Το epixeiro.gr βάζει στην πρώτη γραμμή τη μαθητική επιχειρηματικότητα

Date:

Share post:

To business portal epixeiro.gr ανακοίνωσε επίσημη συνεργασία ως media partner του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και δημιουργεί ειδική ενότητα «Μαθητική Επιχειρηματικότητα».

Στην ενότητα αυτή δημοσιεύονται άρθρα για τις επιχειρήσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (15-18 ετών) σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση» και διαγωνίζονται για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ελλάδας της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Στήνουν επιχειρήσεις ομάδες μαθητών σε 130 σχολεία (Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.α.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στο Διδυμότειχο, τους Λειψούς, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καλαμάτα, τη Μήλο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Ρόδο αλλά και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας. Η νικήτρια ομάδα θα αναμετρηθεί με άλλες 39 ομάδες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Εurope που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο γειτονικό Βελιγράδι.

Το epixeiro.gr και το ΣΕΝ/JA Greece ενώνουν δυνάμεις με στόχο την  ανάδειξη του επιχειρηματικού ταλέντου των παιδιών στην Ελλάδα αλλά και της ανάγκης να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας από την παιδική ηλικία. Οι μαθητές που συμμετέχουν ενθουσιάζονται με το στήσιμο της δικής τους επιχείρησης, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, αποκτούν σπουδαίες επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύουν σημαντικά την  αυτοπεποίθησή τους ενώ τριπλασιάζουν τις πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες όταν ενηλικιωθούν.

«Οι επιχειρηματικές ιδέες των παιδιών είναι εντυπωσιακά έξυπνες και τις υλοποιούν με τόσο σωστό και πρωτότυπο τρόπο που μας αποδεικνύουν ότι εκείνα χαράζουν το δρόμο για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας  στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA GREECE Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

«Η συνεργασία μας με το business portal epixeiro.gr έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή καθώς οι φετινές ομάδες βλέπω ότι πραγματικά θα μας καταπλήξουν και το έργο της κριτικής επιτροπής στους διαγωνισμούς μας θα είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece Aργύρης Τζικόπουλος που πρόσφατα εξελέγη Αντιπρόεδρος των CEO’s του Junior Achievement Eυρώπης. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαγγέλη Χαμπηλομάτη που κατάλαβε ότι είναι ανάγκη να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά για το καλό των ίδιων των παιδιών αλλά και της χώρας μας που έχει ανάγκη να στραφεί στην επιχειρηματικότητα, στην παραγωγή. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά να αναδείξουμε τους εφήβους που συμμετέχουν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και να δημιουργήσουμε θετικά πρότυπα για τους συνομήλικούς τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα τη μοναδική αυτή ευκαιρία που προσφέρει δωρεάν σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, το ΣΕΝ/JA Greece» κατέληξε ο κ. Τζικόπουλος.

Ο Βαγγέλης Χαμπηλομάτης, ιδρυτής του epixeiro.gr δήλωσε σχετικά: «Η παιδική τόλμη και φαντασία αποδεικνύουν και διδάσκουν περίτρανα όλους εμάς πως όντως υπάρχει ελπίδα, όσο δύσκολα κι αν είναι επιχειρηματικά τα πράγματα στην Ελλάδα του σήμερα. Εμείς από την μεριά μας χρειάζεται απλά να συνδράμουμε και να ανοίγουμε το δρόμο για την υλοποίηση τέτοιων ιδεών και πρωτοβουλιών, όπως αυτής του ΣΕΝ/JA Greece. Στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε συνθήκες και σε κλίμα υγιούς άμιλλας».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.