Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης από Tetra Pak και Eco Greece

Date:

Share post:

Για πρώτη φορά η Tetra Pak και η Eco Greece δημιουργούν ένα ανοιχτό στο κοινό «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης ανακύκλωσης συσκευασιών τύπου Tetra Pak» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του βιωματικού προγράμματος είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανακυκλώνουν τις χάρτινες συσκευασίες τύπου Tetra Pak, ενώ παράλληλα να μαθαίνουν τις αξίες και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Η εκπαίδευση στο Εργαστήριο Βιωματικής Ανακύκλωσης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν για την ανακύκλωση υλικών και τη μείωση των αποβλήτων. Ταυτόχρονα, στο εργαστήριο θα λάβουν χώρα και ανοιχτές συζητήσεις με σκοπό προτάσεις και ιδέες για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση χάρτινων συσκευασιών.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Eco Greece θα διοργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις με πάνω από 100 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής υποστηρίζοντας, έτσι, τον βασικό σκοπό του προγράμματος που είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών και των σχολικών φορέων πάνω στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων.

Η Αλίκη Μιμιλίδου, υπεύθυνη περιβάλλοντος της Tetra Pak, δήλωσε σχετικά: “Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων μας για την αξία της ανακύκλωσης. Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός στόχος και προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε ενέργειες σαν και αυτές”.

To «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης ανακύκλωσης συσκευασιών τύπου Tetra Pak» θα βρίσκεται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 στο περίπτερο no.3, στον «Κήπο των Εποχών» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 1 ώρας, ενώ το εισιτήριο εισόδου για όλους είναι 5 χάρτινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content