Eurolife FFH: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Date:

Share post:

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η Eurolife FFH, με την απόφασή της να υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και να συμμετάσχει σε αυτήν ως Founding Member. Η εταιρεία δεσμεύεται να εφαρμόζει την ισότητα των ευκαιριών και της διαφορετικότητας στο εσωτερικό της, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Για τη Eurolife FFH, η προαγωγή και η διαχείριση της διαφορετικότητας αποτελεί βασικό κριτήριο για την επαγγελματική ευημερία των ανθρώπων της. Με σεβασμό απέναντι στα δικαιώματά τους, η εταιρεία αντιλαμβάνεται το εργασιακό της περιβάλλον ως έναν χώρο όπου τα στελέχη της θα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και θα γίνονται καλύτεροι καθημερινά. Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της και να προσελκύει νέα ταλέντα, χωρίς διακρίσεις, πάντα με κριτήριο τη μοναδικότητα και τις δυνατότητές τους.

Στο πλαίσιο της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Eurolife FFH δεσμεύεται να προωθεί την ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αποδοχή και την κοινωνική συνοχή, με σκοπό να προσφέρει ένα ποικιλόμορφο περιβάλλον εργασίας που ενισχύει τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει ως σημαντική της προτεραιότητα την εκπαίδευση των εργαζομένων της σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας, καθώς και την εφαρμογή πολιτικών και πρακτικών για την προώθησή της.

Η Βάσια Χανιώτη, HR Manager της Eurolife FFH, ανέφερε ότι «για εμάς αξία έχει να σεβόμαστε την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που απασχολείται στην εταιρεία μας. Κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός, αναγνωρίζουμε όλα αυτά που έχει να προσφέρει και αυτός είναι ο λόγος που υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Στόχος μας είναι να οικοδομούμε καθημερινά ένα εργασιακό περιβάλλον που δίνει έμφαση στο ταλέντο και την ισότητα των ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Με αφορμή την υπογραφή της από τη Eurolife FFH, ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε ότι «η Eurolife FFH στηρίζει ενεργά τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας την στρατηγική απόφαση να συμμετάσχει ως Founding Member στη Χάρτα. Είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό όταν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, με πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό και ακόμα μεγαλύτερο πελατολόγιο, δίνουν τόση προσοχή σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και ουσιαστικά την ίση αντιμετώπιση όλων ανεξάρτητα από τα όποια διαφορετικά χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, ειδικό βάρος δίνουμε στην επιλογή της επιχείρησης να προχωρήσει στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της μέσα και από εκπαιδεύσεις με στόχο τη συναντίληψη για τις έννοιες της διαφορετικότητας και υγιούς ένταξης καθώς και το “σπάσιμο” προκαταλήψεων και στερεοτύπων. Τους καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό».

Στη φωτογραφία: Η Βάσια Χανιώτη, HR Manager της Eurolife FFH, υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content