ESG Workshop από την PRIORITY στις 28/1/2022

Date:

Share post:

H PRIORITY ΑΕ (www.priority.com.gr), εταιρεία συμβούλων οργάνωσης, πληροφορικής και εκπαίδευσης, δημοσίευσε πρόσκληση για διαδικτυακό ESG Workshop στις 28/1/2022 (10.00-12.00) με θέμα «ESG Κριτήρια: Επένδυση στη βιωσιμότητα στην πράξη».

Το workshop της PRIORITY αποσκοπεί στην παρουσίαση των ESG κριτηρίων και στο πώς η εφαρμογή τους θεμελιώνει το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Μέσω της εφαρμογής ESG κριτηρίων οι επιχειρήσεις καθίστανται  πιο «ελκυστικές» για τους επενδυτές, ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και των stakeholders για τον τρόπο διακυβέρνησής τους. Συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται ευκολότερα η χρηματοδότηση από τις τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει πλέον να αποδεικνύουν το βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας των εταιρειών που χρηματοδοτούν. Παράλληλα, βελτιώνεται η διαφάνεια και η εταιρική φήμη, με αποτέλεσμα να οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας.

Επιγραμματικά, τα θέματα που θα παρουσιάσει η PRIORITY στο 1ο ESG Workshop αφορούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: 

  • Το νομοθετικό πλαίσιο (ποιους αφορά, τι απαιτεί, έναρξη εφαρμογής κ.λπ.) σχετικά με την υιοθέτηση και παρακολούθηση των κριτηρίων ESG. 
  • Τις βασικές Περιοχές Ελέγχου (Π.Ε.) για τους τρεις πυλώνες του ESG (περιβάλλον – κοινωνία – διακυβέρνηση) που έχουν προκύψει από τη μελέτη των απαιτήσεων μιας σειράς απαιτήσεων από Ευρωπαϊκούς θεσμούς, της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας και των προτύπων
  • Την ανάλυση των δεικτών (KPIs) που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παρακολούθηση της επίδοσης ενός οργανισμού στην εφαρμογή των ESG κριτηρίων. 
  • Την προτεινόμενη μεθοδολογία για την υιοθέτηση ESG κριτηρίων.
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.