Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.: Σώζουν ζωές εθελοντικά και με ιδίους πόρους

Από την πυρκαγιά στο Μάτι μέχρι την καταστροφική πλημμύρα στην Κινέττα οι Επίλεκτες Ομάδες Ειδικών Αποστολών έχουν επιβεβαιώσει τις ικανότητες και το πάθος τους για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών και της φύσης. Άνθρωποι ειδικά εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν κρίσεις, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά χωρίς ιδιαίτερους πόρους αφού τα βασικά τους έσοδα προέρχονται από το Ημερολόγιο που εκδίδουν μια φορά το χρόνο.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.gr)  

Το csrindex συνάντησε τους “Διασώστες”, ομάδα που έχει την αφετηρία της στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την εξέλιξη της “Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης” που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003, σε συνέχεια της αλλαγής καταστατικού της τετραετούς προσκοπικής ομάδας με την επωνυμία “Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χορτιάτη”. Από το 2005 είναι μέλος των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Αρ.Μητρώου:16/2005).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση που πραγματοποιείται στα μέλη της ομάδας είναι εντελώς δωρεάν και οι απαιτούμενοι πόροι προέρχονται από ένα Ημερολόγιο που εκδίδει η ίδια η ομάδα και από συνειδητοποιημένους πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν με τη δράση της. Όσο για το υγειονομικό υλικό και τα μηχανήματα εκπαίδευσης είναι χορηγίες από ιδιώτες και εταιρείες. 

Η οικογένεια των Επίλεκτων έχει μεγαλώσει σήμερα με την ίδρυση νέων αυτόνομων τμημάτων στη Σιντική, στο Αιγάλεω, στην Κόρινθο, στο Πανόραμα, στην Λάρισα, στο Βόλο, στο Κιλκίς, στην Βοιωτία και στην Επανομή. Αυτά τα τμήματα έχουν δικό τους Διοικητικό Συμβούλιο παρ’ όλα αυτά προκειμένου η γνώση να είναι κοινή για τις ομάδες τον έλεγχο έχει η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Ελλάδος.

Οι Επίλεκτες Ομάδες Ειδικών Αποστολών έχουν στο ενεργητικό τους περιστατικά αντιμετώπισης κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Αποστολή τους είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών, η οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς, επίσης, και η λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των παραπάνω δυσάρεστων καταστάσεων. 

Στους σκοπούς της οργάνωσης είναι επίσης η εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχει άμεση σχέση με την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν ειδικές ανάγκες και των ευπαθών ομάδων πολιτών.

Η πιστοποίηση

Ο πρόεδρος της ομάδας και προϊστάμενος – εκπαιδευτής ΚΟΜΑΚ, Γιώργος Ρουμελιώτης, εξηγεί στο csrindex ότι για να συμμετέχει ένας πολίτης στις ομάδες των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα βασικό σχολείο έξι μηνών. Με το πέρας του βασικού σχολείου και με την επιτυχή περάτωση των εξετάσεων οι εθελοντές διαλέγουν μια από τις ειδικότητες: Πρώτες Βοήθειες, Ορεινή Διάσωση, Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο, Προστασία των Δημόσιων Δρυμών, Αντιμετώπιση Κρίσεων, Εκπαίδευση Διασωστικών Σκύλων, Τηλεπικοινωνίες, Internet και Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών. 

Στόχος του συλλόγου είναι να εκπαιδεύσει τους πολίτες ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Για το λόγο αυτό οι εθελοντές-πολίτες εκπαιδεύονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που θα κληθούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή από επαγγελματίες διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας, από Πυροσβέστες, από γιατρούς, νοσηλευτές, το Ε.Κ.Α.Β. καθώς και τον Ο.Α.Σ.Π..

Τα μαθήματα γίνονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές και από εισηγητές. Η εκπαίδευση βασίζεται κυρίως στις Α’ Βοήθειες, στη διάσωση εγκλωβισμένων από ερείπια (Αντιμετώπιση Καταστροφών), στη διάσωση στο βουνό (Ορεινή Διάσωση) και στο υγρό στοιχείο (ναυαγοσωστική – καταδύσεις –ανελκύσεις), στις Τηλεπικοινωνίες αλλά και στο Π.Β.Χ. Χημικές Ραδιενεργές Καταστροφές.

Για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και την καλύτερη κατανόηση των γνώσεων πάνω στις πρώτες βοήθειες, οι εθελοντές των Επιλέκτων Αιγάλεω προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά και στο K.A.T. ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε πληθώρα ασκήσεων και υγειονομικών καλύψεων. Παράλληλα παρακολουθούν ποικίλα σεμινάρια όπως είναι το BLS και εκπαιδεύσεις όπως το TRIAGE (διαλογή θυμάτων), το ΣΕΘΕ (Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης) και της Κ.ΟΜ.Α.Κ.(Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), προκειμένου να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους.

Οι “Διασώστες” επιχειρούν και εκτός Ελλάδος. Το 2014 υπεγράφη συνεργασία στην Καλαβρία της Ιταλίας, στο SOVERATO και αφού είχε προηγηθεί το 1ο Διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο στην ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω όπου με άλλες τέσσερις ομάδες από αντίστοιχες χώρες, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο, Πορτογαλία ο οργανισμός EVOLSAR δεσμεύθηκε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων. Έως τις αρχές του 2019 η δύναμη των εγγεγραμμένων χωρών αυξήθηκε όπως και οι ομάδες της. Στον Οργανισμό συμμετέχουν πλέον Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο, Πορτογαλία, Σερβία, Αγγλία, Ουγγαρία, Γαλλία και Ισπανία.

Σχέδιο δράσης

Πρακτικά η δράση της ομάδας ενεργοποιείται όταν καλείται από έναν Δήμο ή από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Άμεσα ενημερώνονται τα μέλη και οι εθελοντές και η ομάδα τίθεται σε επιφυλακή είτε από το σπίτι είτε στα γραφεία της ομάδας ανάλογα με την ανάγκη. Η ανταπόκριση είναι άμεση μας λέει ο κ. Ρουμελιώτης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα μπορεί να συγκεντρωθεί μέσα σε 20 λεπτά και να αναλάβει δράση. “Στον σεισμό του Ιουλίου 2019 η ομάδα ήταν σε τριήμερη επιφυλακή και την ίδια μέρα του σεισμού υπήρχαν κλιμάκια εθελοντών στο Αιγάλεω και στο κέντρο της Αθήνας κατόπιν έκκλησης της Περιφέρειας και της ΓΓΠΠ, με τα οχήματα της ομάδας να συνοδεύουν τους ειδικούς που κατέγραφαν ζημιές. Στο πλαίσιο αυτό απεγκλώβισαν άστεγο από γκρεμισμένο εγκαταλελειμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας”, προσθέτει.

Η πυρκαγιά στο Μάτι

Η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν η πιο δύσκολη συναισθηματικά αποστολή, αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης. “Οι φυσικές καταστροφές δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για την Ελλάδα, μία χώρα η οποία έχει υποφέρει πολλάκις από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακόμα και από έκρηξη ηφαιστείου (αν πάμε πίσω μερικές χιλιάδες χρόνια)”, προσθέτει. Ενδεικτικά αναφέρει ότι για τη χρονιά που πέρασε αρκετές φορές η ομάδα καλέστηκε να συνδράμει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την υγειονομική κάλυψη του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 3-2-2018 και θεάτρων κατά τη θερινή περίοδο (Ηρώδειο-Φεστιβάλ Αθηνών, Πέτρας, Βράχων), μέχρι περιπτώσεις σφοδρών βροχοπτώσεων.

Για παράδειγμα, τα πληρώματα της ΕΠΟΜΕΑ κλήθηκαν μετά την καταστροφική πλημμύρα στην Κινέττα Αττικής να συνδράμουν στην άντληση υδάτων από οικείες. Επίσης, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 και μετά από έντονη χιονόπτωση οι εθελοντές βρέθηκαν μετά από έκκληση της Περιφέρειας με οχήματα τύπου jeep, ορεινό διασωστικό εξοπλισμό στην περιοχή της παλιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών όπου είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό Οινόη οκτώ πολίτες και μεταξύ τους δύο παιδιά. Ενώ τη στιγμή που οι εθελοντές βρέθηκαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους πολίτες μετέφεραν δύο επιπλέον άτομα που είχαν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους. 

Μιλώντας για τις προσωπικές του εμπειρίες ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρει ότι θυμάται πιο έντονα την ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία που είχε πληγεί από σοβαρές πλημμύρες. Όλες οι ΕΠΟΜΕΑ στην Ελλάδα με δική τους πρωτοβουλία συνέλεξαν υλικά και κλιμάκιο εθελοντών βρέθηκε στη Σερβία για να μοιράσει πράγματα στους πολίτες πόρτα – πόρτα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Αμείωτες οι δωρεές – Κίνητρα και αντικίνητρα εν μέσω πανδημίας

Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν – με αμείωτο ρυθμό – να δείχνουν έμπρακτη συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον Covid-19 υπερβαίνοντας μάλιστα τα όποια αντικίνητρα υπάρχουν στο φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις δωρεές. 

Αξίζει να σημειωθεί σχετικά ότι απαλλάσσεται (υπό προϋποθέσεις) από τον ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς προς το Δημόσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Grant Thornton, σε απόδοση ΦΠΑ θα πρέπει να προβούν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να δωρίσουν προς το Δημόσιο αγαθά ή υπηρεσίες που οι ίδιες παράγουν. Πρόκειται για το λεγόμενο ΦΠΑ αυτοπαράδοσης αγαθών ή ιδιοχρησιμοποίησης υπηρεσιών. Στο παρελθόν, έχουν νομοθετηθεί εξαιρέσεις από το ΦΠΑ για ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και είναι πιθανό να υπάρξει μέριμνα και στην παρούσα συγκυρία για ανάλογη εξαίρεση από τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που προσφέρουν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι δαπάνες για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εκπίπτουν, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι η επιχείρηση εμφανίζει λογιστικά κέρδη χρήσης κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους, εκτός εάν η δράση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Δημοσίου. Σε επιχειρήσεις όπου δεν υπάρχουν άλλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η ομάδα της Grant Thornton συνιστά η κάθε δράση να καλύπτεται τουλάχιστον από πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ή κάποιο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο που να περιγράφει την ενέργεια. 

Οι δωρεές προς το Δημόσιο απαλλάσσονται από φόρο δωρεάς. Δωρεές προς δήμους, κοινότητες, μη κερδοσκοπικά πρόσωπα που επιδιώκουν αποδεδειγμένα φιλανθρωπικούς σκοπούς υπόκεινται σε αυτοτελή φόρο 0,5%, εφόσον υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο των 1.000 ευρώ.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μείωσης του ποσού του φόρου, που προκύπτει κατά την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά ποσοστό 20% των ποσών που καταβάλλονται από 1.1.2020 και μετά για δωρεές σε κρατικούς ή δημόσιους φορείς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: α) οι δωρεές να υπερβαίνουν τα 100 ευρώ στη διάρκεια του φορολογικού έτους, β) το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το 5% του φορολογητέου εισοδήματος του δωρητή και γ) οι λήπτες της δωρεάς να είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δημοτικά νοσοκομεία ή δημόσιες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι μέχρι 31.12.2019 προβλεπόταν αντίστοιχα ποσοστό μείωσης 10%.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν ορισμένες διεθνείς πρακτικές, όπως π.χ. στην Ιταλία, όπου εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος σε ποσοστό 30% και έως του ποσού των 30.000 ευρώ, οι δωρεές φυσικών προσώπων ή μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων με σκοπό την καταπολέμηση του κορωνοϊού ενώ οι δωρεές εταιρειών εκπίπτουν στο σύνολό τους ως παραγωγική δαπάνη. Στις ΗΠΑ παρέχεται για τα φυσικά πρόσωπα έκπτωση έως 100% του φορολογητέου εισοδήματος (αντί 60% που ίσχυε έως τώρα), ενώ για τις εταιρείες οι εκπιπτόμενες κοινωφελείς δωρεές μπορούν να φθάνουν έως 25% του εταιρικού εισοδήματος (από 10% που ίσχυε μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου – CARES Act).

Συνεχείς δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Χάρις στην αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, πιστώνεται σε κάποιο βαθμό και στον επιχειρηματικό κόσμο η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει – προς ώρας – η χώρα στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν. 

Με σκοπό να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας από την πλευρά της ελληνικής αγοράς σε αυτή την ιστορική συγκυρία το csrindex παρουσιάζει παρακάτω ορισμένες ενδεικτικές ενέργειες.

Με μια γενναία πρωτοβουλία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεισφέρει στη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας 100 εκατ. δολ. επιβεβαιώνοντας το ειδικό βάρος του φιλανθρωπικού του έργου σε όλο τον κόσμο αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Το ίδρυμα θέτει στο επίκεντρο τον τομέα της υγείας, όπου είναι ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα 450 εκατ. ευρώ ενώ έμφαση δίνει διεθνώς στον τομέα της έρευνας και το πλαίσιο αυτό έχει διαθέσει 3 εκατ. δολ. στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων. 

Την ίδια στιγμή δεκάδες κλίνες και εξοπλισμός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), υγειονομικό υλικό και δωρεές σε είδη πρώτης ανάγκης για ευπαθείς ομάδες καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες συμπληρώνοντας δράσεις δημόσιων οργανισμών.

Ειδικότερα, στην αγορά 110 κλινών και monitors για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων προχώρησε η Cosmote, που υλοποιεί δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στη μάχη κατά του Covid-19 ενώ η Alpha Bank καλύπτει τις ανάγκες σε ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό των ΜΕΘ σε τρία Νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα προσφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων “Η Σωτηρία”, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ” Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων monitors, ψηφιακούς καρδιογράφους, κλίνες ΜΕΘ καθώς και υγειονομικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εφοδιάζει τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου με υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ αναλαμβάνει τη στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς να ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Οι εταιρείες του οργανωμένου λιανεμπορίου συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους τους, με την εταιρεία ΜΕΤΡΟ να ανακοινώνει έκτακτες αμοιβές 2,5 εκατ. ευρώ και 450 προσλήψεις, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες της αλυσίδας My market για τη στήριξη των ευπαθών συνανθρώπων μας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Η Volton προχώρησε στη δωρεά 10 υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ προς το Υπουργείο Υγείας και έχει στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες ενώ η Watt+Volt, σε συνέχεια των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης για τους οικιακούς της πελάτες ανακοίνωσε νέες εκπτώσεις και παροχές.

Η Agrino προσέφερε υγειονομικό υλικό στο νοσοκομείο Αγρινίου, στο νοσοκομείο Καστοριάς και σε άλλα 4 νοσοκομεία της χώρας ενώ και η alfa «Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης» προχώρησε σε δωρεά ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Καστοριάς.

Η βιομηχανία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ προσφέρει προϊόντα στο Γηροκομείο Αθηνών. Θα διαθέσει περίπου 250 κιλά τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως έλαια, ξίδι και μαργαρίνες.

Η Eurocatering προσφέρει γεύματα και προϊόντα “Φρεσκούλης” σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε κάποια από τα νοσοκομεία αναφοράς όπως Θριάσιο, ΑΧΕΠΑ και Παμμακάριστος. Προσφέρει συνολικά 3 τόνους προϊόντων με το συνολικό αριθμό των αποδεκτών να ξεπερνά τους 1.000. Επίσης τα γνωστά εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19.

Επίσης στις ανάγκες των πολιτών για νομική υποστήριξη, ειδικά σε εργασιακά θέματα, απαντά ο διεθνής όμιλος Ασφαλειών Νομικής Προστασίας ARAG και το παράδειγμά του ακολουθεί και η θυγατρική στην Ελλάδα, ARAG Hellas.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ελληνικό δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Hellas προσυπέγραψε την θέση του CSR Europe ότι οι δράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει να συνοδεύονται και από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε θεσμικό επίπεδο. Μόνον έτσι θα καταστεί δυνατή  η πολυδιάστατη, συντονισμένη και ταχεία αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ΜΙΝΕΡΒΑ: 250 κιλά προϊόντων στο Γηροκομείο Αθηνών

Η βιομηχανία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, τους ηλικιωμένους, προχώρησε σε δωρεά προϊόντων προς το Γηροκομείο Αθηνών. 

Η εταιρεία, για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος, προσέφερε περίπου 250 κιλά τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως έλαια, ξίδι και μαργαρίνες.

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές που βιώνουμε όλοι, η ΜΙΝΕΡΒΑ στέκεται με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, συνεισφέροντας στη συλλογική μάχη ενάντια στην πανδημία.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Κωτσόβολος: Μένουμε κοντά με τη Ζωγραφική

«Μένουμε σπίτι» είναι το μήνυμα των ημερών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μόνοι μας ή σταματάμε να είμαστε δημιουργικοί.

Παραμένουμε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους, έστω και από απόσταση και βρίσκουμε νέους τρόπους να τους εκφράσουμε την αγάπη μας. «Μένουμε κοντά με τη Ζωγραφική», λοιπόν, είναι η νέα διαδραστική δραστηριότητα της Κωτσόβολος και μας καλεί όλους να «έρθουμε κοντά» με τους αγαπημένους μας. 

Η θετική ενέργεια των παιδιών είναι μεταδοτική, γι’ αυτό δημιουργούμε μαζί τους μια ζωγραφιά και την αφιερώνουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Τα βήματα είναι απλά: Επισκεπτόμαστε τη σελίδα της Κωτσόβολος, κατεβάζουμε το σχέδιο, ζωγραφίζουμε με το προσωπικό μας γούστο ή δημιουργούμε το δικό μας και το αφιερώνουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο που δεν μπορούμε να δούμε. Αφού ολοκληρώσουμε το έργο μας, το ανεβάζουμε στην επίσημη σελίδα της Κωτσόβολος στο Facebook ή στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Instagram δημόσια με το hashtag #MenoumeKonta, αλλά και την τοποθετούμε στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι, για να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα αγάπης σε όλο τον κόσμο. H Κωτσόβολος θα κάνει repost στέλνοντας την αγάπη σας ακόμα πιο μακριά.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ