Έργα 60 καλλιτεχνών σε δημοπρασία για την “Πόρτα Ανοιχτή”

Date:

Share post:

Εξήντα σπουδαία έργα των πιο γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, από τον Πέτρο Βέργο, για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”.

Όλα τα έργα αποτελούν προσφορά των ίδιων των καλλιτεχνών ή των απογόνων τους και θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια αποτελεσματικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και των οικογενειών τους.

Η φετινή είναι η 16η, στη σειρά, δημοπρασία που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας.

«Φέτος, η ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε χρακτηριστικά η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνη Οικονόμου και πρόσθεσε ότι: «Δεν υπήρξε ούτε ένας καλλιτέχνης που ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή του στη δημοπρασία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες απέναντι σε όλους. Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, πιστεύουμε ακράδαντα στη μοναδική αξία και τις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε και ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και η τέχνη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη ζωή και την εξέλιξη όλων μας…».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του έργου που επιτελείται στο πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”, όπου προσφέρονται καθημερινά δωρεάν εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content