Connect with us

Άτομα με ειδικές ανάγκες

Έργα 60 καλλιτεχνών σε δημοπρασία για την “Πόρτα Ανοιχτή”

Εξήντα σπουδαία έργα των πιο γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, από τον Πέτρο Βέργο, για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”.

Όλα τα έργα αποτελούν προσφορά των ίδιων των καλλιτεχνών ή των απογόνων τους και θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια αποτελεσματικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και των οικογενειών τους.

Η φετινή είναι η 16η, στη σειρά, δημοπρασία που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας.

«Φέτος, η ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε χρακτηριστικά η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνη Οικονόμου και πρόσθεσε ότι: «Δεν υπήρξε ούτε ένας καλλιτέχνης που ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή του στη δημοπρασία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες απέναντι σε όλους. Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, πιστεύουμε ακράδαντα στη μοναδική αξία και τις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε και ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και η τέχνη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη ζωή και την εξέλιξη όλων μας…».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του έργου που επιτελείται στο πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”, όπου προσφέρονται καθημερινά δωρεάν εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

“Ο αδερφός μου”

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Κάλεσμα από Mastercard και «Άλμα Ζωής»

H Mastercard, στηρίζει και φέτος το 10ο Ετήσιο Αγώνα Greece Race for the Cure® 2018, έναν αγώνα που πλέον αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Αθήνας.

Το δρομικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Ζάππειο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Mastercard  στηρίζει  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο όποιος διοργανώνει ένα θεσμό ανεκτίμητης αξίας, με  στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με  τον καρκίνο του μαστού.

Η Mastercard, ως Μεγάλος Χορηγός ενισχύει επιπλέον το έργο του «Άλμα Ζωής», δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη μοναδική διαδρομή ζωής. Συγκεκριμένα, για κάθε εγγραφή στον αγώνα με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη), η Mastercard θα προσφέρει 2 ευρώ επιπλέον για τη στήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, φίλοι και συνεργάτες της Mastercard θα απαρτίζουν την ομάδα στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και να τρέξετε και εσείς, επιλέγοντας την “ομαδική εγγραφή” κατά τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων αλλά και συμβολικό περίπατο 2 χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις που θα αφορούν την ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, μουσικά δρώμενα, αλλά και εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο χώρο.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε και φέτος δίπλα σε μια τόση σημαντική διοργάνωση, ενθαρρύνοντας όλους τους κατόχους καρτών Mastercard να στηρίξουν έναν αγώνα ανεκτίμητης αξίας. Στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure®, σας περιμένουμε όλους για να χαράξουμε το δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», δήλωσε επίσης: «Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 10 χρόνων Greece Race for the Cure® και όλοι μαζί ΧΑΡΑ-ΖΟΥΜΕ δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η λέξη «χαράζουμε» θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει 2 «συνθετικά»: τη λέξη «χαρά» και τη λέξη «ζούμε», έννοιες που αποτυπώνουν απόλυτα την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης. Η Mastercard για 3η συνεχή χρονιά είναι μαζί μας, Μέγας Χορηγός του Greece Race for the Cure® και χαράζει τον δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού ως πολύτιμος συνοδοιπόρος μας. Σας περιμένουμε όλους στο 10ο, επετειακό Greece Race for the Cure®!».

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Σ.Κ.Ε.Π.: Τιμητική διάκριση στον Olivier Dovergne στη Γαλλική Πρεσβεία

Με ευκαιρία την απονομή τιμητικής διάκρισης του Σ.Κ.Ε.Π. στον κ. Olivier Dovergne, Υπεύθυνο Καινοτομίας της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρέσβης κ. Christophe Chantepy προσκάλεσε στην Γαλλική Πρεσβεία τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου, προκειμένου να παραστούν στη τελετή απονομής.

Στην ομιλία της, κατά την εκδήλωση, την Τρίτη 19 Ιουνίου,  η Πρόεδρος του Σωματείου κα Αθηνά Κρητικού τόνισε ότι «ο Σ.Κ.Ε.Π. αποφάσισε να τιμήσει τον κ. Dovergne για την αμέριστη υποστήριξη και συμβολή του στην ανάπτυξη προγραμμάτων δράσης, με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων που ζουν στην Ελλάδα».

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν μεταξύ άλλων: ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεννηματάς, η πρέσβης κα Κατερίνα Κόικα, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς, η διευθύνουσα σύμβουλος της Magnet Advertising κα Έφη Καρακίτσου, η καθηγήτρια ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κα Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, η διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» κα Brigitte Renn, η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά, η γκαλερίστα κα Μαρία Αλμπάνη, η διευθύντρια επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα Ιλεάνα Βασδέκη, οι κυρίες Χαρίκλεια Κρητικού, Ελένη Κωνσταντινίδη, Λένα Πατεράκη, Βασιλική Λάμπρου, Νίκη Ρηγάκου, Σάντρα Τσιλίκα, Μάρα και Μισελίνα Λεμησίου, Κλέα Ηλιοπούλου, Λήδα Αντωνάτου, Sabeline Rabbat, Βάσια Μηστριώτη, Χριστίνα Ζουπάνου – Κρητικού και άλλοι φίλοι του Σ.Κ.Ε.Π.

Την τιμητική πλακέτα φιλοτέχνησε και προσέφερε στον Σ.Κ.Ε.Π., ο οίκος Ζolotas.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ