Εταιρική Υπευθυνότητα μέσα από το Δείκτη CRI Pass

Date:

Share post:

Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον και τη φετινή χρονιά από τις επιχειρήσεις για αξιολόγηση και ανάδειξη των υπεύθυνων πρακτικών τους μέσα από τη συμμετοχή τους στο CRI Pass 2017-2018.

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) καλωσορίζει φέτος 3 νέες εταιρείες, τη J&P AVAX, τη ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ και τη METLIFE για τον πρώτο κύκλο συμμετοχών.

Το CRI Pass, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, είναι ένα ειδικό διαγνωστικό εργαλείο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης με βάση τα διεθνή πρότυπα και αυστηρά κριτήρια του βρετανικού οργανισμού Business in the Community (BITC). Απευθύνεται σε Μικρομεσαίες αλλά και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρώτα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας και θέλουν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματά της.

Το CRI Pass δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Εταιρικής Υπευθυνότητας: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά, με στόχο να  εντοπίσει τα δυνατά της σημεία καθώς και επιπλέον ευκαιρίες για δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας. Έτσι, η επιχείρηση θα μπορέσει να την ενσωματώσει ορθότερα στη στρατηγική, στη δομή και στη λειτουργία της, κάτι που θα συμβάλλει θετικά στη συνολική ανάπτυξη και βιωσιμότητά της.

Αυτό ήταν και ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της πρόσφατης ετήσιας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) που έγινε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, σύμφωνα με την οποία το 48% των εταιρειών που έχουν εκδώσει Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και έχουν σχετική στρατηγική για την ΕΚΕ σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους κατά το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποδεικνύει έμμεση συσχέτιση της ΕΚΕ με τα  οικονομικά αποτελέσματα.

Η αξιολόγηση CRΙ Pass αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την Τελετή Βράβευσης των εταιρειών που θα διακριθούν τον Ιούνιο του 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content