Etihad Aviation Group: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά Σύριων

Date:

Share post:

Σχολικά είδη προκειμένου να βοηθήσει χιλιάδες παιδιά Σύριων προσφύγων στο κέντρο προσφύγων του Mrajeeb Al Fhood στην Ιορδανία ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους πρόσφερε η Etihad Aviation Group (EAG).

Ένα ανώτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον καταυλισμό για να παρουσιάσει τη δωρεά, με επικεφαλής τον Khaled Al Mehairbi, Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι και με την παρουσία της αυτού Εξοχότητας Hamad Al Shamsi, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Etihad Aviation Group.

Από τη δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό των Εμιράτων, η οποία περιελάβανε περισσότερες από 2.500 σχολικές τσάντες και χαρτικά, θα επωφεληθούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, μερικά από τα οποία αρχίζουν το σχολείο για πρώτη φορά φέτος. Η Etihad Aviation Group έκανε τη δωρεά μέσω μιας σειράς εράνων και εθελοντικών εκδηλώσεων στο Άμπου Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένου του 6ου Ετήσιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ραμαζανίου.

Ο Khaled Al Mehairbi, ο οποίος διατελεί επίσης πρόεδρος της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Etihad Airways, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ως εθνικός αεροπορικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι βοηθούμε αυτούς τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και ελπίζουμε ότι η επίσκεψή μας θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση της σημασία της παιδικής εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που υποστήριξαν αυτή τη δωρεά, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού των Εμιράτων, της Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ιορδανία και της ομάδας Etihad Airways Ιορδανίας”.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης η Amina Taher, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων της Etihad Aviation Group, καθώς και ο Captain Salah Alfarajalla, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ασφάλειας & Εθνικής Πιλοτικής Ανάπτυξης και ο Ali Al Shamsi, Αντιπρόεδρος Διεθνών Αεροδρομίων. Η Δρ. Khawla Al Saadi, Πρόεδρος του Εμιρατιανού Συλλόγου Αυτισμού, η οποία είχε συνεργαστεί με την ομάδα για διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες στο παρελθόν, ήταν αρωγός της εκστρατεία.

Εκτός από τα απαραίτητα σχολικά είδη, τα παιδιά έλαβαν επίσης πακέτα δραστηριοτήτων, κουβέρτες και ρούχα. Για να γιορτάσουν τη δωρεά, το προσωπικό της Etihad Airways που εδρεύει στο Αμάν διοργάνωσε μια ψυχαγωγική μέρα για τα παιδιά του καταυλισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας μαγικής παράστασης, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και μιας παρουσίασης που αφορούσε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι γενεθλίων και μοιράστηκαν δώρα σε 75 παιδιά Σύριων προσφύγουν που είχαν γενέθλια το Σεπτέμβριο.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής εκστρατείας της Αθλητικής και Κοινωνικής Επιτροπής της αεροπορικής εταιρείας. Από την έναρξή της το 2012, η εκστρατεία έχει ωφελήσει περισσότερους από 100.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.