Ευρωπαϊκή διάκριση για το έργο της ActionAid Ελλάς

Date:

Share post:

Tη βράβευση του εκπαιδευτικού της έργου με το Global Education Innovation Award, από τον διακρατικό φορέα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, Global Education Network Europe ανακοίνωσε η ActionAid Ελλάς.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα της ActionAid «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017 σε 700 σχολεία στην Ελλάδα. Το περιεχόμενό του αφορούσε το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την εκπαίδευση, μια διεθνή εκστρατεία στην οποία συμμετέχει η ActionAid από το 2004. Το πρόγραμμα της ActionAid προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης που είναι ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Η Δήμητρα Ντιρογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ActionAid δήλωσε σχετικά: «Οι μαθητές, με τη συμπαράσταση και βοήθεια των δασκάλων τους, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση των συνομήλικών τους. 40.000 μαθητές ένωσαν τις φωνές τους, έδρασαν αποφασιστικά και όλοι μαζί θωράκισαν τα σχολεία τους κι έβαλαν τα δικά τους σύνορα, αφήνοντας απ’ έξω τον φόβο για το διαφορετικό. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συγκεκριμένη βράβευση, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση του εκπαιδευτικού έργου της ActionAid. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλα τα σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που πήραν μέρος στην εκστρατεία και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση».

Το πρόγραμμα της ActionAid Ελλάς είναι ανάμεσα στους 12 νικητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μεταξύ 85 συμμετοχών απ’ όλη την Ευρώπη και η βράβευση έγινε στην Κύπρο στις 6/10/2017.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.