Ευρωπαϊκή αναγνώριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Date:

Share post:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ήδη αναγνωρισμένο από διεθνείς Οργανισμούς για την εμπειρία και τεχνογνωσία του στον τομέα παιδικής προστασίας και παροχής άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, έλαβε πρόσφατα τη θετική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), η οποία έδωσε για πρώτη φορά καθεστώς «επίσημου εταίρου» σε έναν αμιγώς ελληνικό φορέα.

Η υπογραφή της συμφωνίας με τη Γενική Διεύθυνση DG ECHO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο και αξιολόγηση των πιστοποιημένων διαδικασιών του Οργανισμού, του δίνει τη δυνατότητα να παράσχει εφεξής ως επίσημος εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άμεσες δράσεις επείγουσας βοήθειας στην Ελλάδα με γνώμονα τις αρχές της ποιότητας, αποτελεσματικότητας και διαφάνειας που διέπουν διαχρονικά τις δράσεις του.

Σε μια κίνηση συμβολικού, αλλά και ουσιαστικού περιεχομένου ο Επίτροπος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης υποδέχτηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Στυλιανίδης εκφράστηκε με θερμά λόγια αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και χαιρέτισε τη σημαντική συνεργασία που εγκαινιάζεται στα ζητήματα αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Γιαννόπουλος να επισκεφτεί τους επόμενους μήνες ένα από τα Σπίτια Φροντίδας του Οργανισμού και συγκεκριμένα το Σπίτι μας στην Ηρακλείτσα Καβάλας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.