Connect with us

Ασφάλειες

Ευρωπαϊκή Πίστη: Συμμετοχή στο GreenAthlon

Η Ευρωπαϊκή Πίστη στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, συμμετείχε ενεργά στην περιβαλλοντική δράση GreenAthlon της κοινότητας GREEN ANGELS.

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», η δράση περιλάμβανε την αναδάσωση και την προστασία ενός σημαντικού τμήματος του Υμηττού, όπου μέσα από μια διαδρομή περιπάτου 2,4 χιλιομέτρων, κάθε συμμετέχων είχε την ευκαιρία να συμβάλλει φυτεύοντας από ένα δέντρο.

Στην πρωτοβουλία της δράσης GreenAthlon, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών για την σπουδαιότητα του δάσους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η Ευρωπαϊκή Πίστη είχε δυναμική παρουσία με την συμμετοχή τόσο των εργαζομένων της όσο και των οικογενειών τους.

Στόχος της κοινότητας των GREEN ANGELS είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσα από τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης και την προστασία των Ελληνικών δασών.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, με ευαισθησία και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσει να ενισχύει πρωτοβουλίες σχετικές µε το περιβάλλον, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη μίας φιλικής προς το περιβάλλον κοινωνίας.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασφάλειες

Interamerican: Βραβείο για την μελέτη στο Ασκληπιείο Επιδαύρου

Η έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθησία της Interamerican, σε συνάφεια με το αφήγημα της υγείας στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, αναγνωρίστηκε με τη βράβευση της εταιρείας, στο πλαίσιο του καταξιωμένου θεσμού των ετησίων Βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

H εκδήλωση των Βραβείων οργανώθηκε στις 2 Ιουνίου στη Μήλο στο Συνεδριακό Κέντρο του νησιού, από τη ΜΚΟ Ecocity με τη φιλοξενία και υποστήριξη του δήμου Μηλίων.

Η εταιρεία, μετά από αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την έγκριτη επιτροπή, βραβεύθηκε στην κατηγορία «Χορηγία για το Περιβάλλον» για την υποστήριξη Μελέτης, σχετικής με το έργο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα φύσης και πολιτισμού: ένα παγκόσμιο ταξίδι από τη μαγική στην πραγματική ιατρική, ένα ταξίδι στο περιβάλλον της ίασης».

Η σημαντική χορηγική υποστήριξη από την Interamerican συνέβαλε ώστε να ολοκληρωθεί η Μελέτη και να ενταχθεί, έτσι, το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020) του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Με τη χρηματοδότηση του έργου –με το ποσόν των 985.000 ευρώ- που εγκρίθηκε πέρυσι, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Διαμόρφωση διαδρομών επίσκεψης στα μνημεία του Ασκληπιείου

Δημιουργία Βοτανικού Κήπου και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Ασκληπιείου

Αποκατάσταση και λειτουργία της αρχαίας εισόδου του χώρου των μνημείων

Ανάπλαση της πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα.

«Στην Επίδαυρο συναντώνται, σε μια μοναδικής αξίας σύνθεση, το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, που συναποτελούν τον ανεκτίμητο πλούτο της» επεσήμανε κατά την εκδήλωση ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων, επικοινωνίας και υπευθυνότητας της Interamerican, υπογραμμίζοντας το σταθερό ενδιαφέρον της εταιρείας για την προστασία και ανάδειξη αυτού του πλούτου, ως εξαγώγιμου «εθνικού προϊόντος» ολικής ποιότητας.

Απονεμήθηκαν, συνολικά, 27 βραβεία περιβαλλοντικής συνεισφοράς: επιστημονικού έργου, νέου επιστήμονα, επιστημονικού εργαστηρίου/ομάδας, διπλωματικών εργασιών, οργανισμών – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσων ενημέρωσης και επιχειρήσεων. Έπαινος επιδόθηκε στον σύλλογο γυναικών «Γενισέα Ξάνθης» για την αναγέννηση τοπικής καλλιέργειας ζαχαροκαλάμου, ενώ με το κορυφαίο βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε, για τη συνολική αφοσίωσή του σε περιβαλλοντικά ζητήματα και πρωτοβουλίες, ο Λάκης Κουκιάσας.

Στη φωτογραφία: Οι εκπρόσωποι της Interamerican στα Βραβεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» 2018, Γιάννης Ρούντος, διευθυντής, Χρύσα Ελευθερίου, προϊσταμένη και Βίβιαν Αραβανή – της διεύθυνσης εταιρικών σχέσεων, επικοινωνίας και υπευθυνότητας, με τον Θάνο Ζαφειρόπουλο, πρόεδρο της ΜΚΟ Ecocity

Περισσότερα

Ασφάλειες

Η Interamerican χορηγός εκστρατείας για τον σακχαρώδη διαβήτη

Η Interamerican και φέτος, όπως κατά τα προηγούμενα χρόνια, υποστήριξε χορηγικά την 4η εκστρατεία πρόληψης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων σε νησιά του Αιγαίου για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, που οργάνωσε η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη».

Με κεντρικό μήνυμα «Ρύθμισε τον διαβήτη σου, προστάτεψε την καρδιά σου» και σκοπό την ενημέρωση σε συνδυασμό με διαγνωστικές εξετάσεις, ομάδα ιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού ταξίδεψε με ιστιοπλοϊκό σκάφος, από τις 12 έως και τις 18 Μαϊου, σε Αμοργό, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, ´Ιο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο.

Στις τοπικές κοινωνίες, οργανώθηκαν ομιλίες διαφώτισης και εκπαίδευσης για τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα και τις νέες θεραπείες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε συνολικά 500 άτομα, με έλεγχο γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμίας, συνδρόμου διαβητικού ποδιού και αρτηριακής πίεσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι διαγνώσθηκαν 184 πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη άτομα, ενώ 4 περιστατικά δεν είχαν προηγούμενο διάγνωσης.

Η εξάπλωση του διαβήτη τύπου ΙΙ, ειδικότερα, έχει λάβει πληθυσμιακά ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε παιδικές ηλικίες και στην εφηβεία, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σύμφωνα με στοιχεία (Harvard T.H. Chan, School of Public Health), από το 2010 έως σήμερα έχουν νοσήσει 285 εκατομμύρια άτομα και έως το 2030 προβλέπεται οι πάσχοντες να φθάσουν στα 439 εκατομμύρια, όταν το 1985 ανέρχονταν μόλις σε 30 εκατομμύρια. Ωστόσο, ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι, σε μεγάλο βαθμό, αναστρέψιμος. Η διατήρηση του σωματικού βάρους υπό έλεγχο, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η διακοπή ή έστω ο δραστικός περιορισμός του καπνίσματος αποτελούν βασικά μέτρα πρόληψης.

Για την Interamerican, που εστιάζει στην πρόληψη όχι μόνο λόγω της ασφαλιστικής δραστηριότητάς της στην υγεία, αλλά και της ανταπόκρισής της με κοινωνική υπευθυνότητα στις επιταγές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ειδικότερα του 3ου Στόχου για «καλή υγεία και ευημερία», που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, το ενδιαφέρον και η χορηγική συμμετοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες είναι εύλογα. Ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της εταιρείας, δηλώνει σχετικά: «Υποστηρίζουμε τη συστηματική ενημέρωση όχι μόνο των πελατών μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, ως οργανισμός που στοχεύει στην ποιότητα ζωής και το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία. Σε αυτή τη βάση, άλλωστε, εξελίσσουμε και τις προτάσεις μας, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και παροχών στον τομέα της υγείας μέσω συνεργασιών όπως αυτή της καμπάνιας για τον σακχαρώδη διαβήτη, πέρα από την ασφάλιση υγείας και τις υποδομές υπηρεσιών που η Interamerican διαθέτει για την πρωτοβάθμια φροντίδα».

Περισσότερα

Ασφάλειες

Διημερίδα της Interamerican στο “Orange Grove”

Το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο για το Program Increment Planning της Interamerican, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος μετασχηματισμού της με εφαλτήριο την Πληροφορική, οργανώθηκε στις 21 και 22 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα για το πρόγραμμα “Orange Grove”.

Η συνάντηση διατμηματικών ομάδων εργασίας, με συμμετοχή 150 στελεχών και εργαζομένων της Interamerican, ολοκληρώθηκε με έναν ουσιαστικό επίλογο αναφοράς στις ανατρεπτικές αλλαγές που η ψηφιακή εποχή σηματοδοτεί σήμερα και για το μέλλον, για τις αγορές, το επιχειρείν και την εργασία, προσδιορίζοντας νέες, μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτές τις αλλαγές αναφέρθηκαν ο Ολλανδός πρέσβης, Caspar Veldkamp και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος και Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Interamerican.

Ο χώρος στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας, στον οποίο λειτουργεί το “Orange Grove”, αποτελεί “θερμοκοιτίδα” εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Η Interamerican συνεργάζεται με την Ολλανδική Πρεσβεία υποστηρίζοντας το “Orange Grove” χρηματοδοτικά από το 2014, καθώς και με διάθεση στελεχών της για mentoring. Η εταιρεία αναγνωρίζει, με αυτό τον τρόπο, την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και την προσέλκυση επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις αυτού του πρωτοποριακού οικοσυστήματος που, όπως επεσήμανε ο πρέσβης κατά την εκδήλωση, φέρνει στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και τη νέα, ταλαντούχα γενιά.

Επισημαίνεται ότι η μεθοδολογία Agile για τη διαχείριση και ανάπτυξη έργων στην Interamerican αποτελεί βασικό μοχλό για την υιοθεσία ενός νέου τρόπου εργασίας στο πλαίσιο αλλαγής της διοικητικής οργάνωσης, ενδυνάμωσης της σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας, υποστήριξης της καινοτομίας και δημιουργίας προοπτικών εξέλιξης για τους εργαζομένους της εταιρείας – τομέων που συναρτώνται και επιταχύνουν συνολικά τον μετασχηματισμό του οργανισμού.

Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Interamerican στο “Orange Grove” της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ