Etihad Aviation Group: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά Σύριων

Date:

Share post:

Σχολικά είδη προκειμένου να βοηθήσει χιλιάδες παιδιά Σύριων προσφύγων στο κέντρο προσφύγων του Mrajeeb Al Fhood στην Ιορδανία ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους πρόσφερε η Etihad Aviation Group (EAG).

Ένα ανώτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον καταυλισμό για να παρουσιάσει τη δωρεά, με επικεφαλής τον Khaled Al Mehairbi, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι και με την παρουσία της αυτού Εξοχότητας Hamad Al Shamsi, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Etihad Aviation Group.

Από τη δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό των Εμιράτων, η οποία περιελάβανε περισσότερες από 2.500 σχολικές τσάντες και χαρτικά, θα επωφεληθούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, μερικά από τα οποία αρχίζουν το σχολείο για πρώτη φορά φέτος. Η Etihad Aviation Group έκανε τη δωρεά μέσω μιας σειράς εράνων και εθελοντικών εκδηλώσεων στο Άμπου Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένου του 6ου Ετήσιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ραμαζανίου.

Ο Khaled Al Mehairbi, ο οποίος διατελεί επίσης πρόεδρος της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Etihad Airways, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ως εθνικός αεροπορικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι βοηθούμε αυτούς τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση της σημασία της παιδικής εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν αυτή τη δωρεά, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού των Εμιράτων, της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ιορδανία και της ομάδας Etihad Airways Ιορδανίας”.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης η Amina Taher, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Etihad Aviation Group, καθώς και ο Captain Salah Alfarajalla, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ασφάλειας & Εθνικής Πιλοτικής Ανάπτυξης και ο Ali Al Shamsi, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αεροδρομίων. Η Δρ. Khawla Al Saadi, Πρόεδρος του Εμιρατιανού Συλλόγου Αυτισμού, η οποία είχε συνεργαστεί με την ομάδα για διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες στο παρελθόν, ήταν αρωγός της εκστρατεία.

Εκτός από τα απαραίτητα σχολικά είδη, τα παιδιά έλαβαν επίσης πακέτα δραστηριοτήτων, κουβέρτες και ρούχα. Για να γιορτάσουν τη δωρεά, το προσωπικό της Etihad Airways που εδρεύει στο Αμάν διοργάνωσε μια ψυχαγωγική μέρα για τα παιδιά του καταυλισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας μαγικής παράστασης, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και μιας παρουσίασης που αφορούσε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι γενεθλίων και μοιράστηκαν δώρα σε 75 παιδιά Σύριων προσφύγουν που είχαν γενέθλια το Σεπτέμβριο.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής εκστρατείας της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της αεροπορικής εταιρείας. Από την έναρξή της το 2012, η εκστρατεία έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.