entrepreneurship: Οι νικητές του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Date:

Share post:

Την Κυριακή, 3 Απριλίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους πέντε νικητές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη,  ενός διαγωνισμού που συγκέντρωσε ενδιαφέρον και αιτήσεις από σχολεία όλης της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτω από τον πυλώνα της εκπαίδευσης του Envolve Entrepreneurship, του οργανισμού που στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα από το 2012, έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετή παρουσία στο ελληνικό οικοσύστημα των startups και της καινοτομίας. 

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook (https://bit.ly/3LBAWuq) και YouTube (https://bit.ly/3J4FsQo) του Envolve, όπου παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από Αττική, Κεφαλονιά, Κω, Κρήτη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι: Citree, R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), Middle Earth Resort, Cricketro και 3GC. Οι ιδέες των νικητών περιλαμβάνουν εγχειρήματα που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τους σταθμούς φόρτισης και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων. 

Στην τελετή βράβευσης απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, καθώς και  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  κ. Χρίστος Δήμας. 

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε:«Είναι πολύ μεγάλη χαρά να είμαι σήμερα μαζί σας στην τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καθώς και τις 10 ομάδες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις 112 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.  Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρούμε μείζονος σημασίας το αειφόρο μοντέλο ζωής και οικονομικής ανάπτυξης που εντάσσεται σε αυτό τον διαγωνισμό. Γι’ αυτό έχουμε εντάξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την προστασία από την κλιματική αλλαγή, με την οικολογική συνείδηση, και αυτό γίνεται οριζοντίως, σε όλα τα προγράμματα σπουδών στο σχολείο, αλλά και μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία έχουν εισαχθεί από την φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας. Και αυτό γιατί θεωρούμε ότι η περιβαλλοντική συνείδηση και εκπαίδευση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής από τις πιο μικρές ηλικίες. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις ομάδες που θα παρουσιάσουν live τις ιδέες τους και καλή πρόοδο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η τελετή φιλοξένησε ως ομιλητές και κριτές, εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της αειφόρου ανάπτυξης: τον Δημήτρη Παζαΐτη, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής & Μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ, τον Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College και Vice Chair of the Board, Hellenic American Union, τον Μιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλής Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES, την Χριστίνα Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Δημόσιας Πολιτικής, Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την Αγγελική Σαββίδου, Personal and Business Finance Consultant, Finance Lady, την Έλενα Ζαγλαρίδου, Education Future Skills Development Lead, Microsoft Central Eastern Europe, και τον κ. Αλέξανδρο Νούσια, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Η βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, του HAEC και του Delphi Economic Forum ως Sustainability Leaders, της BIKEWISE ως Sustainability Partner, της Microsoft ως Education Leader, της efood ως Supporter και του Envolve Entrepreneurship

Συγκεκριμένα, η ομάδα Citree θα λάβει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι πέντε ατόμων στις Η.Π.Α., χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ και του Envolve Entrepreneurship, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα R.S.P. (Revolutionary Solar Protector) θα λάβει μια εκπαιδευτική εκδρομή́ πέντε ατόμων, τεσσάρων ημερών στην περιοχή́ του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Middle Earth Resort θα λάβει  επιταγή για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χορηγία της Envolve, καθώς και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Cricketro με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα 3GC που έλαβε το βραβείο κοινού, θα κερδίσουν κουπόνια διατροφής, έπαθλα από την efood. Τέλος, όλες οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν  στο AI Training Camp, μία χορηγία της Microsoft.

Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, οι ομάδες Citree, Cricketro και Middle Earth Resort θα παρακολουθήσουν ζωντανά το Delphi Economic Forum, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ψηφιακά, μια χορηγία του Delphi Economic Forum.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό μαθητικό διαγωνισμό μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, μας απέδειξαν και πάλι μέσα από τις ζωντανές παρουσιάσεις των ιδεών τους, ότι η επιχειρηματικότητα και η δημιουργικότητα δεν έχουν ηλικία. Μέσα από την προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό μας, αναγνώρισαν την αξία της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της σωστής διαχείρισης χρόνου και της προσήλωσης στον στόχο. Κατάφεραν ουσιαστικά να καλλιεργήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες, το σημαντικότερο εφόδιο για ένα λαμπρό επιχειρηματικό μέλλον, εφόσον επιλέξουν ένα τέτοιο μονοπάτι. Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε όλους τους μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες που μας εμπιστεύτηκαν και υπήρξαν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι, μέσα στο χώρο του επιχειρείν. Εμπνεόμαστε από τη νέα γενιά εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέτουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο την καινοτομία και την αειφορία. Ο δεύτερος κύκλος έκλεισε με 112 αξιέπαινες συμμετοχές. Για εμάς, όλες οι ομάδες είναι νικήτριες και ανυπομονούμε για την έναρξη του επόμενου διαγωνισμού».

Οι νικητές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, είναι οι εξής:

1η θέση: Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου,

2η θέση: R.S.P. (Revolutionary Solar Protector), από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

3η θέση: Middle Earth Resort, από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας, Κως

Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: Cricketro, από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Βραβείο Κοινού:  3GC, από το 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης “ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ” Θεσσαλονίκης

Μπορείτε να δείτε τις επιχειρηματικές ιδέες των 10 φιναλίστ εδώ: https://greece.envolveglobal.org/el/education/top10

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.