Epson: H τεχνολογία inkjet βελτιώνει την παραγωγικότητα και το οικολογικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων

Date:

Share post:

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Epson, η επιχειρηματική χρήση της τεχνολογίας inkjet απαντά σε κάθε εκτυπωτική ανάγκη των επιχειρήσεων, προσφέροντας περισσότερα οφέλη από την τεχνολογία laser:

 • 1 εργάσιμη εβδομάδα κάθε χρόνο χάνεται εξαιτίας καθυστερήσεων στις εκτυπωτικές διαδικασίες
 • Το 71% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι οι εκτυπωτές θα έπρεπε να αναβαθμίζονται τακτικά προκειμένου να εξαργυρώνεται η καινοτομία σε ποιότητα και εξοικονόμηση κόστους
 • Το 95% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική
 • Το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ένα γραφείο χωρίς χαρτί δεν είναι ρεαλιστικό, ενώ το 83% απάντησε ότι το χαρτί είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις
 • Μέχρι το 2020, προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 10,2% στην χρήση τεχνολογίας inkjet στις επιχειρήσεις (στοιχεία IDC)

Η Epson, ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της εκτύπωσης, παρουσίασε τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε, πραγματοποιώντας πάνω από 2300 συνεντεύξεις υπαλλήλων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταξύ των οποίων και 100 Ελλήνων εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με στόχο την χαρτογράφηση των αναγκών και των προσδοκιών τους στον εργασιακό χώρο.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα καταδεικνύουν τη σημασία ανάπτυξης τεχνολογιών που στοχεύουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργασιακού περιβάλλοντος και την αύξηση της παραγωγικής δύναμης μιας επιχείρησης, τομείς στους οποίους έρχεται να απαντήσει η Epson, φέρνοντας την επαναστατική αλλαγή από τη laser στην inkjet τεχνολογία, μέσα από τους πρωτοποριακούς επαγγελματικούς εκτυπωτές της.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας εστίασαν σε τρεις βασικούς τομείς που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις: την παραγωγικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι 498 εκατ. ευρώ χάνονται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα ΙΤ, με πάνω από το μισό να αποδίδεται στους εκτυπωτές, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 263 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ενώ από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι τα προβλήματα σχετικά με το χρόνο εκτός λειτουργίας των εκτυπωτών ευθύνονται για την απώλεια 8,2 λεπτών κατά μέσο όρο στη διάρκεια της ημέρας, ο ρόλος των εκτυπωτών εξακολουθεί να είναι απαραίτητος τόσο για την αποδοτικότητα όσο και για την παραγωγικότητα στο γραφείο, καθώς πιστεύουν ότι η μέση παραγωγικότητα θα μειωνόταν κατά 30% εάν δεν χρησιμοποιούνταν πλέον εκτυπωτές. Όσον αφορά στη σημασία της εκτύπωσης στον εργασιακό χώρο, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εργασία τους, με το 72% να θεωρεί ότι η απουσία έντυπων εγγράφων στο γραφείο αποτελεί μη ρεαλιστικό σενάριο, το 81% να επισημαίνει ότι οι εκτυπωτές είναι ζωτικής σημασίας για αποτελεσματική εργασία, ενώ το 83% θεωρεί το χαρτί βασικό συστατικό των επιχειρήσεων.

Βάσει αυτών των ευρημάτων, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον έλεγχο των δικτύων των εκτυπωτών τους, καθώς, όπως δείχνει η έρευνα, πολλές δεν χρησιμοποιούν τις καλύτερες τεχνολογίες ή πρακτικές εκτύπωσης.

Όσον αφορά στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των εταιρειών, παρόλο που έχουν αυξημένη απήχηση μεταξύ των υπαλλήλων, σύμφωνα με την έρευνα, πιστεύεται ότι δεν υποστηρίζονται τόσο ένθερμα από τις ίδιες τις εταιρείες. Συγκεκριμένα, ενώ το 95% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία του περιβάλλοντος και το 39% των οργανισμών δήλωσαν πως έδωσαν περισσότερη σημασία στις οικολογικές πρωτοβουλίες την προηγούμενη χρονιά, προκύπτει ότι το 28% των οργανισμών εκτιμά τις οικολογικές πρωτοβουλίες μόνο εφόσον δεν επιφέρουν κόστος. Το 63,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι περιβαλλοντικές προσπάθειες των επιχειρήσεων εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε «γρήγορες λύσεις», όπως είναι η ανακύκλωση χαρτιού και ο φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης, ενώ, μόλις το 36% είπαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα.

Κάντε την αλλαγή

Επειδή σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων επαγγελματικών εκτυπωτών στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser, πολλές επιχειρήσεις δεν επωφελούνται από τις σημαντικές βελτιώσεις στη συντήρηση, την παραγωγικότητα και τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η επιχειρηματική χρήση της τεχνολογίας inkjet. Το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πραγματοποίησαν την αλλαγή από εκτυπωτές laser σε εκτυπωτές inkjet, στο πλαίσιο υποστήριξης οικολογικών πρωτοβουλιών. H χρήση εκτυπωτών τεχνολογίας inkjet εξασφαλίζει μείωση κόστους της εκτύπωσης κατά 50%, σε σύγκριση με την τεχνολογία laser, μείωση στην κατανάλωση ισχύος έως 96%, στα απόβλητα έως 94%, ενώ στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα έως 92%. Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της IDC, προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 10,2% στη χρήση της τεχνολογίας inkjet στις επιχειρήσεις μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τον κ Sander Bosman, Head of Marketing Norben and CEB: «Αν κάποιος παρατηρήσει τα αποδεδειγμένα οφέλη της τεχνολογίας inkjet από την εξοικονόμηση κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet αρχίζουν να απειλούν σοβαρά την κυριαρχία των εκτυπωτών laser. Κατανοώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην απόδοση και τα αποτελέσματα ενός οργανισμού η χρήση των κατάλληλων τεχνολογιών, η νέα τεχνολογία μας δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα καλύτερο αποτύπωμα στις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα.»

WorkForce Enterprise

Η αντιπροσωπευτικότερη εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας inkjet της Epson, αποτυπώνεται στην επόμενη γενιά των υπερ-γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Η συγκεκριμένη προϊοντική λύση ενσωματώνει όλα τα οφέλη που προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εξαιρετικά γρήγορες εκτυπώσεις διπλής όψης, οικολογική απόδοση που μόνο η τεχνολογία inkjet μπορεί να παρέχει και μια λύση χαμηλής ισχύος στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «Στην Epson πιστεύουμε σε μια πελατοκεντρική προσέγγιση που εστιάζει στο να ικανοποιεί και πολλές φορές να ξεπερνά τις προσδοκίες του τελικού χρήστη. Η επίτευξη των στόχων μας βασίζεται στο όραμά μας να γίνουμε μια εταιρεία με ουσιαστική προσφορά, που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Κάθε καινοτομία μας εστιάζει σε αυτό το όραμα και γι’ αυτόν τον λόγο επενδύουμε σταθερά στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει ότι η αλλαγή από τους laser στους inkjet εκτυπωτές υπηρετεί όλες τις σύγχρονες εκτυπωτικές απαιτήσεις των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια στο όραμά μας.»

Βασικά χαρακτηριστικά WorkForce Enterprise WF-C20590Q

 • Διαθέσιμα μοντέλα 75 σελίδων το λεπτό και 100 σελίδων το λεπτό Διπλή σάρωση υψηλής ταχύτητας (λειτουργία μονής / διπλής όψης): 60 / 110 εκτυπώσεις το λεπτό
 • Χαμηλή κατανάλωση ισχύος – 320 W (με δυνατότητα επίτευξης έως και 180 W)
 • Προεπιλογή 600 x 1200 dpi – Υψηλή ποιότητα εκτύπωσης έως και 600 x 2400 dpi
 • Έγχρωμες εκτυπώσεις σε μέγεθος SRA3 με χρήση δίσκου πολλαπλών χρήσεων
 • Με δυνατότητα Epson Open Platform Φύσιγγες μελανιών μεγάλης χωρητικότητας: K = 2 x 50K, CMY = 50K Μελάνια pigment DuraBrite Έγχρωμη οθόνη TP 9 ιντσών
 • Μέγιστη είσοδος χαρτιού 5.350 φύλλων (80 gsm) με προαιρετική τροφοδοσία χαρτιού
 • Διατίθεται μονάδα φινιρίσματος 4.000 φύλλων με δυνατότητα στοίβαξης και συρραφής
 • Τεχνολογία επαλήθευσης ακροφυσίων που εξασφαλίζει συνοχή στις εκτυπώσεις
 • Ηλεκτροστατικός ιμάντας μεταφοράς που διασφαλίζει ότι το χαρτί είναι εντελώς επίπεδο κατά την εκτύπωση
 • Συμβατότητα γλωσσών εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων των PDL (PCL 5/6, PostScript 3, PDF), ESC/P-Raster

Σύμφωνα με την κ. Νατάσσα Γεωργίου, Corporate Channel Manager, Epson Greece: «Ο εκτυπωτής WorkForce Enterprise μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτύπωσης, παρέχοντας μια λύση με χαμηλή κατανάλωση ισχύος και λιγότερα αναλώσιμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει αξιοσημείωτες ταχύτητες εκτύπωσης σε υψηλή ποιότητα. Με πολύ λιγότερα εξαρτήματα από τους αντίστοιχους MFD τεχνολογίας laser, αυτή η σειρά υπόσχεται να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αξιοπιστία και να αυξήσει σημαντικά το χρόνο συνεχούς λειτουργίας των εκτυπωτών.»

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content