Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας ΑΧΑ: «Ενώνουμε δυνάμεις, ζούμε καλύτερα»

Date:

Share post:

Με μήνυμα «Ενώνουμε δυνάμεις, ζούμε καλύτερα» η ΑΧΑ υλοποιεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου οι 166.000 εργαζόμενοι στις 64 χώρες, όπου βρίσκεται ο Όμιλος θα συμμετάσχουν σε ενέργειες με κεντρικό άξονα την πρόληψη και την εκπαίδευση για τη μείωση κινδύνων.

Η ΑΧΑ στην Ελλάδα έχει επιλέξει ως θέματα επιμόρφωσης τους τομείς της οδικής ασφάλειας, πρόληψης φυσικών καταστροφών και της υγείας, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της Εταιρείας να ενεργοποιείται επιχειρηματικά στους άξονες του αυτοκινήτου, της ασφάλισης κατοικίας και εγκαταστάσεων και της υγείας.

Για τις ενέργειες της Εβδομάδας, η ΑΧΑ έχει ενώσει τις δυνάμεις της με σημαντικούς εταίρους. Συγκεκριμένα:

  • Τρίτη 6 Ιουνίου – Επίσημη έναρξη της Εβδομάδας: Ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, πρεσβευτής της βραβευμένης εκστρατείας AseTisVlakeies που υλοποίησε η ΑΧΑ το 2016, υπενθυμίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο τις μικρές και μεγάλες βλακείες που κάνουμε όλοι καθημερινά, καθώς και τρόπους για να τις αποφεύγουμε.
  • Τρίτη 6 Ιουνίου – Πέμπτη 8 Ιουνίου, Βιωματική εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια: Ο εξοπλισμός προσομοιωτών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
  • Τετάρτη 7 Ιουνίου – Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών: Ο Δρ. Ράλλης Κουρκουλής, Διευθυντής του τομέα Προσομοίωσης Συστημάτων Εδάφους – Ανωδομής, Εργαστήριο Εδαφομηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιήσει συζήτηση με τους ανθρώπους της ΑΧΑ, εμβαθύνοντας σε θέματα κινδύνων που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές.
  • Πέμπτη 8 Ιουνίου – Πρόληψη της Υγείας μέσω εξετάσεων και checkup: Ο Δρ. Στέργιος Τασιόπουλος, Παθολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ομίλου «Υγεία» θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προλαμβάνονται μέσω εξετάσεων πρόληψης και checkup.
  • Παρασκευή 9 Ιουνίου – AXA Business Day: Για 3η συνεχή χρονιά η ΑΧΑ φιλοξενεί στα κεντρικά της γραφεία 40 φοιτητές από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας. Στη διάρκεια της ημέρας οι φοιτητές θα συνομιλήσουν με στελέχη της Εταιρείας προκειμένου να ενημερωθούν για τον κλάδο των ασφαλίσεων, την Εταιρεία και τις προοπτικές εξέλιξης που μπορεί να έχουν.

ΑΧΑ

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, οι άνθρωποι του Ομίλου παγκοσμίως θα επιλέξουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μία νεοφυή εταιρεία που έχει ως αποστολή να «βοηθά τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα». Η εταιρεία αυτή θα λάβει χρηματοδότηση από τον Όμιλο και καθοδήγηση από ανώτατα στελέχη της ΑΧΑ.

Στόχος της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι να ενισχύει συνεχώς τη γνώση και την εξειδίκευση των ανθρώπων της ώστε να αποτελούν πρεσβευτές μιας καλύτερης ζωής προς τους οικείους, τους πελάτες και το σύνολο της κοινωνίας.

Related articles

Premia Properties: Ανάμεσα στις Best Workplaces for Women Hellas 2023

H Premia βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που αγαπούν οι γυναίκες εργαζόμενες καθώς συμπεριλαμβάνεται στη Λίστα Best WorkplacesTM for Women Hellas 2023.

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.
Skip to content