Ευρωπαϊκή Πίστη: Καθαρισμός 2 παραλιών της Αττικής

Date:

Share post:

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητα και την κρισιμότητα που έχει πλέον η προστασία του περιβάλλοντος, έχει επικεντρώσει για το 2021, ένα μεγάλο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εταιρία συμμετείχε στον καθαρισμό δύο παραλιών που βρίσκονται στο Νομό Αττικής, το “Κόκκινο Λιμανάκι” και τα “Λεγραινά”.

Ο καθαρισμός της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι, εντάσσεται στο “ProjectParalies”, μία πρωτοβουλία που αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και της εταιρίας TheBlueOxygenΙ.Κ.Ε., για τη φροντίδα συγκεκριμένων παραλιών της Αττικής. Η Ευρωπαϊκή Πίστη υιοθέτησε την παραλία Κόκκινο Λιμανάκι, με στόχο να την καθαρίσει από την παρελθούσα ρύπανση και να τη διατηρήσει καθαρή καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και να τοποθετήσει ξύλινα σετ κάδων για τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων.

Oκαθαρισμός της δεύτερης παραλίας Λεγραινά, αποτελεί μία συνεργασία της Εταιρίας με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιου Δικαίου (EPLO). Το εν λόγω Ινστιτούτο υποστηρίζει το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και την προώθηση της βιωσιμότηταςτης Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, πραγματοποιώντας συνεχώς δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη θέλοντας να παρέχει στήριξη στο Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στάθηκε αρωγός όχι μόνο στην ενέργεια καθαρισμού της παραλίας των Λεγραινών, αλλά βοήθησε και στην υλοποίηση του“Εργαστηρίου Θαλάσσιου Γραμματισμού”, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στη Χώρα μου 2021”.

Για την Ευρωπαϊκή Πίστη η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά ένα πεδίο στην ατζέντα σχεδιασμού της Εταιρικής και Κοινωνικής της Ευθύνης. Είναι μέρος της κουλτούρας του Οργανισμού και μια καθημερινή προσπάθεια να συμβάλλει ουσιαστικά σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον πλανήτη μας.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content