Eurocatering: Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με πιστοποίηση No Food Waste

Date:

Share post:

H Eurocatering AE, είναι η πρώτη εταιρεία πανελλαδικά που λαμβάνει την πιστοποίηση No Food Waste, η οποία αναπτύχθηκε από την TÜV AUSTRIA Hellas σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε.

Η εταιρεία εξηγεί σε ανακοίνωσή της ότι η πιστοποίηση No Food Waste είναι ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης με στόχο την ανάδειξη της υπευθυνότητας, της κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας, καθώς και της επιχειρηματικής ηθικής. Βάσει αυτών των αρχών, κάθε επιχείρηση καθορίζει και λαμβάνει ενέργειες σχετικές με την ανάπτυξη διαρκώς αξιολογούμενων μεθόδων διαχείρισης και αξιοποίησης των τροφίμων για τον περιορισμό και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης των τροφίμων, που προκύπτει ή δύναται να προκύψει σε όλα τα στάδια λειτουργείας της.

H σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα με συνεχώς αυξανόμενη θέση στις προτεραιότητες των κρατών. Για τον λόγο αυτό, η επιχείρηση έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια να λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα τη συνετή διαχείριση των τροφίμων, των πλεονασμάτων, καθώς και των υπολειμμάτων των προϊόντων σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσιάζει σε ανακοίνωση της τις παρακάτω δράσεις για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων

  1. ΔΙΑΣΩΣΗ ΒΡΩΣΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ. Η διάσωση τροφίμων, είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας γι’ αυτό η αναδιανομή πλεοναζόντων προϊόντων, αποτελεί  κύριο στόχο της εταιρείας εδώ και χρόνια. Από το 2016 η εταιρεία Eurocatering AE, έχει διασώσει 85 τόνους φρούτων και λαχανικών.
  1. ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Δεδομένου ότι η κομποστοποίηση είναι ένας σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης και ευεργετικός για το περιβάλλον, η εταιρεία αποστέλλει οργανικά απόβλητα για κομποστοποίηση. Ενδεικτικά,τα τελευταία 4 έτη έχει διαθέσει πάνω από 6.000 τόνους σε αδειοδοτημένους αποδέκτες για επεξεργασία και κομποστοποίηση. 
  2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, σε συσκευασίες Φρεσκούλης με στόχο την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων. Η μάρκα διαθέτει στην ελληνική αγορά κάποια από τα προϊόντα της σε συσκευασίες με επανακλειόμενο αυτοκόλλητο (open-close) για εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο, προκειμένου να διατηρούνται αναλλοίωτα τα φρέσκα λαχανικά και κάθε φορά να χρησιμοποιεί ο καταναλωτής από το περιεχόμενο ακριβώς όση ποσότητα χρειάζεται και η υπόλοιπη να διατηρείται στο ψυγείο μέχρι την επόμενη χρήση. Παράλληλα διατίθενται σαλάτες σε μεγέθη ατομικής και οικογενειακής συσκευασίας, ώστε ο καταναλωτής να έχει την δυνατότητα επιλογής μεγέθους αντίστοιχου της εκάστοτε ανάγκης του με αποτέλεσμα την πρόληψη στην σπατάλη τροφίμων.

Με την εφαρμογή των παραπάνω, παρά την αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς και του όγκου των προϊόντων, η Eurocatering έχει πετύχει μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 22% τα περασμένα 3 έτη και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει.

Επίσης, είναι μέλος της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων από το 2020,  μια πρωτοβουλία της οργάνωσης «Μπορούμε» στην οποία συμμετέχουν δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content