Connect with us

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Envolve: Η επιχειρηματικότητα στις τοπικές κοινότητες

Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού, διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα».

Πρόκειται για μία σειρά από συναντήσεις σε πλήθος ελληνικών πόλεων που έχουν ως σκοπό την αναζήτηση και υποστήριξη δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινότητες και αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας είναι η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα διοργανώσει εκδηλώσεις σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Σε συνέχεια της περσινής θερμής υποδοχής των συναντήσεων σε 17 πόλεις της χώρας μας, το ταξίδι επαναλαμβάνεται με επισκέψεις σε ακόμη περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα. Ξεκινώντας την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός θα επισκεφθεί τη Βέροια και την Ξάνθη. Στις 11, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, την Καβάλα, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Λαμία, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο οργανισμός θα οργανώσει εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Χίο και Ρόδο.

Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων, οι οποίοι μπορούν να τις αξιοποιήσουν σαν ευκαιρία για ανάπτυξη διαλόγου και δικτύωση. Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών θα βρεθούν η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στις συναντήσεις που διοργανώνει το Envolve ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο (η λίστα των πόλεων θα ανανεώνεται διαρκώς): www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

H προθεσμία του Envolve Award Greece 2019 την 1η Οκτωβρίου πλησιάζει. Το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Οι συμμετέχοντες των συναντήσεων «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Envolve, καθώς και για τη διαδικασία της αίτησης στο πρόγραμμα βράβευσης.

Πέρυσι, οι εκατοντάδες συμμετέχοντες των συναντήσεων σε 17 πόλεις της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα μας, αναδεικνύοντας τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εκφράζοντας ταυτόχρονα τους προβληματισμούς τους.

Περισσότεροι από 50 ομιλητές μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Από τους συνολικά 8 νικητές του Envolve Award Greece 2018, αναδείχθηκαν 5 νικητές που εδρεύουν στην περιφέρεια.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βιώνοντας την ενθαρρυντική συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στο περσινό μας ταξίδι ανά την Ελλάδα, ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως θα το επαναλαμβάναμε. Μέσα από το ταξίδι αυτό γνωρίσαμε πολλούς επιχειρηματίες, με εξαιρετικό έργο σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Είχαμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε σε αυτές τις κοινότητες, προωθώντας την ανάπτυξη της συζήτησης γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην περιφέρεια. Απόδειξη του έντονου επιχειρηματικού πνεύματος που υπάρχει διάχυτο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το 48,3% των αιτήσεων που λάβαμε για το Envolve Award Greece 2018, το οποίο προέρχεται από πόλεις εκτός της Αθήνας».

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. Το πρόγραμμα βράβευσης στην Ελλάδα διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Microsoft Ignite The Tour: Workshop για ψηφιακές δεξιότητες και Τεχνητή Νοημοσύνη

H Microsoft ανακοίνωσε μια δωρεάν διήμερη εκδήλωση για επαγγελματίες τεχνολογίας σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE), αλλά και πέραν αυτής, με στόχο να τους εξοπλίσει με τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν σε έναν κόσμο ολοένα πιο καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής σειράς εκδηλώσεων, το Ignite The Tour θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, στις 24-25 Φεβρουαρίου 2020. 

Οι συνεδρίες του Ignite The Tour της Microsoft προσφέρονται δωρεάν, ως τμήμα των προσπαθειών της εταιρείας να επιτρέψει σε κάθε άτομο και οργάνωση να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες των προηγμένων τεχνολογιών, ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόσφατες έρευνες από τo LinkedIn πάνω στο αντικείμενο έχουν επισημάνει ένα αυξανόμενο χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ). Το Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί σήμερα διπλάσιο αριθμό ατόμων με ειδικές γνώσεις από την ΕΕ. Παρότι η Πολωνία και η Ελλάδα έχουν τον υψηλότερο αριθμό ταλέντων Τεχνητής Νοημοσύνης στην ευρύτερη περιοχή, οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρέχουν μόλις το 1% της συνολικής βάσης ψηφιακών δεξιοτήτων της Ευρώπης.

Με περισσότερες από 100 συνεδρίες στην ημερήσια διάταξη, από breakouts μέχρι και πρακτικά εργαστήρια, και 16 Μονοπάτια Μάθησης που προετοιμάζουν τους επαγγελματίες για εξετάσεις πιστοποίησης, το Ignite The Tour είναι το μεγαλύτερο workshop του είδους του στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν επίσης από τη δικτύωση με συναδέλφους και τη σύνδεσή τους με εμπειρογνώμονες, παράλληλα με interactive δραστηριότητες, όπως live δοκιμές λύσεων και προϊόντων. Οι παραβρισκόμενοι τεχνικοί και  προγραμματιστές θα φύγουν από την εκδήλωση έτοιμοι να γίνουν παράγοντες αλλαγής μέσα στους οργανισμούς τους. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει – μάθετε περισσότερα εδώ.

«Από τις συνομιλίες μου με επιχειρηματίες από ολόκληρη τη χώρα γνωρίζω ότι οι εταιρείες θέλουν να καινοτομούν, αλλά δυσκολεύονται να βρουν το ταλέντο που μπορεί να χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Χωρίς αυτές τις δεξιότητες θα παραμείνουν πίσω, γεγονός που καθιστά την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μια βασική επιχειρηματική προτεραιότητα» εξηγεί ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Η έλλειψη διαθέσιμων ταλέντων στην αγορά σημαίνει ότι για την αντιμετώπιση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί το υπάρχον προσωπικό, αλλά και να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι. Η έρευνα που διεξήχθη για τη Microsoft από την IDC διαπίστωσε ότι μεταξύ των επιχειρήσεων της περιοχής, η αναβάθμιση του υπάρχοντος προσωπικού είναι εξίσου σημαντική με την πρόσληψη έμπειρου ταλέντου προερχόμενου από τη βιομηχανία τους. Στις περισσότερες χώρες της ΚΑΕ, η αναβάθμιση θεωρείται ήδη πιο σημαντική από την πρόσληψη έμπειρων ατόμων από ολόκληρο τον κλάδο ή από την ανάθεση των καθηκόντων σε τρίτους.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

The real robοtics: Ντοκιμαντέρ για την ρομποτική από την COSMOTE

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM στην Ελλάδα, “THE REAL ROBOKIDS” παρουσιάζει η COSMOTE.

Το ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, καταγράφει την πορεία της ελληνικής αποστολής στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας, όπου η χώρα μας πέτυχε μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια του θεσμού – μαζί με την Ρωσία. 

Η COSMOTE ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επένδυσαν στην προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία, ως στρατηγικός συνεργάτης του εκπαιδευτικού φορέα WRO Hellas την τελευταία εξαετία. Στο διάστημα αυτό, η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει τετραπλασιαστεί, με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Το ντοκιμαντέρ της COSMOTE παρακολουθεί βήμα-βήμα την προετοιμασία των ομάδων BITBOT, JOBI TEAM, MINDERS, SMARTBIRDS, TEAMWORK OPTIMUM και YOUNGBLOODS και τις σημαντικές τους επιδόσεις στην κορυφαία διοργάνωση ρομποτικής για μαθητές στον κόσμο. Τα παιδιά μοιράζονται την αγωνία, το πάθος, το άγχος και την αγάπη τους για την ρομποτική, που τους οδήγησε στις πρώτες θέσεις της Ολυμπιάδας με 4 μετάλλια και 3 διακρίσεις.

Το σενάριο του “THE REAL ROBOKIDS” υπογράφει ο Πάνος Σαμπράκος, ενώ τη σκηνοθεσία ο Λεωνίδας Πανονίδης. Προβολή του ντοκιμαντέρ από την COSMOTE TV θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/01 στις 15:00 (COSMOTE CINEMA 1HD) για δεύτερη φορά ενώ είναι διαθέσιμο και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.  

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Ηράκλειο Αττικής: 300.000 ευρώ για 3 σεισμόπληκτα σχολεία

Την εξασφάλιση των κονδυλίων, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις απαιτούμενες μελέτες για τα εναπομείναντα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία της πόλης που απέκτησαν κτιριακά προβλήματα λόγων του σεισμού του καλοκαιριού, ανακοίνωσε στους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου, του 5ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.
Έχοντας ενημερώσει μια ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κάλεσε στο δημαρχείο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα τρία σχολεία και την Ένωση Γονέων της πόλης για να τους εξηγήσει την θετική κατάληξη των προσπαθειών του Δήμου να διεκδικήσει και εν τέλει να πετύχει την χρηματοδότηση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ, περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες και, σε συνέχεια, τα έργα αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων.

Όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, τα χρήματα καταβάλλονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε ο ίδιος με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, και των πιέσεων που άσκησε τόσο καιρό η δημοτική αρχή, είναι δε πλέον στην διάθεση του Δήμου, ώστε οι περαιτέρω διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους γονείς για την έως τώρα κατανόηση και συνεργασία ζητώντας να διατηρήσουν τις συνεχείς επαφές που έχουν αναπτύξει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των σχολείων: «Χάρη στην συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων καταφέραμε τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός σε τρία σχολεία της πόλης να μην επηρεάσουν το μάθημα, να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας ή να αλλάξει το πρόγραμμα των παιδιών και των οικογενειών σας. Με τις δικές μας δυνάμεις και την στήριξη όλων σας καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέρος των ζημιών, ενώ για τις πιο απαιτητικές πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από τα κρατικά κονδύλια – και ευχαριστώ τον υπουργό κ. Καραμανλή για αυτό – ώστε να προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στις αναγκαίες διαδικασίες. Να είστε σίγουροι ότι μαζί θα πάμε ως το τέλος, μέχρι να γίνουν τα σχολεία όχι μόνο όπως ήταν πριν, αλλά ακόμα καλύτερα», υπογράμμισε στην συνάντηση ο Νίκος Μπάμπαλος.

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ