Έρευνα για τις τάσεις στους Απολογισμούς ΕΚΕ στη Βόρεια Αμερική

Date:

Share post:

Όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ην.Εθνών (SDGs) σε όλο τον κόσμο και είναι ενδεικτικό ότι ήδη το 6,2% των εταιρειών στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά) έχουν υιοθετήσει τα SDGs στις Εκθέσεις τους, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE).

Τα αποτελέσματα της νέας ετήσιας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για τη Βόρεια Αμερική παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος Global Certified Sustainability Practitioner Program που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχαν ανώτατα στελέχη από επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως η Xylem, Coca-Cola και L’Oréal, HD Supply, Federal Reserve bank of New York.

Η έρευνα εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ στρατηγικής, στόχων και εκθέσεων εταιρικής υπευθυνότητας και των συνολικών βελτιωμένων οικονομικών επιδόσεων μιας εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έρευνα του 2017 εκφράζει, μαζί με τα ευρήματα της περασμένης χρονιάς για τις εταιρείες της Silicon Valley, τη σταθερή δέσμευση του CSE να προσφέρει αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με θέματα αειφορίας και εταιρικής ευθύνης για εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Με βάση τα κύρια ευρήματα της έρευνας οι κατευθυντήριες οδηγίες του GRI παραμένουν οι πιο δημοφιλείς. Από τις 551 εταιρείες, οι εκθέσεις των οποίων εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, το 65% τις έχει χρησιμοποιήσει, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μετάβαση στα GRI Standards.

Οι εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στην εταιρική ευθύνη σημειώνουν και καλύτερες οικονομικές επιδόσεις συνολικά από ό,τι οι εταιρείες με χαμηλότερες επιδόσεις στην εταιρική ευθύνη, βάσει της βαθμολογίας του CSRhub.

Θέλοντας να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στο Sustainability (CSR) Reporting για την Ελλάδα, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργανώνει για δεύτερη φορά φέτος, ως επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certified Training on Sustainability Reporting για τα νέα GRI standards, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-14 Νοεμβρίου 2017.

Εκεί θα παρουσιαστεί και η νέα ετήσια Έρευνα του Παρατηρητηρίου Απολογισμών του Κέντρου Αειφορίας για την Ελλάδα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content